Bo tips på kho Chang och öar runt

13 sep. 2015 16:11
Visningar: 1532
Hej!
Jag och mannen i våra bästa år (43-49) ska åka till Thailand i början av jan. Vi har inte särskilt stor resvana så vi tar tacksamt emot tips o råd om lite av varje. Har åkt charter till Phuket 2 ggr tidigare med familjen, men nu åker vi själva!
Vi landar i Bangkok 2/1 flyger direkt vidare till udon thani för att hälsa på släktingar som bor där nån stans. ( blir upphämtade på flygplatsen där).

7/1 flyg tillbaka till Bangkok och sen buss eller taxi till kho Chang det har jag snokat fram bra info om så det fixar sig nog.
Nu letar jag boende och funderar på hur många nätter på varje ställe osv. Vart på ön och vilka öar runt omkring borde vi satsa på? Hur mkt borde vi boka hemifrån?
Ge gärna förslag på en rutt som är lagom utan att fara för mycket. Flyger hem 22/1 tänker då ett par dagar i Bangkok innan. Vart ska vi bo där?
Vi vill ha lite av allt typ lugn/mindre lugn sol bad enklare boende varierat med lite mer lyx
Har letat runt bland olika boenden men får beslutsångest finns ju så mycket. Snälla hjälp oss!
Av Noppran
17 sep. 2015 16:45
Hello
Åker själv till Koh chang i början av januari.
Vi brukar åka taxi ner till Koh chang men prövade förra året att ta flyget vilket var mkt smidigt och kändes säkrare men det kostar ju lite extra...

Jag skulle rekommendera att boka en del hemifrån då dessa öar har blivit poppis och i just januari är det peak season. Det brukar också ta mkt tid att boka när man är på plats om man t.ex ska sitta med dator och leta osv.

Öarna Koh chang, koh mak och koh kood är lugna öar alla tre men koh chang är väl den som är mest exploaterad med restauranger, turiser och barer.
Börja med 3 nätter på Koh chang och välj strand utefter om man vill ha det lite lugnare eller mer livligt. White sand beach är den mest exploaterade stranden och mest liv, där kan man bo på t.ex Chang Buri (seaside)

Klong prao är en lugnare strand med inte så mkt centrum utan mer småcentrum längs med strandgatan. Finns en del restauranger på stranden. Jag har bott på Klong Prao paradise och tyckte det var bra, har också hört att Flora I talay ska vara bra och det är lite billigare. Det finns en del dyrare hotell på Klong prao.

Kai bae beach tycker jag har bäst centrum men lite sämre strand. Seaview resort är ett toppen hotell även om det dem sista åren blivit mkt dyrare. Annars finns det en hel del andra hotell i "bättre" prisklass på Kai bae.

Lonely beach= Hippiestranden. Aldrig bott på men stranden är fin. Mkt backpackers. en kompis bodde på Bhuyiama (typ så stavas det) förra året och tyckte det var ok!

Bailan beach, ingen erfarenhet av

Bang bao beach. Fin strand med närhet till fiskebyn. Ligger långt ifrån "hålligånget" och har förutom fiskebyn inget centrum. Chivapuri hotell ska vara bra, och också Chaipura hotel. Ska själv bo två nätter på Bang bao beach resort som är ett enklare hotell.

Efter Koh chang skulle jag åkt 3-4 nätter till Koh Kood, det är en mycket lugn ö men vita stränder och kristallklart vatten, det man gör mest här är att ligga på en solstol med en bok. Finns inget direkt centrum på ön men det finns restauranger längs med vägarna. Jag har bott på Peter pan resort, Kooh kood beach resort, Seafar och Shantaa och tycker alla var bra på sitt sätt. Shantaa var super men dyrt. I år ska jag pröva The beach natural resort som är mkt poppis.

Efter Koh chang och Koh Kood kan man välja att åka till Koh mak om man vill, det är en pytteö har inte så fina stränder men jag gillar ön ändå. Seavana, Ao kao White sand beach resort, Lazy Days, Baan koh mak och Koh mak resort är ok boenden...

