Båtluffa Dubrovnik

Av Usg
17 juni 2018 09:50
Visningar: 244
Hej,
Vi är två vuxna par som planerar att båtluffa i Kroatien i sommar. Vi har tänkt flyga till Dubrovnik. Tacksam för tips på öar som är fina att besöka.
Med vänlig hälsning, Ulrika
Av Desires
17 juni 2018 10:04
Jag har varit mycket i Kroatien och älskar övärlden utanför Split; Brac, Korcula, Hvar, Vis t ex Här mitt samlingsinlägg om alla våra kroatiska platser vi besökt, med direktlänkar att följa för mer information om alla dessa! http://www.desires.se/#post115
Även haft Dubrovnik som utgångspunkt, och tagit oss till närbelägna öar därifrån. Om du vill kan du kika in här och se foton, o få mina tips om just Dubrovnik med omnejd http://www.desires.se/#post102
Av Usg
17 juni 2018 10:08
Tack för tipsen! Vi var i Split och Brac förra sommaren och besökte Hvar över dagen. Funderade därför på att utgår från Dubrovnik denna gång. Är det ngt särskilt som gör att du gillar övärlden utan för Split mer än utanför Dubrovnik?
Av Desires
17 juni 2018 15:18 (redigerad)
Ni kanske helst önskar bara göra dagsutflykter till olika öar och då är Dubrovnik bra, men vi älskar att bo på dessa fantastiska öar flera dagar....SÅ främsta skälet - för oss - är just att det finns så många underbara STÖRRE öar att ta sig till från Split, som t ex Hvar, Brac, Korcula, Vis mfl.
- Och att alla dessa är så stora och sevärda att man kan stanna där flera dagar o njuta, o bo i privata mysiga lägenheter i ngn av de fina medeltida orterna som finns på alla dessa större öar - som har så mycket att uppleva och se!

Däremot tycker jag de närmast belägna öarna utanför Dubrovnik är perfekta enbart för dagsutflykter!
Och jag beskriver även - om du går in i mitt direktlänkade inlägg om Dubrovnik ovan http://www.desires.se/#post102) öar/platser att ta sig till från Dubrovnik. Men öarna närmast Dubrovnik är så små att de är mer lämpade för bad/dagsutflykter (Elafiterna t ex som jag beskriver där), inga öar att bo på i flera dagar, tycker jag!

Annat tips är ön Mljet som ligger 2 tim med båt från Dubrovnik, ön är ett jättefint naturreservat, men där har jag ej varit.
.......Det finns kanske andra öar nära Dubrovnik, som jag ej känner till, men detta var mina tips!
Av Usg
17 juni 2018 19:21
Hej,
Vi vill också bo på olika öar. tack för all info! Split verkar bäst att utgå från