Drömmen om Filippinerna, hjälp mig forma min framtid

23 dec. 2016 05:48
Visningar: 1640
Hej! Jag är en 22årig tjej som inte kan få nog av att resa. Jag sitter för tillfället i Sydney där jag nu är på working holiday visa. Nu är det så att jag sedan jag började resa efter studenten allt eftersom börjat drömma om att bli egenföretagare. Jag älskar äventyr och resor och kan just nu inte tänka mig ett "vanligt" liv hemma i Sverige.
Min dröm som jag ser framför mig ser ut så att jag skulle vilja starta hotell samt bosätta mig själv i Filippinerna. Jag har höga ambitioner och skulle vilja bli hyfsat framgångsrik när jag är äldre. Inte på det sättet att jag vill synas i tidningar och gå på röda mattan. Utan på det sättet att jag har det gott så jag klarar mig och kan fortsätta resa och upptäcka världen hela mitt liv. samtidigt som min karriär är något jag brinner för: turism, äventyr, event... Min mamma är från Filippinerna och även fast jag tyvärr inte pratar språket eller inte varit där mer än 4 gånger så har jag en sådan inre längtan och dröm om att bosätta mig där, äntligen lära mig språket, och leva min dröm.

Frågan till er är nu, hur ska jag gå tillväga?
Jag är uppenbarligen fortfarande väldigt ung (22år) och har inte utbildat mig något sedan gymnasiet, där jag gick Ledarskapsprogrammet. Jag förstår att det inte bara är att flytta dig och börja bygga utan detta handlar om flera års planerande.
Därför undrar jag om ni här har några tips, hur kan jag börja förverkliga detta nu? Bör jag utbilda mig ordentligt (hel universitetsutbildning) inom företagande och turism? Kan man klara sig på att ta några kurser här och där och sedan bygga egna erfarenheter tillsammans med andra. Hur kan jag börja idag att ta mina små steg mot framtiden? Finns det ens möjlighet att göra detta? Kan man som svensk/halvfilippinsk ha chans att bosätta sig där?
Hjälp en ung och driven tjej!
Tack på förhand
Av Joakimn
23 dec. 2016 09:01
Måste fråga:
Tanken är att ev bosätta dej i Filippinerna o jobba med turism??
1. Om du inte ha det.
.Skaffa dubbla medborgarskap. Är din mamma från Filippinerna så går det. Och då öppnas massor med möjligheter.
Vem säljer mest resor mellan Sverige o Filippinerna? Kontakta dessa. Vart är det mest besökta området i Filippinerna för svenskar. Där skall du ha din bas./ Har du inte rätt utbildning så får du använda dej av det du har. Ursprung o drivkraft.
Sen när du kan komplettera med ev interna utbildningar ect.
Malapaqua i Filippinerna..Mycket fin ö med stora mängder svenskar som besöker. Kan vara riktigt nyttigt med en dykutbildning på plats, 4 dagar o 1500kr. Bra ställe att få kontakter på.
Lycka till/joakimn * Den eviga travelern, 2 turer på 1+2 månader iFilippinerna
Av Birgere
23 dec. 2016 11:15
Kortsiktigt ligger nyckeln i att
1. Lista ut hur du kan få arbeta och uppehållstillstånd, antagligen har du bättre förutsättningar än dom flesta
2. Lär dig språket
3. Lär dig hantverket tex genom att arbeta på ett hotell i PH men även i Sverige skulle hjälpa.
4. Ev komplettera med turismutbildning

Den riktigt stora utmaningen sedan blir att skaffa fram kapital för att kunna starta eget.
Av Hallro
23 dec. 2016 12:16
Jag är oxå halv filippinsk o har samma drömmar, bygger mitt eget lilla hus där på släktingarnas tomt, men kan inte äga det fullt ut än...

1 är din mamma fortfarande medborgare i filippinerna så bör du oxå bli det fortast möjligt.
2 Är hon inte det så räcker det med att hon var det när du föddes.
3 Investerar man i landet kan man få permanent uppehållstillstånd.
4 som halvfilippinsk finns det alltid genvägar att bli medborgare.
5 som svensk på filippinerna så finns det alltid knegarjobb men med bättre lön tillgängligt.
6 lär dig språket, bor du där så går det snabbt, jag kan heller inte, men efter min nästa resa dit så tänkte jag studera privat online.
7 åk hem o knega o spara till kapital.
8. Skriv ett PM till mig, har en del ideer jag vill dela med dig där du med kan ge feedback va du tror.
9 Saan sa Pilipinas ka nakatira?
10 Ingat