Från Punta Cana till Samana billigt

Av Lellan_
22 nov. 2015 21:53
Visningar: 2735
Hej!

Jag och min man ska flyga till Punta Cana nu i jul och därifrån ska vi ta oss till Samana. Vi undrar nu hur vi relativt enkelt och billigt kan ta oss från Punta Cana till Samana. Enligt hotellet ska taxi kosta cirka 350 dollar (enkel tur). Vi tycker detta pris är väl saftigt. Har någon ett förslag på alternativa resesätt? Det kan vara värt att tillägga att vi landar 15:00 och därmed inte kommer hinna med morgonflyget som går 7:00.

Vi är väldigt tacksamma för snabbt svar!!

Vänligen,
Alexandra o Niclas
24 nov. 2015 22:11
Hej Alexandra och Niclas!

Vi är också ett sällskap som ska åka till DR över nyår och har liksom er kikat på Samana. Vad är det för morgonflyg ni nämner?
31 jan. 2017 22:34
Hej!
Provar om denna tråd fortfarande går att kommunicera i..
Åker till DR i mars och tänkte försöka ta oss direkt efter vi landat i Punta Cana kl. 15, vidare till Samanáhalvön. Hur tog ni er dit, med buss eller flyg? Oavsett alternativ, ungefär vad kostade det?

Tacksam för svar! :)

Mvh,
Ida
11 apr. 2017 18:19
Är också intresserad av att veta kostnad för att ta sig till Saman, med bil, med bil och färja eller med flyg.
Mvh. Annika
22 apr. 2017 21:14
Eftersom vägnätet inte är som i Sverige, så är det inte så enkelt som att ta vägen från Stockholm - Göteborg. Om man är vågad så kan man ta "transporte publico" som i korta drag innebär att ta en "taxi"(är egentligen ingen taxi, man delar bil/buss med andra som åker i en specifik riktning, kallas här "guagua"(minibuss) eller carrito(typ Toyota Corolla)) från ett stället till ett annat och får byta "taxi" ett antal gånger tills man kommer fram till önskad destination, det är det billigaste sättet. Annars kan man ta buss med "http://www.expresobavaro.com/" till Santo Domingo och sedan med http://caribetours.com.do, kostar ca 800 pesos (ca 160kr) enkel väg/person. Men restiden är väldigt lång med båda alternativen, det första alternativet tar väldigt lång tid, beroende på vänttider mellan varje byte. Och mellan Punta Cana och Samana skulle jag nog gissa att det är fler än 10 byten. Så det skulle jag ej rekommendera. Och med buss så tar det ca 3timmar från Punta Cana till Santo Domingo och sedan 3-4 timmar till Samana. Är väldigt vackert i Samana, men det är svårt att ta sig dit, då det inte är speciellt turist vänligt (om man inte ska hålla sig på ett all inclusive hotel hela tiden). Så enklaste är att hyra en bil. Trafiken är inte enkel, då man får räkna med att trots att det finns trafiklagar så följs detta inte. Är dock rätt chockad över att det är så "få" dödsolyckor (enbart ca 2000 per år) med tanke på hur folk kör. Men kör man lugnt och försiktigt och tänker som en gammal körskolelärare alltid sa, tänk inte att du har medtrafikanter utan mottrafikanter som gör allt för att förstöra för dig så går det bra.
24 apr. 2017 08:34
Tack Kricke87 för svar! Guagua låter som ett bra sätt att se och uppleva mycket på, men eftersom vi inte ska stanna så lång tid vill vi gärna komma fram så fort som möjigt. Vet inte om vi är så äventyrliga att vi hyr bil eller om vi hostar upp lite extra för en taxi/privat transfer. Känns bara så onödigt dyrt att betala 500-700 dollar för några timmar i bil (eller bil-båt-bil), när det är mer än vi betalade för flygresan från Europa. Såg att man kan flyga till Samana också, men hittar inte via de vanliga sökmotorerna. Inte råkar du ha någon länk där man kan söka inrikesflyg i Dominikanska?
24 apr. 2017 15:32 (redigerad)
Tyvärr Kissemisse, jag tror inte att det finns några flyg från Punta Cana till Samana. Tror det är alldeles för få som skulle åka den sträckan. Dessutom med tanke på att hela DR är ungefär lika stort som Småland,Halland, Blekinge och Skåne tillsammans Vet att det finns flyg från Punta Cana till Santo Domingo. De 3 gånger jag varit i Samana har jag tagit egen bil dit. Hyrbil här kostar ungefär 400-500kr/dygn. Så därför om man vill komma dit billigt rekommenderar jag att åka buss. Pga att det inte finns några riktiga direktvägar så tar det ungefär 4-5 timmar med bil. Dock är det betydligt enklare med bil. http://www.dominicanshuttles.com/ en bra sida, dock så är ju priserna ändå rätt så höga.