Ao Nang - Koh Lipe, resväg, boende m.m.

Av Aien
24 nov. 2014 13:33
Visningar: 806
Hej

Vi flyger den 10:e januari till Krabi och tillbringar första natten i Ao Nang. Därefter är tanken att ta oss till Koh Lipe. Har hört att man kan ta buss till Pak Barra och därefter färja till Koh Lipe. Vet någon om det är det bästa alternativet? Eller om det finns andra smidigare alternativ? Nästa fundering är varifrån bussen går? Ao Nang eller Krabi? Behöver man boka en bussbiljett i förväg eller räcker det att göra det på plats? Vilken bokningssida så fall?

Boendet då... Min spontana tanke är att boka 4 nätter i förväg för att sedan se om vi trivs där och så fall bokar fler nätter efter hand. Har hört att sidorna Agoda och Sawadee är bra? Någon som kan tipsa om ett schysst hotell eller resort?

Vi är 2 personer.

Tack på förhand!

// Alen
Av Sierra
24 nov. 2014 23:24
Bästa och billigaste alternativet är att köpa Joint Ticket med Tigerline. Det innebär buss 09:00 från Ao Nang buss station framför Ao Nang GR Tour till Hat Yao Pier i Trang där du hoppar på deras färja med ankomst Lipe 15:00. Totalpris 990 THB.

Ni måste boka biljetten online då bussen inte tar hur många som helst.
http://tigerlinetravel.com/frontpage/

Det finns boende i alla varianter på Lipe och bokningsajterna Agoda, Sawasdee och Booking är bra.
Titta även här där du har en del: http://thaibeachtravellers.com/hotels
Av Aien
25 nov. 2014 16:52
Hej Sierra

Kanon, tack för tipset!

Ett par följdfrågor. Om vi efter 4 nätter skulle vilja stanna längre på Koh Lipe. Är det några problem att hitta lediga rum på plats så här års (v3-4)? Är det bäst att boka över disken eller på nätet så fall?

Efter Koh Lipe har vi inte bestämt vart vi ska ta vägen. Har funderat lite på Koh Lanta och därefter besöka Mook och Ngai. Tror du det kan vara något eller känner du till andra ställen man bara inte får missa?

// Alen
Av Sierra
25 nov. 2014 17:34
Jag tror inte frågan är om ni vill stanna kvar. Snarare varför lämna.....😎
Eftersom ni är på plats när frågan dyker upp så hittar ni alltid något genom att kolla runt.

Innan ni drar till Lanta kan det var lämpligt att besöka Mook och Ngai i nämnd ordning då de ligger på väg upp till Lanta. Även Bulon som ligger närmast Lipe på väg norrut är värd ett besök. Det beror givetvis på hur länge ni skall var borta hur många ställen ni skall besöka......
25 nov. 2014 22:40
Vi trivdes jättebra på Bundahya Resort där finns lite olika prisklasser .God mat och mycket trevlig personal;)
Av Aien
26 nov. 2014 14:32
Sierra: Det hoppas jag på men vill inte ha för höga förhoppningar :) Vi har tyvärr bara 2v semester så vi vill hinna med en del.

Jeanette: Tack för tipset! Har laddat hem Agodas app nu så ska hålla utkik :)
Av Fiffi_
28 nov. 2014 23:02
Hej sierra och ni andra! Tänkte fortsätta på denna tråden. Vi behöver tips på boende till två vuxna och en två-åring. Vi vill bo billigt (under 500/natt) men mysigt och absolut inte skabbigt. Gärna bungalow på stranden. Helst ac. Vi åker i slutet på mars, måste man boka boende då?

Tack för att ni delar med er!

/fiffi
Av Sierra
28 nov. 2014 23:23
Citerat från Fiffi_:
Hej sierra och ni andra! Tänkte fortsätta på denna tråden. Vi behöver tips på boende till två vuxna och en två-åring. Vi vill bo billigt (under 500/natt) men mysigt och absolut inte skabbigt. Gärna bungalow på stranden. Helst ac. Vi åker i slutet på mars, måste man boka boende då?

Tack för att ni delar med er!

/fiffi
Här har du ett riktigt mysigt boende, Zanom Sunrise Resort på Sunrise Beach som har plats för er, men du måste boka nu för säkerhets skull. De har precis släppt sin nya website så passa på :-)
http://www.zanomkohlipe.com/
Av Fiffi_
29 nov. 2014 00:02
tack för snabbt svar!!! Zanom ser riktigt mysigt ut! Finns det fler alternativ? Hur är sunset beach jämfört med sunrise beach?
Av Aien
30 nov. 2014 20:34
Sierra jag behöver lite av din expertis hjälp. Efter frenetiskt letande efter boende kan jag konstatera att många av hotellen/resorterna är uppbokade vecka 3 och av de som har lediga rum kvar är det antingen på de dyrare resorterna för 1000+ kr/natten eller väldigt spartanska bungalows. Dock har jag hittade följande hotell med lediga rum:

- Ricci House Resort: Ca 650 kr/natten (dock läste jag att du skrev i en annan tråd att hotellet ligger nära några barer och att det kan bli högljutt på natten).
- Wapi Resort: Ca 830 kr/natten (strandnära).
- Phuritra Resort: Ca 820 kr/natten (nyöppnat i år så borde vara fräscht).
- The Reef Hotel: Ca 680 kr/natten (sådär läge).

Har du några egna erfarenheter av dessa ställen? Någon av de man bör undvika? Tycker egentligen Wapi och Phuritra är en smula för dyrt men har aldrig varit i Thailand eller Koh Lipe så det är kanske så prisbilden ser ut så här års?

Har du inga andra tips på boende? Huvudsaken är att de är rena och fräscha och helst inte mer än 700 kr/ natten. En kollega sa att jag kan vänta med att boka till ett par dagar innan avresan men som jag ser det så är det först till kvarn som gäller.
Av Sierra
30 nov. 2014 23:24
Av dessa skulle jag välja Wapi Resort, en ett år gammal resort med perfekt läge och trevlig personal vid Sunrise Beach. Även Zanom Sunrise Resort som jag nämner ovan är riktigt nice med en av öns trevligaste restauranger.

Visst kan ni hitta något på plats men januari har många gäster på ön.