Kombinera Californien med Hawaii?

Av Annaer
24 nov. 2010 11:52
Visningar: 5231
Hallå!

Ska till californien i ca 5 veckor i juni/juli & funderar lite på åka till en av hawaii-öarna. Vad brukar det kosta ungefär att flyga? Flyger man från lax? Är det direktflyg? Vilken av öarna ska man ta? Är det värt att lägga ca 1 v där eller är det för lite tid?

Alla tips & råd är välkomna!!

// Anna
24 nov. 2010 16:10
Flygpriset har jag ingen aning om, men du kan väl kolla på de amerikanska flygbolagens hemsidor. LAX har många flyg till Hawaii, men det går säkert från San Francisco också. Direktflyg är det, ja.

Du hamnar på Oahu när du flyger dit och det är en trevlig ö med vackra stränder och mycket nöjen (Waikiki Beach).
1 vecka är okej där, om du vill till fler öar behövs mer tid.
Jag har bara varit på Maui också och det var super. Hade också velat åka till Kauai och gillar ni vulkaner så är Big Island ett tips.
Av Hawaii
24 nov. 2010 17:15
Rekommendationen är normalt en vecka per ö, men det är ju helt individuellt. Kan du ta tio dagar kan du ju utan vidare hinna med 2 öar. Returpris från Californien kan variera en hel del, beroende på när du bokar. Normalt bäst att boka i god tid. US$500 betraktas som ett bra pris för en returbiljett, men det kan också gå på $800-$900 om det inte finns många platser kvar. Då går priserna upp.

De flesta flygen går från Los Angeles och San Francisco. C:a 5 timmar. Det finns också flyg från San Diego och Sacramento, men inte så många. Flygbolag som trafikerar Hawaii från Kalifornien: Hawaiian Airlines, American Airlines, Delta Air Lines, Continental Airlines och United Air Lines. Om du använder Hawaiian kan du också använda dem för flyg mellan öarna och det är då bäst att boka alltihop på samma gång. Hawaiian kräver att du har kredit kort med amerikansk adress när du bokar, så du måste göra en sådan bokning genom en resebyrå.

De flesta flygningarna går till Honolulu på Oahu men det finns också nonstop flyg från LA och SF till Kona ("Big Island"), Kahului (Maui) och även (mycket få) till Lihue (Kauai).