Costa rica och Kuba med 3-åring och 6-åring!

Av Elin77
7 nov. 2011 16:48
Visningar: 2756
Vi planerar att resa new york-costa rica-Kuba nu i februari 2012 med våra två barn, då 3,5 år och 6 år. Vi tänker vara borta 4-5 veckor. Någon som har varit på dessa ställen med barn? Vi har varit i ny och på Kuba utan barn så där har vi rätt bra koll men inte på vad man kan gör med barn som sagt! Tips på vad man ska tänka på, göra, äta , bo osv tas gärna emot!
Av Joakimn
8 nov. 2011 07:59
Var i costa ricka ,både på atlantsidan o stillhavssida 2010.
4 veckor med barn o sambo..konkreta frågor ger svar../Mvh Joakimn
Av Elin77
8 nov. 2011 12:45
Frågan är: vad man kan göra dvs aktiviteter, med barn. Vad har ni gjort? Och vad ska man akta sig för?var är bra att bada, bo osv. Mer konkret kan jag inte vara....är inte intresserad av en detaljplan, mer overall. Intryck och tips. Hur gamla var era barn när ni åkte?
Av Katad
1 jan. 2012 22:43
Hej,

Costa Rica är väldigt lättrest och väldigt barnvänligt. Vi har varit 3 ggr med 2, 3 och 4 st barn. De har varit mellan 2 och 13 år på resorna.Vi har hyrt bil i San Jose (som inte är en särskilt rolig stad) och åkt till nationalparkerna Manuel Antonio som har fantastiska stränder och mycket djurliv, Arenal som har en cool vulkan och bad i varma källor och Monteverde om man vill se regnskog och leriga vägar. Monteverde kan skippas. Längre söderut på pacific-sidan är det också fint och vägarna nuförtiden bra. Karibkusten är varm och fuktig men laid-back. God mat finns överallt längs vägen. Vi vill gärna ha tips om Kuba i stället.
Av Elin77
3 jan. 2012 00:07
Vi var på Kuba i tre veckor sept 2004. Hade förvildat hotell de första tre nätterna i Havanna. Sen tog vi bussen till varadero o bodde på hotell i 2-3 nätter. Solade o badade- det enda man kan göra där. Sen åkte vi till Trinidad som är jättemysigt! Bodde casa particular dvs hemma hos någon, godkänt av staten. Sen var vi i en vecka i Maria la gorda längst ut på den sydvästra spetsen. Finaste stranden med palmer. Fanns bara typ 12 bungalows 1 bar och 1 restaurang så det var väldigt lugnt o skönt. Vi avslutade med några dagar i Havanna o då bodde vi i casa particular.
Överallt på Kuba spelas det musik och man kan alltid hitta någon som dansar salsa. Gå till byns/sydens casa de la musica och titta på dansande människor och lyssna på musiken. Trots situationen på Kuba är alla människor glada, färgerna vackra tempot lugnt. Vi gick på revolutionsmuseet i havanna besökte en tobaksfabrik och en massa annat. Minns inte allt just nu men fråga om det är nåt så ska jag kolla i dagbok o fotoalbum!;)
Av Elin77
3 jan. 2012 00:09
Slarvigt skrivet... Förbokade hotell samt byns/stadens, ska det stå!
Av Katad
3 jan. 2012 19:45
Tack för svar! Är det något hotell/casa particular du särskilt rekommenderar? Ungarna vill förstås gärna ha pool. Våra favvohotell i Costa Rica är i Manuel Antonio "cabinas Espadilla", som har antingen litet kök för självhushåll eller frukost på näraliggande hotell. Ligger nära strand och nära parken. Fin pool. Rakt över gatan finns vandrarhem med billiga hamburgare, god frukost och härliga mangojuicer. I Arenal gillar vi "Arenal Observatory Lodge", som har fantastisk utsikt över vulkanen och en bubbelpool där man ligga och kolla på vulkanen som puffar rök. För surfare är playa Dominical fin. Lungt och stillsamt samhälle. Sist vi var där var det orkan (i november 2010), men gången innan badade barnen utan problem - snälla vågor. Vi bodde på "Hacienda Baru" i närheten, mysigt litet ställe med egna canopyturer som 12, 10 och 6 åringen åkte. 2-åringen vågade vi inte ta med upp i träden.
Av Katad
3 jan. 2012 21:01
Jag glömde - Montezuma är en annan favorit, ute på peninsula de Nicoya. Där bodde vi på Hotel el Jardin. Superfint.
Av Elin77
10 jan. 2012 12:00
Katad!
tack för dina svar! Det är till stor hjälp!:)
Ang casa particular så hade inget av dem vi bodde på pool. man bor ju hemma hos någon och de hard et inte så fett på Kuba så pool är nog ovanligt. Jag minns inte riktigt hur vi hittade våra "casas" men tror att vi tittade i Lonley planet-guiden eller om det var Let´s go. Ska kolla det när jag får tid och hittar boken;)

I Varadero hade alla hotell pool kändes det som men havet är superfint och bra att bada i.