Dominikanska Republiken är spännande

24 sep. 2010 11:15
Visningar: 16003
Hej!
Efter att ha åkt till Dominikanska Republiken i åtta år, varje vinter, tycker jag att det var dags att dela med mig av lite resetips. Jag fullkomligen älskar landet och den stora variation av upplevelser som finns för den nyfikne. Fortfarande har jag massor av saker att se och vara med om. Och du, allt finns UTANFÖR hotellen och turistområdena. Våga dig ut, det är mitt stora tips!

OK, för den som inte är väldigt van att köra bil i kaotisk trafik så är det bättre att ta taxi eller buss. Det finns flera bolag som kör över hela landet på ett bekvämt sätt.
Men det går att köra bil, det gör jag hela tiden. Och man tar sig då till helt unika platser som få andra har varit på. Dominikanerna själva reser inte mycket inom sitt land, det gör att varje region har behållit sin urtypiska stil, även invånarnas utseende skiljer sig mycket. Exempelvis finns det en by uppe i bergen Jarabacoa där många har blåa eller ljusbruna ögon. Där i närheten finns Karibien högsta toppar, nära 3300m om jag inte mins fel. Fantastisk natur att vandra i.
Om man vill ligga och sola och bada på en paradisisk strand helt för sig själv, eller utöva vattensporter som surfing eller dyka/snorkla så är Samaná helt enkelt paradiset. Flera svenska charterbolag har direktflyg. Måste upplevas!
Längst ner i sydväst finns en halvö med helt outforskad natur. Några få hotell finns, ett är min absoluta favorit i hela landet - http://www.casabonitadr.com/

Ja ja, det finns en mängd fantastiska platser, människor och upplevelser som vi svenskar, skandinaver eller andra européer sällan eller aldrig kommer i närheten av. Så du, våga välj något annat än Thailand nästa gång ;-)
Av Elnhem
12 jan. 2011 16:16
Hej

funderar på dominikanska i april ungefär. när man ska välja flyg finns det tre ställen att välja på.. vilken är det bästa att landa på och hur ska man göra med boendet? boka efter vägen, boka flera ställen, boka ett ställe och utgå från det?
vart ligger dom bästa stränderna?
vilka är dom bästa utflykterna?

tacksam för svar!:)
16 jan. 2011 12:48
Hej

Precis hemkommen därifrån. Har haft det helt underbart. 3+ veckor med helt perfekt väder. Brun som en, ja du fattar ;-)

Kul! April blir bra. Men helst i början om du vill vara 100% säker på bra väder. I Maj börjar den första regnperioden. Med de väderförändingar som skett över hela jorden så kan dock även maj vara hur fin som helst. Mitten av nov till april är dock den bästa tiden att resa till Dominikanska.

Jag brukar flyga med Air France eller Iberia. Iberia är smidigast även om det är en övernattning på vägen ner (ingår i flygpriset). AF har lång mellanlandning i Paris, men du kommer fram samma dag du reser. Om man bara vill vara bort ett par veckor är Charter inte fel. Du MÅSTE ju inte stanna på hotellet och du kan faktiskt få tag på resor inkl hotell som är billigare än enbart flygbiljetten. I vilket fall kan det vara skönt att ha första boendet klart när man kommer ner. Det beror ju också på hur resvan och flexibel man är själv. Under lågsäsong är det inga problem att få tag på hotell, högsäsong kan det vara fullt på de mest populära resmålen. Men först vill jag fråga:

Var du vill åka beror helt och hållet vad du är ute efter. Ostörda paradisstränder, vattensporter, party eller lyxigt hotell? Beskriv mer så ska jag svara så gott jag kan.
10 jan. 2017 22:47
Vi funderar på att åka till Dominikanska nästa säsong. Vi tänkte bo en vecka i Santa domingo o en vecka ev ngn annanstans. Ev blir det tre veckor... vi har bara löst börjat planera. Har hört en del info om att det inte är säkert att åka runt... du emotsäger det. Tacksam för input!! min man är rullstolsburen, men kan gå en bit själv med krycka. Vi tar med rullstol etc men tror du det är möjligt? Vi har rest en del i Grekland och vi kommer vara flera som hjälper till med den biten. Tänkte hyra en bil någon vecka eller hela tiden. Vi har också en dominikan som medföljer. Vi blir fem i resföljet. Tacksam för lite hjälp på vägen.
13 jan. 2017 20:08
Hej Alex,

Om man är intresserad av en vecka där och söker en ostörd paradisstrand, med palmer och fint vatten att snorkla lite i och ta det lugnt och sola på stranden, äta god mat osv. Helst Hotell invid stranden, bra pris och all inklusive :)

Några förslag och tips?

Tack :)
Av M4sta86
19 juli 2017 09:28
Är också nyfiken på tips, främst runt Punta Cana området..
Ska boka 2v charter flyg ner dit mars nästa år. men hyra lägenhet via Airbnb då vi varken är hotellmänniskor eller fantaster av All inclusive.. tips på nöjen kring Punta Cana?