Bo i Kroatien, Bol och Makarska

Av Opto
29 jan. 2007 21:40
Visningar: 3263
Vi har köpt flygstolar till Split och tänkte sedan bo en vecka på ön Brac (Bol) och sedan en vecka i Makarska. Har ni några tips på boende eller var i staden som är bäst att bo. Gärna tips på annat man kan göra eller kanske en bra resturang.
Av Kakan
20 juni 2007 08:11
Kroatien, vad härligt! Makarska är vackert men jag föredrar Baska Voda och Brela som är lite mindre och lugnare. Det går att promenera längs vattnet hela vägen från Makarska till Brela men det tar sin tid annars går det lokalbussar. Restaurang Nicolina i Brela har fantastiska skaldjur om ni äter det och ligger precis vid havet. Att hitta boende ska inte vara några problem men åker man under högsäsong så är det ju VÄLDIGT mycket turister. Bästa tiden att åka till Makarska rivieran enligt mig är under maj eller september då det är lugnare och skön temperatur.
Hoppas att ni får en skön semester!
/Karin
Av Miiia
7 nov. 2007 08:20
Rekomenderar starkt att ni äter på resturangen "Jez" i Makarska. Har aldrig ätit så billig god mat som där! Tar en stund och lite kondis att komma upp för backen dit men det är helt klart värt ett besök!
Av Zoca-
7 nov. 2007 10:00
Hej Opto!
Trevligt att ni valde Kroatien..Makarska och Bol är bra val och under juli -ugusti kan vara mycket turister speciellt i Makarska men ingen fel med det om man vill vara en del av sommar bilden i Kroatien...Makarska har bra utbud med restauranger och de flesta håller bra kvalitet ,utflykts möjligheter är många och vandring på vackra Biokovo berget med sina vackra vyer över Makarska är säkert värt utmaningen..Man ska bo privat (som är inte svårt att hitta)och på det viset man lär sig hur Kroaterna lever och man ler sig landet genom familjen man bor hos..Makarska rivijeran har fina stränder och Brela skryter att de har renaste hav i hela världen...Bol är lugnare allternativ men stranden Zlatni rat ,mysiga restauranger och fina vatten aktiviteter ställer Bol högt upp på listan önskade destinationer i Kroatien...trevlig resa..Mvh Zoca

p.s. Fly nordic är billigaste allternativ ...dest Split-Dubrovnik
www.fly nordic .com