Dax för ny Florida resa och behöver tips/råd.

Av Mr_ok
7 jan. 2019 14:14
Visningar: 234
Hallå, sitter och planerar för en ny resa till Florida.
Sist var vi 14 dagar (slutet maj början av juni) i Orlando, men gjorde en del utflykter till både öst och västkusten.
Planen för denna resa är liknande. Direkt flyg från Köpenhamn till Orlando. Utgångsplats, hus i Orlando området, då ungarna (båda 15 år) vill till parkerna (Universal). Sedan blir det någon dag på hotell på västkusten.
1. Vi planerar att resa i andra halvan av juni, vad tror ni om det? Mycket folk? Vädret vet man aldrig, senast så hade vi otur och hamnade just som det regnade mest. Våra bekanta åkte två veckor efter oss och fick inte en droppe regn.
2. Hyra bil, denna eviga fråga. Sist gjorde vi som så att vi hade en SUV från flygplatsen som sedan byttes mot en Mustang för att någon dag innan hemresa åter bytas till en SUV. Denna gång vill vi bara ha en SUV, men vilken ska man ta? Funderar på en Hyundai Santa Fé eller en Ford Edge. Vi kommer ha med oss 3 stora resväskor var sitt handbagage samt en extra väska med bowlingklot (dottern ska passa på och träna med en proffstränare på Kegel Training Center i Lake Wales).
Vilken av dessa två hade ni valt?

Mvh/ O.Gustavsson
7 jan. 2019 16:39
1. Ja, vädret kan ingen spå (tror jag).

2. Egentligen ännu större.
Ett sätt att komma billigare undan med större bil är att få uppgradering vilket man lättare får som medlem, helst med högre status.
Högre status kan man så klart få genom att hyra bilar men även genom statusmatchning eller genom vissa medlemsskap.
Nyligen introducerade Norwegian Avis som partner, man kan då anmäla sig via dem för att få status som ger uppgradering, prioritering o.s.v.
Använd även rabattkod, Simon Malls kod brukar ge bra pris.
Är man SAS-kund så har de just nu ett erbjudande om upp till 10.000 EB poäng per hyra (fram till 14/1 tror jag). Det går bra att boka via SAS även om man fått statusen via t.ex Norwegian så klart.

Som bonus kan man när man fått status hos Avis matcha denna hos andra, t.ex Sixt.
8 jan. 2019 13:25
Ni är fyra pers om jag förstår ditt inlägg korrekt. Vi hyrde en sådan (Santa Fe) när vi var där under höstlovet, fick byta från Nissan Rouge (punka) till en Santa Fe och vi hade inga problem att få plats med fyra väskor plus handbagage.
Förvisso hade vi bara med oss väskorna när vi skulle till flygplatsen. Lite klen motor på vår modell men annars inga problem. Nu är det oftast så att man inte kan välja exakt modell utan är hänvisad till de som finns inne. Jag vet att National erbjuder ibland fritt val av bil ifall man väljer deras "Standard SUV".

Vi hyrde av National via Autoeurope, jag gick även med i deras Emerald Club vilket var en fördel när vi tvingades byta pga däcksproblem. Det var bara att gå till Emerald isle och välja ut vilken bil vi ville ha.
8 jan. 2019 13:52
Edge är ju lite större så den är ju att föredra om ni inte vill ha större. Santa Fe är marginellt större än Ford Escape, vi har haft båda och till två vuxna funkar det bra men alltid med någon väska eller kylbox i baksätet. Tycker inte det är tillräckligt rymligt för två vuxna plus två nästan vuxna om ni ska köra med allt ert bagage plus allt man brukar köpa på sig, flak med vatten, öl, mat o.s.v.
Av Mr_ok
8 jan. 2019 13:58
Tackar för svaren.

Vi kommer inte ha med oss alla väskor mer än från/till flygplatsen. När vi ska till västkusten så har vi fortfarande kvar huset då vi reser med några bekanta, så inget behov av att släpa med sig allt.
Lutar åt att det blir en Santa Fe fast den har mindre motor, ska ju inte köra några race ;)

Mvh/ O. Gustavsson
8 jan. 2019 14:11
Citerat från Mr_ok:
Tackar för svaren.

