Dax för ny Florida resa och behöver tips/råd.

Av Mr_ok
7 jan. 2019 14:14
Visningar: 307
Hallå, sitter och planerar för en ny resa till Florida.
Sist var vi 14 dagar (slutet maj början av juni) i Orlando, men gjorde en del utflykter till både öst och västkusten.
Planen för denna resa är liknande. Direkt flyg från Köpenhamn till Orlando. Utgångsplats, hus i Orlando området, då ungarna (båda 15 år) vill till parkerna (Universal). Sedan blir det någon dag på hotell på västkusten.
1. Vi planerar att resa i andra halvan av juni, vad tror ni om det? Mycket folk? Vädret vet man aldrig, senast så hade vi otur och hamnade just som det regnade mest. Våra bekanta åkte två veckor efter oss och fick inte en droppe regn.
2. Hyra bil, denna eviga fråga. Sist gjorde vi som så att vi hade en SUV från flygplatsen som sedan byttes mot en Mustang för att någon dag innan hemresa åter bytas till en SUV. Denna gång vill vi bara ha en SUV, men vilken ska man ta? Funderar på en Hyundai Santa Fé eller en Ford Edge. Vi kommer ha med oss 3 stora resväskor var sitt handbagage samt en extra väska med bowlingklot (dottern ska passa på och träna med en proffstränare på Kegel Training Center i Lake Wales).
Vilken av dessa två hade ni valt?

Mvh/ O.Gustavsson
7 jan. 2019 16:39
1. Ja, vädret kan ingen spå (tror jag).

2. Egentligen ännu större.
Ett sätt att komma billigare undan med större bil är att få uppgradering vilket man lättare får som medlem, helst med högre status.
Högre status kan man så klart få genom att hyra bilar men även genom statusmatchning eller genom vissa medlemsskap.
Nyligen introducerade Norwegian Avis som partner, man kan då anmäla sig via dem för att få status som ger uppgradering, prioritering o.s.v.
Använd även rabattkod, Simon Malls kod brukar ge bra pris.
Är man SAS-kund så har de just nu ett erbjudande om upp till 10.000 EB poäng per hyra (fram till 14/1 tror jag). Det går bra att boka via SAS även om man fått statusen via t.ex Norwegian så klart.

Som bonus kan man när man fått status hos Avis matcha denna hos andra, t.ex Sixt.
8 jan. 2019 13:25
Ni är fyra pers om jag förstår ditt inlägg korrekt. Vi hyrde en sådan (Santa Fe) när vi var där under höstlovet, fick byta från Nissan Rouge (punka) till en Santa Fe och vi hade inga problem att få plats med fyra väskor plus handbagage.
Förvisso hade vi bara med oss väskorna när vi skulle till flygplatsen. Lite klen motor på vår modell men annars inga problem. Nu är det oftast så att man inte kan välja exakt modell utan är hänvisad till de som finns inne. Jag vet att National erbjuder ibland fritt val av bil ifall man väljer deras "Standard SUV".

Vi hyrde av National via Autoeurope, jag gick även med i deras Emerald Club vilket var en fördel när vi tvingades byta pga däcksproblem. Det var bara att gå till Emerald isle och välja ut vilken bil vi ville ha.
8 jan. 2019 13:52
Edge är ju lite större så den är ju att föredra om ni inte vill ha större. Santa Fe är marginellt större än Ford Escape, vi har haft båda och till två vuxna funkar det bra men alltid med någon väska eller kylbox i baksätet. Tycker inte det är tillräckligt rymligt för två vuxna plus två nästan vuxna om ni ska köra med allt ert bagage plus allt man brukar köpa på sig, flak med vatten, öl, mat o.s.v.
Av Mr_ok
8 jan. 2019 13:58
Tackar för svaren.

Vi kommer inte ha med oss alla väskor mer än från/till flygplatsen. När vi ska till västkusten så har vi fortfarande kvar huset då vi reser med några bekanta, så inget behov av att släpa med sig allt.
Lutar åt att det blir en Santa Fe fast den har mindre motor, ska ju inte köra några race ;)

Mvh/ O. Gustavsson
8 jan. 2019 14:11
Citerat från Mr_ok:
Tackar för svaren.

Vi kommer inte ha med oss alla väskor mer än från/till flygplatsen. När vi ska till västkusten så har vi fortfarande kvar huset då vi reser med några bekanta, så inget behov av att släpa med sig allt.
Lutar åt att det blir en Santa Fe fast den har mindre motor, ska ju inte köra några race ;)

Mvh/ O. Gustavsson
Okej, då lär ni klara er ;) Gör ni enl. mina tips så är dessutom chansen stor att ni får något bättre/större.