Båtluffa i Kroatien

20 mars 2013 08:58
Visningar: 8625
Jag och min pojkvän ska båtluffa i Kroatien i 2 veckor juni. Vi flyger till Split och sen tänkte vi ta båten till någon av öarna. Jag skulle jättegärna ha lite tips om vilka öar man borde besöka och framförallt hur det är med boende. Är det lika lätt som i Grekland när dom står vid kajen och gör reklam för sina rum? Eller måste man boka i förväg?
Av Desires
20 mars 2013 21:21
Hej!
I juni kan det vara lättare att fixa boende på plats, det är inte riktigt högsäsong där då. Och visst är det så här också, det brukar stå massor med tanter på kajen som gör reklam för sina lägenheter/rum. Så vill ni vänta tills dess tror jag det ska går bra. Själva bokar vi alltid i förväg just när vi ska till Hvar, Brac, Korcula eller någon annan ö utanför Split. Men det är framförallt mest för att vi vill vara säkra på att få ett boende som vi önskar (nära byn och havet, + balkong med havsutsikt). Det finns så fina lägenheter i Kroatien!

Här är några sidor ni kan kolla på efter lägenheter
www.kroatienresor.se
www.solsemestra.com
http://www.kroatiensolresor.se/

Svenska sidor med Kroatien-info:
http://www.semesterkroatien.se/
http://www.kroatienguiden.se
http://www.kroatienspecialisten.se/

Vill ni kan ni titta in på min hemsida, där har jag mycket info om Kroatien
Omis http://www.desires.se/#post86
Brac http://www.desires.se/#post93
Hvar http://www.desires.se/#post10
Korcula http://www.desires.se/#post6
20 mars 2013 22:19
Tack för svaren! Är det någon som har en uppfattning om hur stor reskassa man kan behöva om man väljer hyfsat billiga boenden under 2 veckor (lågsäsong juni)? Och ungefär vad båtarna mellan öarna kostar?
21 mars 2013 00:53
Min 10-dagarsresa som inkluderde Split, Trogir, Dubrovnik, Korcula och Hvar kostade 6400 kr inkl ALLT. Båtar och sånt kostar bara nån hundralapp.
Jag bokade i förväg eftersom jag ville ha koll på stället först. Men det går säkert utmärkt att boka på plats också.
Du kan kolla mer om min resa på http://www.worldofmarie.com/reseguide under Mina Resor och Kroatien.
Av Hilmis
21 mars 2013 09:31
Hej!
Precis som Marie säger så är färjorna mellan öarna billiga. För boende får ni kanske reservera ca 30 euro och uppåt, beroende på standard förstås, per natt. Det lönar sej definitivt att bo i privata lägenheter. Dom är i jättefint skick och människorna är hjälpsamma och ärliga. Vi har bokat vårt boende på förhand med något unantag, men det som ni kanske skall tänka på att lägenhetsuthyrarna vill helst ha kontant betalning, även i euro. Det finns massor av lägenheter, håll upp ögonen för zimmer / room / zobe skyltar. Trevlig Resa!
21 mars 2013 09:36
Tack för hjälpen! Menar du att det är bra att växla mycket euro istället för kuna då?
Av Hilmis
21 mars 2013 09:59
Man klarar sej nog definitivt med endast kuna. Men eftersom vi har haft med euro-kontanter så har vi märkt att dom gärna tar emot dom också. Huvudsaken att du har kontanter. Missa inte ön Brac och den fina stranden i byn Bol. På ön Korcula skulle jag kunna rekommendera byn Lumbarda en liten bit utanför staden Korcula. Om ni har tajt budget så skulle jag så långt som möjligt undvika taxi-resor, det är ganska så dyrt.