Hyra bil, bästa stränder i Costa Rica?!

Av Elin77
28 dec. 2011 23:34
Visningar: 4449
Vi åker till Costa Rica den 25 jan- 1 mars med två barn, 3,5 och 6 år gamla. Håller på att planera resrutt.
-Vill boka första natten i San Jose. Tips på ok hotell? Rent och fräscht med eget badrum gärna och i någorlunda säkert område.
- Funderar på att hyra bil och köra runt. Hur är det med bilbarnstolar? Brukar det finnas? Har förstått att det är jeep eller 4-hjulsdrift som gäller!
Om man väljer buss-vad/hur är smartast med barn?
- Bada o sola vill vi ju såklart! Även om maken vill surfa så är säkerheten för barnen viktigast;) var är det minst vågor och strömmar?
- 3,5-åringen orkar ju inte gå längre sträckor. Hur har ni med barn i samma ålder gjort? Vagn känns ju uteslutet...canopy-turer likaså eller finns det alternativ?

Har massor med frågor och tankar men börjar med dessa!:)
29 dec. 2011 10:15
Hej,

vi var i CR i oktober och hade med oss en 1-åring. Vi hyrde bil.
Första natten bodde vi på Villa Tournon strax utanför SanJose. Helt Ok hotell för en övernattning.
Vi hyrde en Hundai minibuss eftersom vi var åtta personer inkl "baby", hyrbildföretaget var Autoescape. Därigenom fick vi även en bilbarnstol av samma modell som här hemma. Vi fick dock montera den själva eftersom hyrbilsfirman inte ville ta ansvar för ev felmontering.
Vi hade med oss en paraplyvagn, och den gick alldeles utmärkt att köra på vägarna med. Dessuotm köpte vi på blocket en bärsele som vi hade när vi var ute på djungeltur. Kan dock kanske bli lite tungt med ett lite större barn??
vi var på canopy tour men då valde barnets pappa att stanna hemma på hotellet. Dock sa arrangörerna att det inte var några problem att ha med barn - om man t ex som vi kör ATV till canpyn så kan dom köra med följebil och ta med barnet. Det finns säkert lösningar - dom är oerhört vänliga och hjälpsamma och kommer säkert att hitta lösningar som passar er.
Vi var både på öst- och västkusten, och på östkusten finns en resebyrå som heter Gecco Trail - jag bokade två turer hemifrån med dom och det funkade perfekt. Dom var oerhört hjälpsamma.
Av Loulin
29 dec. 2011 10:22
Hej Elin77,

Vilken trevlig resa ni planerar!

När det gäller hyrbil och bilbarnstolar så erbjuder de flesta leverantörer det som extra tillbehör. Bokar du hyrbilen hemifrån så går de oftast att förboka och du betalar för bilbarnstolen när du hämtar ut din hyrbil. Priset varierar men snittet brukar ligga mellan
$ 3-6 /per dag och de flesta har ett maxpris när man hyr en längre period.

Trevlig resa!

Louise
Produktchef hyrbil
Reseguiden
Av Lena28
30 dec. 2011 18:23
Hej Elin!

Jag var i Costa Rica förra vintern, under samma period som ni ska resa.
På östkusten (karibien sidan) är det ett mer tropiskt klimat och mer risk för regn.
På väst kusten så är det ett väldigt torrt klimat och när jag var där så kom det inte en enda droppe regn och solen sken alla dagar. Här är dock inte stränderna alls lika vackra som på karibien sidan, men visst är dom fina. Så vill ni ha solsäkert är västkusten ett säkert kort!
Om ni ger er med bil söderut så kan jag verkligen rekommendera Manuel Antonio på västkustsidan. Otroligt vackert ställe med ett naturreservat. Den här platsen är även väldigt passande för barn. Jag blev rekommenderad att åka hit av en som bor i costa rica, och jag är glad att jag lyssnade. Hyrde en bil och reste runt, och det är verkligen att rekommendera att hyra tex en suv eller större dil då vissa vägar nästan kräver detta för att man ska kunna komma fram.
Min första natt i san jose så bodde jag på ett hotell som heter Hotell Europa. Funkade kanon bra!
Hoppas verkligen att ni får en toppen resa!
Pura Vida! ;)
Lena
30 dec. 2012 10:08
I love to go to costa rica. i use a travel agency located there. they have the best rentals of vacation homes, condominiums and apartments. wwwbestoftamarindo doot com.
30 dec. 2012 10:09
Jag tycker om att gå till costa rica. jag att använda en resandeagentur lokaliserad där. De har det bästa som är uthyrnings av semesterhem, andelslägenheter och lägenheter wwwbestoftamarindo doot com.