Beslutsångest resrutt- öar

7 juli 2016 18:34
Visningar: 115
Kanske Ilandsproblem men har beslutsångest över vilka öar eller vilken Ö vi ska till nästa resa. Vi är 6 personer med lite olika behov :P och önskningar.
Maken vill bo på fridfullt ställe med fin strand, klart vatten, lugn och ro , hög mysfaktor . Absolut inte ett thailändskt Mallorca med köttbullar på menyn. men har inget emot tillgång till aktiviteter dagtid såsom kanot, kajak, fiske , snorkelturer, jetski biljard, mm.
Sönerna (de vuxna barnen ) blir lätt rastlösa om det bara är sol och bad så aktiviteter är väl toppen för dem oxå kan jag tänka mig. Aktiviteter likt ovan, men även annat ex , lite mindre vandring,, utflykter, kanske besöka tempel

Vi tjejer i sällskapet har inte så stora krav, lite massage, sol, pool , någon bar /restaurang,.

Vi räknar med att vara borta allt från 17-22 dagar beroende på vilken ö och vilken väg in i Thailand vi tar. Jag blir lätt båtsjuk, har reumatism ,ont i kroppen och tycker det är besvärligt med många knackiga transporter) så så smidig transport emellan som möjligt annars inga större krav/ önskningar.

Nu till frågan... hur ser utbudet av aktiviteter ut på Koh Lipe . Har läst på Koh Lipe portalen men tänker att den kanske inte uppdateras lika snabbt som info från resenärer som nyligen varit där. Någon som nyss varit där? pattaya beach ?

Finns det lugna ställen med utbud OCH fin strand på Koh Lanta? Tycker alla bara pratar om stränderna på Koh Lipe men antar att 15 dagar eller mer på samma strand kan vara lite enformigt. .
så vad tycker ni som har erfarenheter från dessa ställen. Har ni rest i sällskap med olika önskningar och hur har ni då gjort. ?

MVH Sonya
Av Limone2
7 juli 2016 19:20
Hej Sonya .

Pattaya beach är en av dom sämsta stränderna i Thailand .

Jag tror Koh Samui skulle funka för er . Där finns allt det du beskriver .
7 juli 2016 19:25
tack Limone2. Samui har jag varit på 2 ggr. bo put och ? kommer inte ihåg , men stränderna var en liten remsa på 3 meter kanske och tokmycket folk överallt. Har du förslag på ställe på samui som har allt ovan? inkl lugn och ro och fin strand? :) Varför är pattaya beach på Koh Lipe den sämsta i Thailand?
7 juli 2016 19:42
Tack Sierra , så kan det nog vara. Du har möjligtvis inte svar på mina funderingar oxå :P :)