Big island hawaii

Av Fam_hag
9 nov. 2013 21:06
Visningar: 1056
vi är en familj med tre barn, 1 år, 4 år och 8 år som ska åka till Hawaii i feb 2014. sitter och planerar vilka öar vi ska besöka under våra 3 veckor där.
Vi var sugna på att åka till the big Island för att bl a beöska vulkan parken. Men läste någonstans att det är mycket giftiga utsläpp i nationalparken så att man helst inte bör åka dit med små barn. är det någon som vet hur det är med det? är det värt att åka dit med småbarn alls eller ska vi hellre fokusera på andra öar?
Av Hawaii
9 nov. 2013 21:37
Jag bor c:a 45 minuter från Hawaii Volcanoes National Park (med bil) och har varit där massor med gånger. Inga problem med barn. Parken är mycket stor, och det är lätt undvika de områden som ev. kan vara "problematiska" för mindre barn. Kolla med Visitor Center, ett par hundra meter efter infarten, och Park Rangers där hjälper dig gärna med tips och svar på alla dina frågor. "The Big Island" har enormt mycket att erbjuda - i största allmänhet.
Av Fam_hag
9 nov. 2013 22:01
tusen tack för dit svar. då vågar vi oss nog på att åka dit. Är Hilo största staden på ön? men visst är det så att det är mer regn på den sidan än andra.?

har hört att Kauai ska vara enormt vackert och funderar på det som ö nr 2, men frågan är om vi som småbarnsfamilj kan njuta så mycket av det vackra, vi har ju svårt att komma ut på hiker och liknande. Kan Maui vara ett bättre alternativ för oss? (kanske svårt för dig att svara på men tänke om du hade någon känsla)
Av Hawaii
9 nov. 2013 22:24
Personligen tycker jag att Maui blir mer och mer som en Waikiki (Oahu) kopia, med stora hotell och mycket turister. Under 3 veckor hade jag defintivt rekommenderat några dagar (max. 4) först på Oahu (Waikiki) för att se ön och uppleva Waikiki (som är MYCKET turistigt), och sedan dela resten av tiden mellan Kauai och The Big Island. Kauai är mycket vackert. Ja, alla öarna är givetvis vackra på sitt sätt, men Kauai är ganska unik. Ni kan uppskatta naturen och skönheten utan att gå på hikes. Hilo är den största staden på denna ö, och det är en ganska unik liten stad. Bor 30 minuter därifrån och skall köra dit på lördags lunch nu (klockan är 11:30). Visst regnar det, men mesta regnet kommer på natten och de flesta dagarna är underbara. Hela denna sidan av The Big Island är fantastisk med enorm grönska och makalös natur.
Av Zahide
10 nov. 2013 15:48
Jag blandar mig lite i diskussionen här :) och riktar mig till Hawaii.
Vilket transportmedel är vanligast mellan öarna? Är det flyget som gäller?
Hur många timmar tar det om man vill åka färja? Det är väl förmånligare med färja antar jag?
Av Hawaii
10 nov. 2013 16:22
Finns inga färjor. För ett par år sedan fanns det en färja mellan Honolulu och Maui men de tvingades lägga ner trafiken p.g.a. kritik att de kunde skada valarna. Flyg är enda möjligheten och jag rekommenderar alltid Hawaiian Airlines som har mest flygningar (med Boeing 717, 123 säten) och är mycket pålitliga. Mesa Airlines (från Arizona) flyger här i Hawaii under namnet "Go Airlines", med mindre plan (50 sätes Canadair RJ) och en mycket liten flotta. De har inte så många flygningar men har ofta bättre priser. De är också ofta försenade.
Av Zahide
10 nov. 2013 19:58
Ahaa, det var bra att veta.
Tack för svaret!