Vi kommer inte ha med oss alla väskor mer än från/till flygplatsen. När vi ska till västkusten så har vi fortfarande kvar huset då vi reser med några bekanta, så inget behov av att släpa med sig allt.
Lutar åt att det blir en Santa Fe fast den har mindre motor, ska ju inte köra några race ;)

Mvh/ O. Gustavsson
Okej, då lär ni klara er ;) Gör ni enl. mina tips så är dessutom chansen stor att ni får något bättre/större.
Florida - söker hotell med vissa specifika önskemål
USA Angeloni, 5 apr. 2019
Updaterad av Dalton17 för 2 veckor sedan
4
Hello! Åker till Floridas västkust för 2:a gången i juni. Hyr en villa. Vi kommer att göra några dagsutflykter, och planerar lite kring att åka till Miami -South Beach 2 nätter och någon annan ort, t ex Clearwater Beach 2 nätter. När jag är på en ort i 1-2 nätter så vill jag ha hotell som ...
Florida - vädret i juli? För varmt? Regnigt?
USA Tannam, 28 mars 2019
Updaterad av Vidakatten för 3 veckor sedan
16
Vi är en familj bestående av oss två föräldrar och fyra barn i åldrarna 4, 7, 9 och 11 år. Vi var i Florida för ett år sedan och fick mersmak! ☀️🐬🌴🍉🌅 Vi åkte tre veckor i april/maj och bodde i ett fantastiskt fint hus i Kissimmee, Orlando. Vi gjorde många av de stora parkerna, 2 x Universal, ...
Florida i maj 2019
USA Miilina, 17 mars 2019
Updaterad av Dalton17 för 3 veckor sedan
4
Hej! Vi är 2st 30 åringar och 2st 60åringar med god kondition och levnadsglädje som åker till Florida/Fourtlauder nu i maj. Vi kommer att ha 9 hela dagar på plats. Vad gör vi? Vi har tänkt hyra en bil att ta oss runt med under veckan. Har hitills planerat in miami beach 3 nätter och tänkte ta ...
Tips kring hyrbil, gps och parkering i Florida
USA Atjarnlund, 21 mars 2019
Updaterad av Atjarnlund för 4 veckor sedan
6
Känner mig frågvis. Men det är ju många som verkar veta en hel del, så jag kör på. Denna gång gäller det hyrbil i Florida. Har hyrt en suv via Alamo, funderar nu på att byta till en van, nästan samma pris. Vi är sju personer, men har hyrt två bilar. Kunde vara smart med en van som ryms alla för ...
Disneyworld och Legoland samt Miami Florida med små barn - vad välja?
USA Mary2019, 18 feb. 2019
Updaterad av Dalton17 för 5 veckor sedan
8
Kommer åka till Orlando i mars (råkade pricka spring break...) med våra två pojkar 3 resp 5 år. När jag läser runt i alla trådar verkar det som man kanske ska satsa på 2 dagar Magic kindom och 2 dagar Legoland och strunta i resten av parkerna? Finns det någon attraktion som man bör köpa fast pass ...
Tips o erfarenheter på vår Florida rutt?
USA Mariahell, 25 jan. 2019
Updaterad av Mie81 för 5 veckor sedan
17
Det är inte förrän 24 november vi ska dit, ändå sitter jag o knåpar alltför ofta. Skulle vilja ha tips på vår rutt på våra 14 dagar. -vi landar i Miami 18.00 -1 natt på Miami Beach på jättefint hotell (är det osmidigt från flygplatsen?) -Bilar o tar airboat/everglade dag 2 och landar i ...

Om New York New York State, Nordamerika

Konst
Kultur
Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend

Om du undrar vad som finns att göra i New York är det lättare att svara på vad du som inte finns att göra. Det här är verkligen en stad där hela världen är samlad och i stort sett allt finns att roa sig med.

Med tydlig indelning av stadsdelar som exempelvis Chinatown, Harlem och Soho känner du historiens vingslag i New York, eller The Big Apple som det kallas i folkmun. Enklaste sättet att upptäcka staden är att utrusta sig med bra skor och en karta i mobilen. Känns promenad jobbigt finns buss, tunnelbana och de välkända gula taxibilarna att tillgå – eller varför inte ta en helikoptertur över staden?

Gatuindelningen på Manhattan är genial. Alla gator går från öst till väst. Alla avenyer går från norr till söder. Manhattan är indelad i tre delar: Uptown, Midtown och Downtown. Uptown är allt som är norr om början av Central Park. Downtown finner du söder om Union Square. Midtown ligger norr om Union Square upp till 59:e gatan. Lät det krångligt? När du är på plats förstår du hur det fungerar och du kommer med stor sannolikhet att älska det.

I denna världsmetropol finner du sevärdheter som Frihetsgudinnan, Time Square, Empire State Building, och Central Park för att bara en nämna en bråkdel av alla. Även om allt känns annorlunda så finns den där mitt i kaoset – känslan av trivsel. Har du en gång besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka.

Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53