Bra boende i Ao Nang?

Av Lindilo
12 dec. 2010 12:45
Visningar: 6319
Nån som har boende i AoNang att tipsa om?Många skriver gott om Wannas,men det verkar vara fullt.
Vi ska bo där i ca:3 dar,och är en familj med 2 barn 6 och 8 år.Gärna nära stranden och båtarna,inte långt uppe i nån backe!;)
Tar även emot tips om boende på koh Lanta och Phiphi,eller nåt annat ställe som vi skulle kunna tänkas besöka!
(har varit här för några år sedan,men behöver lite uppdatering!)
12 dec. 2010 14:00
Vi brukar bo på Ao Nang Villa Resort beläget på Ao Nang Beach och nära longtailbåtarnas station. Anläggningen finns med i Fritidsresors katalog men vi brukar boka själva via www.sawadee.com
Se karta http://www.thailandresor.se/krabi/hotell-ao-nang-beach-karta.html
Hotellet nås också via "strandgatan" (ingen riktig gata - mer en promenadgata)
Ett annat bra alternativ är hotellet bredvid: "Golden Beach" - finns med i Apollos utbud.

Strunta i Phi Phi - det har gjort sitt!

Åk ner till Koh Lanta istället och bo på ex Klong Dao beach - det tar ca 2 1/2 timme med minivan (bokas på plats Ao Nang ex via hotellet) På Koh Lanta råder lugnet och ön ingår i en marin nationalpark - stränderna är sk virgin beaches och skyddade. Här finns inga jetskis & lontailbåtar, ej heller solstolar och parasoller på stranden (däremot inne på hotellanläggningarna). Det finns flera fina dagsutflykter med speedboat man kan göra ex Koh Rok och "Fyra öar" (inklusive simma igenom Emerald Cave). Sök här på RG för mer information!
Av Sierra
12 dec. 2010 23:06
Det ligger två små guesthouses på en liten parallellgata (20 m in) till vägen efter beachen i Ao Nang. Vi har bott i det ena, "Southland House". Efter beachvägen ligger många restauranger där det även serveras frukost till en billig penning.

"Southland House" har endast 6 rum och vi bodde i det bästa rummet, nr 2, som är riktigt stort med två stora dubbelsängar soffa och fåtölj. Perfekt för er fyra. Kanonläge, nära (150 m) till båtarna som tar er ut till öarna och som sagt 20 m till beachvägen med restauranger mm. 50 m till beachen. Rum nr 2 på andra våningen har a/c och är rent och fräscht. Dusch och toa naturligtvis. Liten balkong, safebox och kylskåp. Ca pris under högsäsong 1500 THB. Ingen frukost.

"Southland House" har ingen websida eller mailadress.. .

245/15 Moo 2
Ao-Nang Muang
Krabi, Thailand
Tel +66 75 637316 (bokas via detta telenummer)
+66 86 8005684 (General manager)
Av Lindilo
14 dec. 2010 19:27
Tack för tipsen!
Vi får se vart vi hamnar,det brukar ju ordna sej till slut!
Roligt om man kan bo på lite mindre ställen och samtidigt gynna lokalbefolkningen,bara det att barnen ju gärna vill ha pool....
14 dec. 2010 22:08
Bodde på Krabi Villas Resort som ligger vid stranden. Man har nära till allt och det finns pool. Promenad längs stranden till båtarna tar ca 3-5 minuter.