Californien-hawaii

26 aug. 2012 07:49
Visningar: 1185
Hej!
Har flygbiljetter på gång inför nästa sommar 13. Landar i LA och har 10 dagar därefter flyger vi vidare till Honolulu från LA,
Jag behöver tips på en trevlig rutt i Californien. Vi vill spendera lite tid i LA. San Fransico är ett måste, kan man hinna med Las Vegas?
Behöver man boka hotellen hemifrån?
Susanne
26 aug. 2012 14:43
Hej!
Vi kommer precis hem från en underbar semester i Californien så här kommer lite tips:
Härligt med 10 dagar i Californien att resa runt! Vi åkte den berömda Highway 1 från SF ner till LA, en mycket vacker tur. Ni kommer ju då att åka den omvänt. Det är bra att boka hotell hemifrån. Vi hade inte gjort det och fick lite problem en natt då det mesta var fullbokat och det som var ledigt var dyrt, ffa i Santa Monica och Malibu. Vi hittade dock ett Best Western hotell i Redondo Beach som jag verkligen kan rekommendera, både hotellet och stället ( ca en halvtimme söder om Santa Monica). Nära till stranden och ca 15 minuters gångväg till ett flertal restauranger. Ett annat ställe som jag kan rekommendera är Santa Barbara som ligger lite högre upp. Där bodde vi på Jasmin Inn, ett mysigt B & B som låg centralt och där man åt frukost ute i trädgården. Vi hittade det på TripAdvisor, denna fantastiska app.
LA var vi aldrig inne i men SF är så fantastiskt. Ett bra hotelltips där är Columbus Inn. Se till att ni har minst två dagar där, helst tre, om ni kan.

En stad som många tipsade om men som vi tyvärr inte hann är San Diego, den ska vara betydligt mer sevärd än LA.

Las Vegas var vi i, det tog fem timmar att köra dit från Redondo Beach med bil. Då var det dock inga köer, av ngn anledning var det mkt mer trafikerat åt andra hållet, men det kan ju vara en tillfällighet. Jag tror att det är billigt att flyga mellan LA och Las Vegas, speciellt om man bokar tidigt i förväg så kanske det kan vara ett alternativ? Flygplatsen i Las Vegas ligger väldigt nära staden så det är inga problem att ta taxi.
Lite praktiska tips: Att hyra bil är inte dyrt. Välj automatväxel är mitt tips, suveränt att köra med.
Vi hade med en surfplatta och laddade ner kartorna dit vi skulle på hotellet dan innan. GPS:n i kartan funkade utan wifi så det var enkelt att sen se hur man körde.
Hoppas du fick lite tips du kan använda!
Av Annl
2 sep. 2012 14:47
Jag skulle säga att det är tveksamt om du hinner med Las Vegas också. Om du vill det så skulle jag säga att det bästa är att åka dit som första stopp och att du sen flyger till San Francisco för att vara där (fem dagar är ett minimum där skulle jag säga) och att ni sen kör highway 1 tillbaka till LA. Highway 1 är fantastisk och du får i alla fall räkna med två övernattningar på vägen. Och sen kan ni flyga vidare till Hawaii.

Ni ska absolut boka hotell hemifrån tycker jag. Tänk på hur mycket tid det tar hemma - den tiden vill man ju inte offra på plats för att kolla efter boende utan då vill man ju uppleva USA.

Du skriver att du har flygbiljetter på gång - innebär det att de inte är bokade ännu? I så fall skulle jag -eftersom du skriver att ni inte vill se LA - överväga att flyga in till San Francisco i stället.
2 sep. 2012 15:34
Annl - TS skriver visserligen "vill spendera lite tid i LA" - men det tolkar jag som att de vill stanna i LA ett par dagar inte som i "att spendera så lite tid som möjligt". :)
2 sep. 2012 15:44
Verkar lite tight kanske, 4 nätter i SF, 2 i LV, 4 i LA och transporter där emellan, skulle flyga in till SF, bila ner o avstickare till LV sen hem från LA efter turen till Hawaii. Skulle dock lagt på några dagar om du vill stanna och kika runt på sträckan mellan städerna och inte köra nonstop.
2 sep. 2012 16:19
Hej!
Vi har 13 övernattningar i Californien, landar i LA och åker därifrån till Honolulu. Får sikta in oss på en rundtur.
LA--LV--SF--LA--Honolulu 7 nätter och sedan hem. Inser att man kan inte se allt överallt. Makens krav är Highway mellan SF och LA. Dottern vill givetvis se LA. svärsonen vill surfa och jag vill se SF. Sen vill vi alla se LV. verkar lite spektakulärt och häftigt. I Honolulu vill vi softa

Kom gärna med tips på resväg. Vi vill inte flyga mellan städerna.
Tar emot tips på hotell, hyrbil etc.
Hälsningar Susanne
Av Annl
2 sep. 2012 18:00
Bra att tänka på är att det är varmt i LV vid den tiden och då menar jag varmt- vi var där i juli och det var 47 grader!!! Tokvarmt och det gick inte att vistas ute.
Citerat från susanne1960:
Hej!
Vi har 13 övernattningar i Californien, landar i LA och åker därifrån till Honolulu. Får sikta in oss på en rundtur.
LA--LV--SF--LA--Honolulu 7 nätter och sedan hem. Inser att man kan inte se allt överallt. Makens krav är Highway mellan SF och LA. Dottern vill givetvis se LA. svärsonen vill surfa och jag vill se SF. Sen vill vi alla se LV. verkar lite spektakulärt och häftigt. I Honolulu vill vi softa

Kom gärna med tips på resväg. Vi vill inte flyga mellan städerna.
Tar emot tips på hotell, hyrbil etc.
Hälsningar Susanne
2 sep. 2012 19:53
Till Cickig62
VI är på väg dit om ett par månader och tittar på hotell i LA just nu.
Ska bo på ett Hilton vid Disneyland 3 nätter med släktingar men sedan hade vi tänkt åka norrut i LA
och bo närmare Universal.
Vilket Best Western är det du rekommenderar?

/Kristina
3 sep. 2012 09:22
Till Kristinat:

Best Western Plus Sunrise Hotel i Redondo Beach Marina. Finns på TripAdvisor om du vill läsa omdömen:)
3 sep. 2012 09:30
Till SUsanne60: jag håller med ngn annan som skrev, om ni har möjlighet så flyg till SF och bila ner till södra Californien. Det är en fördel med att köra norr till söder och det är att man kan stanna mycket lättare längs vägen och ta foto och beundra utsikten när man ligger på höger sida.

St Barbara som ngn skrev om kan jag ockå varmt rekommendera.

En annan fördel med norr till söder är att man åker ner till den underbara värmen.. ( om man nu gillar det).
Skiljer mycket i temperatur mellan SF och LA.
3 sep. 2012 12:39
Till Cickig62
Tack för länk! Ser jättefint ut till ett bra pris när vi ska vara där.

Vi ska ju hålla till i norra delen av LA , Universal och Hollywood och är
det helt fel del att bo i då eller överkomligt att köra , vi har lånebil.?
Hur det än är så måste man ju ha bil i den staden men bor man i rätt område så behöver man
så klart inte lägga tid på vägarna..
När vi ska på Disney Land osv då bor vi i Anaheim på ett hotell precis vid parkerna. Hilton.

/Kristina