Dax för ny Florida resa och behöver tips/råd.

Av Mr_ok
7 jan. 2019 14:14
Visningar: 102
Hallå, sitter och planerar för en ny resa till Florida.
Sist var vi 14 dagar (slutet maj början av juni) i Orlando, men gjorde en del utflykter till både öst och västkusten.
Planen för denna resa är liknande. Direkt flyg från Köpenhamn till Orlando. Utgångsplats, hus i Orlando området, då ungarna (båda 15 år) vill till parkerna (Universal). Sedan blir det någon dag på hotell på västkusten.
1. Vi planerar att resa i andra halvan av juni, vad tror ni om det? Mycket folk? Vädret vet man aldrig, senast så hade vi otur och hamnade just som det regnade mest. Våra bekanta åkte två veckor efter oss och fick inte en droppe regn.
2. Hyra bil, denna eviga fråga. Sist gjorde vi som så att vi hade en SUV från flygplatsen som sedan byttes mot en Mustang för att någon dag innan hemresa åter bytas till en SUV. Denna gång vill vi bara ha en SUV, men vilken ska man ta? Funderar på en Hyundai Santa Fé eller en Ford Edge. Vi kommer ha med oss 3 stora resväskor var sitt handbagage samt en extra väska med bowlingklot (dottern ska passa på och träna med en proffstränare på Kegel Training Center i Lake Wales).
Vilken av dessa två hade ni valt?

Mvh/ O.Gustavsson
7 jan. 2019 16:39
1. Ja, vädret kan ingen spå (tror jag).

2. Egentligen ännu större.
Ett sätt att komma billigare undan med större bil är att få uppgradering vilket man lättare får som medlem, helst med högre status.
Högre status kan man så klart få genom att hyra bilar men även genom statusmatchning eller genom vissa medlemsskap.
Nyligen introducerade Norwegian Avis som partner, man kan då anmäla sig via dem för att få status som ger uppgradering, prioritering o.s.v.
Använd även rabattkod, Simon Malls kod brukar ge bra pris.
Är man SAS-kund så har de just nu ett erbjudande om upp till 10.000 EB poäng per hyra (fram till 14/1 tror jag). Det går bra att boka via SAS även om man fått statusen via t.ex Norwegian så klart.

Som bonus kan man när man fått status hos Avis matcha denna hos andra, t.ex Sixt.
8 jan. 2019 13:25
Ni är fyra pers om jag förstår ditt inlägg korrekt. Vi hyrde en sådan (Santa Fe) när vi var där under höstlovet, fick byta från Nissan Rouge (punka) till en Santa Fe och vi hade inga problem att få plats med fyra väskor plus handbagage.
Förvisso hade vi bara med oss väskorna när vi skulle till flygplatsen. Lite klen motor på vår modell men annars inga problem. Nu är det oftast så att man inte kan välja exakt modell utan är hänvisad till de som finns inne. Jag vet att National erbjuder ibland fritt val av bil ifall man väljer deras "Standard SUV".

Vi hyrde av National via Autoeurope, jag gick även med i deras Emerald Club vilket var en fördel när vi tvingades byta pga däcksproblem. Det var bara att gå till Emerald isle och välja ut vilken bil vi ville ha.
8 jan. 2019 13:52
Edge är ju lite större så den är ju att föredra om ni inte vill ha större. Santa Fe är marginellt större än Ford Escape, vi har haft båda och till två vuxna funkar det bra men alltid med någon väska eller kylbox i baksätet. Tycker inte det är tillräckligt rymligt för två vuxna plus två nästan vuxna om ni ska köra med allt ert bagage plus allt man brukar köpa på sig, flak med vatten, öl, mat o.s.v.
Av Mr_ok
8 jan. 2019 13:58
Tackar för svaren.

Vi kommer inte ha med oss alla väskor mer än från/till flygplatsen. När vi ska till västkusten så har vi fortfarande kvar huset då vi reser med några bekanta, så inget behov av att släpa med sig allt.
Lutar åt att det blir en Santa Fe fast den har mindre motor, ska ju inte köra några race ;)

Mvh/ O. Gustavsson
8 jan. 2019 14:11
Citerat från Mr_ok:
Tackar för svaren.

