Bröllopsresa till Florida, tips!!

Av Ida.hj
9 jan. 2014 13:47
Visningar: 523
Jag och min man har planerat in en bröllopsresa någon gång i mars/april i vår och efter mycket letande och sökande har vi tillslut bestämt oss för USA och då en kombinerad resa Chicago/Florida. Det blir ca 4 dagar i Chicago och sen de resterande 10 i Florida.
Och då är bara min fråga, vart ska vi bo i Florida?! Man blir tokig på alla alternativ. Vi vill ha sol och bad och gärna vacker natur som man kan upptäcka genom vandring och liknande. Storstadssemestern tänker vi att vi får tillräckligt i Chicago, men vi vill ju gärna att det finns någon typ av civilisation i närheten i alla fall.
Jag tror att det är Västkusten vi är mest intresserade av.
Tar tacksamt emot alla tips på stränder, hotell, städer eller lite vad som helst. :)
9 jan. 2014 14:22
Vi var i Naples förra nyåret, ,det ligger nästan längst söderut på västkusten innan Everglades tar vid. Liten gullig och tämligen lyxig stad. Såg ut som en välskött trädgård mest överallt. Lite svängom i den gamla hamnen (Tin City), annars nog rätt lugnt. Många långa vackra och ganska vilda/ej exploaterade stränder, potatismjölsand, massor av snäckskal. Delfinerna fräste förbi några få meter ut, en familj sjökor simmade förbi en kväll. Dock rätt grumligt vatten när vi var där. Eftersom Everglades ligger nära finns även vildmark inpå knuten. Vi paddlade kajak i mangroven i Rookery bay (kappades med en flock delfiner), åkte sån där träskbåt med stor luftpropeller nära Everglades City (massor av fåglar och många alligatorer), gick naturstig bland palmer och sköldpaddor. Även om Naples tydligen är en favorit hos de riktigt rika går det att komma undan billigt och bra med självhushåll. Vi hyrde en fin liten villa med två sovrum och alla bekvämligheter för 5600 kr för en vecka. Mataffärerna är stora och fina och håller rimliga priser. Man kan köpa yoghurt med bär och fina mackor på vägen till stranden. Och om man har en massa pengar som man både måste ta om hand om och spendera finns det gott om märkesbutiker och börsmäklare på Fifth avenue och kring 3rd street south.
Av Paca
12 jan. 2014 12:13
Vi var i Florida i påsken 2013 och åkte runt ganska mycket. Området runt Naples var definitivt ibland de bästa platserna, försök boka boende på gångavstånd till stranden. Vår bästa upplevelse/utflykt var delfinsafari på vattenskoter, utgår från Marco Island som ligger nära Naples, sök på Captain Ron, Marco Island, ganska dyrt men värt varenda krona!. Med hyrbil finns det mycket trevligt att se på västkusten. Hoppas ni får en härlig resa