Nyår på Big Island - Hawaii?

Av Malinga
22 nov. 2014 20:57
Visningar: 338
Hej,
Vi är en familj som åker till Hawaii över jul och nyår.
Just nyår firar vi på Big Island där vi hyrt ett hus i Waikoloa Village.
Någon som vet om det finns hotell/restauranger i omgivningen som erbjuder nyårsmeny eller liknande? Vi har även barn med (4 och 9 år).
Vänligen
Malin
Av Hawaii
23 nov. 2014 05:44
Vet ingenting om speciella nyårsmenyer men du kan kanske kontakta hotellen direkt. Hilton Waikoloa och Waikoloa Beach Marriott är nog de närmaste. Ävan Mauna Lani med deras CanoeHouse Restaurant (men definitivt dyrare). Hilton är lite "Disney land typ" (kanske kul för barnen) medan Marriott är lite mindre jippo-artigt. Plus att där är en väldigt fin strand (Ana'eho'omalu Beach) precis intill och en vacker stig mellan lagunerna ut till stranden.
Av Malinga
25 nov. 2014 20:35
Tack snälla för tipsen Hawaii! Ska definitivt kolla upp. Hur långt är det mellan Waikoloa villige och Waikoloa beach/de hotellen du nämner? Är det lätt att få tag på taxi på nyår om man inte vill köra? Vi bor en bit upp som jag förstått det. Vänligen Malin
Av Hawaii
25 nov. 2014 21:07
Ja, helt riktigt - Waikoloa Village ligger lite "avsides" - en bit upp på berget. Runt 6 km till samtliga 3 hotell jag nämnde så det är bara 10 minuter, max., med bil. Rent allmänt kan det nog vara knepigt med taxi nyårsafton, och speciellt i det området eftersom de flesta taxi-bilar är stationerade antingen på flygplatsen eller i centrala Kailua-Kona som är en bra bit därifrån. Men jag vet inte om det finns taxi-bilar stationerade i Waikoloa Village. Kanske de du hyr av kan svara den frågan? Personligen skulle jag föredra att själv köra. Undviker då ev. långa vänte-tider och kan själv bestämma tiden.