Dominikanska Republiken på egen hand

Av Emigan
7 aug. 2021 22:19
Visningar: 432
Hej
FUnderar på att besöka Dominikanska Republiken runt jul och nyår med familjen, två barn 16-17 år. Tänkte boka själv flyg och boende, ej charter. Någon som har gjort liknande resan. Läser att man ska helst inte lämna hotelområderna pga osäkerheten. Är det verkligen så illa?
Av David7
9 aug. 2021 18:46
Jag har rest till dominikanska 6 år i rad. Dock till Punta cana bara. Besökt små barer utanför hotelområderna och vandrat runt ensam utan problem, sena kvällar och nätter.
Men inget land är 100 procent säkert idag, inte ens Sverige... Jag skulle vilja säga att det som står är överdrivet. Sen bör man ju ta med sitt sunda förnuft förstås. Finns områden i Stockholm du ej ska gå runt i med synliga dyra föremål mitt i natten osv, samma gäller ju där.
Av Emigan
10 aug. 2021 11:13
Tack David.
Jag förstår dig och håller med dig helt och hållet. Har du åkt på egna utflykter utanför Punta cana och kanske hyrt bil. HUr är Punta Cana annars?
24 okt. 2021 21:46
Bor i Sosúa sedan 10 år, och kan hålla med David. Man måste ha sunt förnuft. Hursomhelst skulle jag, inte nödvändigtvis avråda från bilkörning, men om man känner för det vara VÄLDIGT försiktig och veta att trafiken är väldigt speciell. Dominikanska har ett av världens högsta dödstal i trafiken, och själv är jag förvånad att det inte händer fler olyckor dödsfall än vad det gör. Speciellt motorcyklister kör som svin, och bryr sig varken om sig själva, sina passagerare eller andra medtrafikanter. Så köra bil, ska man göra med försiktighet, här finns det inga medtrafikanter du har i trafiken här nere. Kan ju tillägga att, skulle en olycka hända och du inte har KLARA bevis, så som tex en dashcam som bevisar att det inte var ditt fel, så kommer du stå tillsvars för det, för du är VIT. Och om du ska hyra bil, ta bilder på bilen när du tar emot den och kollar den, och kolla den NOGGRANT! Känner fler än en som har blivir lurade av biluthyraren som menar att den som hyrt bilen har orsakat en skada på bilen som fanns där sedan tidigare. Annars är DR ett fantastiskt land med många härliga stränder och rent generellt underbara människor.
Och ta dessutom reda på de olika COVID relaterade åtgärder som finns, det som står på UDs hemsida är redan gammalt. För att få gå runt i butiker etc, så måste man ha vaccinet alt negativt covidtest, dock gäller det ej för turister, men kan vara bra att ha det ändå. Och ansiktsmask på när du är ute och går. Något annat som funderas över så finns jag här ;)