Bila ner till Italien, 3 månader, våren 2017

12 dec. 2016 19:25
Visningar: 494
Vi är en familj med 2 barn, 5åring och en 1åring och planerar ca 3 månader mellan 1 mars – 31 maj i Italien.
Vi börjar med att köra ner till Malmö och stannar där i några dagar hos släkt. Sen kör vi upp till Trelleborg (släkt) en natt för att sen ta färjan ner till Rostock för att sen köra ner till Paderborn (stanna några dagar och umgås med vänner).

Vi kör sen neråt mot Italien, men vilken väg är att föredra? Bör vi stanna någonstans på vägen, i så fall vart? Mannen min vill gärna köra i Schweiz, vilket låter smartast då vi kör genom tyskland och stannar på ”västra sidan”.
Boende så har vi en dagsbudget som sen får plus eller minus beroende på vart och hur vi bor, airbnb, hotell eller tält.

Vi har som sagt 3 månader att göra vad vi vill så några tips på vad som är att föredra? Börja i Norr eller Söder?

Sist vi var där spenderade vi en månad med bas i Ovada/Alessandria med utflykt ner till Genova och upp till Turin. Jag personligen älskade Turin och vi kommer stanna i närheten igen, men vi var där juni-juli. (oj så varmt det var mellan kullarna)

Men undrar nu pga väder osv? Kommer vara ”kallt” i Mars i Nord Italien, speciellt nattetid. Men om vi tar Södra under denna period missar vi sommarvädret där i Maj?? Hur långt söder ut tycker ni att vi bör utforska?
Vi har inget på vår – måste se/åka till – lista än förutom just Turin samt att vi gärna skulle vilja ta färja över till Sardinien och spendera x tid där.

Vi har ingen tid att passa förutom hem till Sverige igen 1 Juni. Så vad hade du gjort?
12 dec. 2016 19:29
Vill påpeka att vi inte är jätte intresserade utav turistattraktioner, OM vi inte ändå har vägarna förbi förstås. Men resan är mycket för att komma bort ifrån stressen här hemma och njuta av det "lilla" Italien.