Boka boende i Ao Nang, Phi Phi och Koh Lanta från Sverige?

Av Marijo
12 jan. 2010 21:06
Visningar: 1614
Hej

Vi är en familj, två vuxna och två barn (7 och 9 år) som reser till Krabi den 17e feb. Vi har tänk boka hotell de första två tre näterna hemmifrån Sverige. Men sen har vi tänkt boka boende på Phi Phi öarna och Koh Lante på plats i Thailand. Är det ett smart drag? Hur svårt är det med boende i slutet på feb början på mars. Vi reser hem den 5e mars.
Vi vill inte bo på dyra hotell. Enda kravet är AC.
12 jan. 2010 21:39
Hej

Det funkar säkert, men vad medveten om att ni får säkert gå runt lite och leta efter boende.Februari är en populär månad att resa i Thailand.
Men nått med ac finner ni säker till slut.

Mvh/SIam
Av Karten
13 jan. 2010 10:20
Hej, skulle bara vilja informera er om att om ni bokar boende i Ao Nang så räkna med att stranden där inte är speciellt trevlig. Om man vill bada får man räkna med att åka longtailbåt ut till Poda- och Chicken Islands. Då är det bättre att bo ute vid Railey Beach men tänk på att boende är begränsade pga att området är ganska litet så där måste ni som ni tänkt förboka.

Sedan bör det väl inte vara några problem att hitta boende på plats på Phi-Phi eller Lanta men man får då eller kanske inte vara allt för kräsen men med lite tur så kan man hitta strandnära billiga boenden. Leta så mycket ni kan via internet innan ni åker och ta med info så är ni mer förberedda. Två bra boende på Lanta är http://www.gooddayslanta.com/, http://www.lantacastaway.com/. Dom ligger längst ner på Long Beach (2:a stranden). På Phi-Phi har jag inte varit efter tsunamin men tidigare bodde vi alltid på Lonb Beach som är stranden ca 2 km från byn på höger sida när man kommer in med båten mot Ton Sai Beach.

Sedan är ju detta året lite utav "lågkonjuktur säsong" så det bör vara mer ledigt än de senaste åren.

//joakim
Av Idafida
13 jan. 2010 12:38
Hej!

För tre år sedan när vi åkte ner så hade vi bara bokat de första 4 nätterna i Phuket. Vi tog oss sedan vidare till bland annat Koh Lanta men jag måste säga att det var faktiskt lite svårt att hitta boende! Vi fick bo på 4 olika hotell under 10 dagar. I februari så är det ju också kinesiskt nyår så det är inte bara svenska turister där då =)
Denna gången (vi åker den 3 feb) så har vi faktiskt bokat alla hotell i förväg just för att slippa springa runt på kvällarna och leta hotell. Det var faktiskt en stressfaktor och tog en del energi från oss sist.

Hoppas att ni får en bra resa!

Mvh Ida
13 jan. 2010 16:36
Boka i förväg på www.sawadee.com eller www.agoda.se! Läs också vad svenska Lanta Diver skriver om boendesituationen www.lantadiver.com - de rekommenderar också olika hotell samt hjälper till att boka. Vet dock inte vad de har för priser jämfört med ex Sawadee.

Jag tycker att ni skall bo så långt norr som möjligt på Koh Lanta dvs Klong Dao stranden - där är stranden som finast och långgrundast, det finns flera mysiga hotell & restauranger & barer utan att för den skull bli "jobbigt" och skränigt samt att det är nära till byn Ban Saladan om man vill åka in dit på kvällen med tuk-tuk.