Det är svårt att tipsa om resrutt då man kan kombinerar dessa öar hur man vill egentligen, t.ex efter man har varit på koh kood kanske man känner att man vill se mer av koh chang osv....

Moppe är i alla fall väldigt bra att ta sig kring med på alla tre öar om man känner att det funkar!

Ha en bra resa
18 sep. 2015 00:03
Tack så mycket för ditt svar "Noppran"!
Ska kolla boendena du nämner. Har just bokat 2 nätter till o börja med iaf på klong prao " V.J seareenity kho chang".
Nån här som har erfarenhet av det stället?
Har du varit på kho chang många gånger "noppran"? Tar gärna emot tips på saker vi borde skippa och vad vi absolut ska se som förstagångs besökare om du har några.
18 sep. 2015 01:41
Hej igen! har du bokat the beach natural, noppran? i så fall på vilken sida verkar omöjligt hur jag än ändrar datum. Ser ju härligt ut:)
Av Noppran
18 sep. 2015 18:42
Blir femte gången Koh Chang i Januari och skulle nog inte åka ngn annanstans i Thailand, fast jag iochförsig bara prövat Phuket innan:)

Det händer ju inte sådär väldans mkt på dessa öar utan det är mest avkoppling som gäller, bada, sola, äta, dricka. Ngt som jag inte skulle göra är att rida på elefanter, pga av att man hör hur illa behandlade de blir i Thailand, vet ju ej hur det är just på Koh chang, men dem är säkert inte bättre än andra ställen.. Båtutflykter är alltid bra tycker jag, har prövat Thaifun och det var kanon. Vi ska nog pröva Jungletrekking detta året, har varit på birdwatch men det var väl sådär, om man nu inte är väldigt intresserad av fåglar. Koh kood skulle jag inte missa att åka ett par dagar pga av som jag skrev tidigare, vattnet, ständerna och lugnet. Också som jag skrev tidigare, hyr moppe, på Koh kood är det väldigt lite trafik och har man moppe kan man lätt ta sig till den lilla fiskebyn och äta.

I Bangkok skulle jag besöka weekendmarket om ni är där Lördag och söndag. Enkelt att ta sig med Skytrain.

Ang Beach natural gick jag in på deras egna hemsida och meilade förfrågan på hotell, det är ofta så att detta hotellet inte går att boka på hotellsidorna.
Med vänlig hälsning Therese
18 sep. 2015 23:27
Tack så mycket för dina utförliga svar Therese !
Jag får prova att maila till dom på natural.
Önskar er en toppen resa!
Av Atjima
5 nov. 2016 11:01
Har bokat fem nätter på Koh chang nu, ska sen vidare till Koh Mak och Koh Kood, men vet inte vilken ordning, det visar sig! Men frågan är hur sent ska man boka hotell? Är på de öarna i mitten av januari. Kanske de stora fina hotellen är uppbokade så sent? Kan tänka mig ett medelklasshotell, är de också fullbokade då? Ifall man får tag i ett mindre bra hotell hur hemska kan de vara?? Budgeten är ca 400-900 kr per natt för oss 3... tänkte alltså boka hotellet innan vi reser från Koh chang , eller är det försent???
Vilken ö har finast stränder och vatten och är det Koh Kood som har mest att göra på? Vi har varit på Koh Kradan innan och går den att jämföra med någon av dessa två??
Av Noppran
5 nov. 2016 11:30
Hej
Det funkar bra att boka på plats men man får räkna med begränsat urval! 4-900 per natt får du inget böttre hotell för på koh kood, det är ganska dyrt där! Koh kood har fantastiskt vatten och är en vacker ö med fina stränder!! På koh mak skylle jag rekommendera ao kao white sand Beach resort eller lazy days! Stränderna är inte superfina på koh mak! Dock är boendet betydligt billigare på koh mak!
Trevlig resa!