Vi kommer inte ha med oss alla väskor mer än från/till flygplatsen. När vi ska till västkusten så har vi fortfarande kvar huset då vi reser med några bekanta, så inget behov av att släpa med sig allt.
Lutar åt att det blir en Santa Fe fast den har mindre motor, ska ju inte köra några race ;)

Mvh/ O. Gustavsson
Okej, då lär ni klara er ;) Gör ni enl. mina tips så är dessutom chansen stor att ni får något bättre/större.
När skall man boka boende i Florida?
USA Skandlagard, 28 aug. 2018
Updaterad av Birgere för 1 dag sedan
7
Vi skall till Florida och resa runt i 17 dagar i okt/nov och önskar råd om man skall förboka allt boende eller om man kan boka under resan? Vi vill helst inte boka i förhand utan bestämma sig så nära inpå som möjligt, kan någon rekommendera att boka tex en dag i förväg eller är det för osäkert? ...
Florida på västkusten
USA Carohm, 6 jan. 2019
Updaterad av Vidakatten för 1 vecka sedan
9
Skulle gärna vilja ha lite tips och synpunkter ang vår Floridaresa! Vi flyger till Fort Lauderdale i mitten av april. Det blir en heldag (två nätter) i Fort Lauderdale innan vi åker på kryssning till södra Karibien i 11 dagar. När vi kommer tillbaka stannar vi ett par dagar i Fort Lauderdale ...
Synpunkter på vår Florida-resa. Och lite frågor...
USA Mullansson, 23 dec. 2018
Updaterad av Danielortega för 1 vecka sedan
18
Då har vi äntligen gjort slag i saken och bokat första USA-resan. Efter att ha vägt fram o tillbaka mellan NY och Florida (eller båda) har vi landat i att det blir 2 veckor i Florida i slutet av augusti. Vi åker som familj på två vuxna och två barn, 7 o 9 år. Flyger direkt med Norwegian, Köpenhamn ...
Långsemester i Florida eller annan del av USA
USA Superdave, 28 dec. 2018
Updaterad av Superdave för 2 veckor sedan
21
Hej, Efter att ha rest runt i Florida ett par veckor har vi insett att vi vill ha mer av det goda. Vi tänker att vi ska försöka spendera 6-8 veckor i USA nästa sommar och förhoppningsvis lära känna en eller ett par platser lite bättre. Florida som delstat har egentligen allt vi önskar oss, men för ...
Mer diskussioner om Florida
USA Emelie_a, 9 dec. 2018
Updaterad av Floridasidan för 5 veckor sedan
3
Hejhej! Jag undrar om ngn känner till fler forum med diskussioner om Florida? Tänker närmast på Facebook-grupp? Jag upplever att diskussioner om specifika ämnen är mer livliga på Facebook nuförtiden. Jag har sökt lite efter grupper men hittar inget vettigt. Är med i liknande redan när det ...
Florida i december
USA Thomg, 25 nov. 2018
Updaterad av Thomg för 6 veckor sedan
5
Vi ska åka till Florida två veckor i början av december. Det är vår första resa till USA. Flyger till Fort Lauderdale, och har tänkt att vara i Miami samt en tur till Key West. Vill gärna ha tips på vad vi inte får missa. Vad vi ska tänka på mm. Hur tar man sig till Key West enklast? Går det buss ...

Om New York New York State, Nordamerika

Konst
Kultur
Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend

Om du undrar vad som finns att göra i New York är det lättare att svara på vad du som inte finns att göra. Det här är verkligen en stad där hela världen är samlad och i stort sett allt finns att roa sig med.

Med tydlig indelning av stadsdelar som exempelvis Chinatown, Harlem och Soho känner du historiens vingslag i New York, eller The Big Apple som det kallas i folkmun. Enklaste sättet att upptäcka staden är att utrusta sig med bra skor och en karta i mobilen. Känns promenad jobbigt finns buss, tunnelbana och de välkända gula taxibilarna att tillgå – eller varför inte ta en helikoptertur över staden?

Gatuindelningen på Manhattan är genial. Alla gator går från öst till väst. Alla avenyer går från norr till söder. Manhattan är indelad i tre delar: Uptown, Midtown och Downtown. Uptown är allt som är norr om början av Central Park. Downtown finner du söder om Union Square. Midtown ligger norr om Union Square upp till 59:e gatan. Lät det krångligt? När du är på plats förstår du hur det fungerar och du kommer med stor sannolikhet att älska det.

I denna världsmetropol finner du sevärdheter som Frihetsgudinnan, Time Square, Empire State Building, och Central Park för att bara en nämna en bråkdel av alla. Även om allt känns annorlunda så finns den där mitt i kaoset – känslan av trivsel. Har du en gång besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka.

Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53