Boka boende Thailand

Av Moberg
26 sep. 2012 00:06
Visningar: 905
Hej
Funderar på att åka till Thailand i höst med min fru och våra två barn(2 och 6år). Har varit inne på att ta ett sistaminuten flyg och boka boendet via Agoda.

Som jag har förstått bor små barn gratis om dom sover i sina föräldrassäng och att man kan betala för extra säng på dom flesta ställerna.

Men hur ska man göra när man bokar?
Om jag anger vid bokning att vi är 2 vuxna och 2 barn som vill ha ett rum finns det nästan inga hotell som tillgodoser detta.
Ska man i stället boka ett rum/bungalo för 2 vuxna och 1 barn med extra säng?
Då vi har för avsikt att våran 2 åring för dela säng med oss.
Är det ok eller blir det krångel när man kommer fram?
26 sep. 2012 11:53
Bäst är kanske att boka för 2 vuxna och 1 barn. Vi har en 4- och en 5-åring. Vi har provat alla alternativ, med dubbel/trippel/familjerum/extrasäng, men det brukar inte vara några problem på plats att byta upp sig till rum med extrasäng om man bara bokat dubbelrum. Det kan vara kinkigare att byta till mindre rum då de oftast vill ha betalt minst för vad du bokat. Och boka hellre färre nätter, om man ångrar sig och vill flytta vidare åker man på att betala för hela bokningsvistelsen annars. Det går oftast lätt att boka på några nätter via nätet när man är på plats, oftast billigare än om man vill förlänga vistelsen i receptionen.

Oj, mycket krånglig info känner jag, hoppas du förstår vad jag menar.

Vi har även använt oss av Booking.com som jag ibland tycker har bättre utbud.
Lycka till!
26 sep. 2012 12:04
Om du ska åka i höst och alltså inte under högsäsong 10 dec-10jan ser jag ingen anledning att boka innan. Vi har rest runt mycket i Thailand med barn och boende är det lätt att få tag i. Dom tar sällan betalt för en extra madrass. Vi har aldrig bokat innan utan ser oss omkring på plats för att hitta det boende vi fastnar för trots att vi åkt under högsäsong har det alltid gått att hitta bra boende till bra pris även om det då kan ta en stund extra. Vi brukar göra så att en av oss stannar med barnen vid en pool eller restaurang med bagaget och den andra fixar rum.
26 sep. 2012 16:08
Jennifer, vad skönt det låter, så enkelt. Vi åker också ner nu, i mitten av nov och då ska vi nog prova ditt alternativ. Har aldrig riktigt våga chansa med boende med barnen som jag gjorde som backpacker. :) Tack för en knuff tillbaka i rätt riktning :)
Av Moberg
27 sep. 2012 22:52
Tack för era tipps.
Bra hjälp för vidare planering inför resan,
28 sep. 2012 09:42
Ett tips är att förboka några nätter hemifrån och sedan boka sista minuten boende via Late Stays där hotellen rear ut sina kvarvarande rum till riktigt låga priser http://www.latestays.com/