Båtutflykter från Plat/cavtat

Av Hel09
7 aug. 2013 16:13
Visningar: 1489
Halloj!
Om en vecka åker vi på vår efterlängtade Kroatiensemester! Nu söker jag info på hur man på ett biligt sätt tar sig ut i den Cavtatska skärgården. jag vet att det går färjor men det blir svårt att orientera sig i geografin då man aldrig förr besökt landet. Hur ligger prisläget på att ta sig ut på någon ö. Målsättningen är väl blandad kultur, bad natur.
Tack på förhand
Av Desires
7 aug. 2013 23:02
Hej!
Vi har varit mycket i Kroatien, uppskattar mest öarna utanför Split. Har även gjort ett dagsbesök i Cavtat, det gjorde vi när vi var i Dubrovnik, så det går alltså färjor mellan Dubrovnik och Cavtat. Vi åkte vi båt nerifrån hamnen där till Cavtat, tror det tog ca 45 min, kostar inte mycket att åka färja i Kroatien, men kommer ej ihåg exakt vad detta kostade. Kan säga att vi brukar betala ca 50 SEK enkel för en båtresa ut till ön Vis som ligger 2 timmar från Split, så billigt är det att åka färja i Kroatien!!

Tyvärr känner jag bara till just den rutten mellan Cavtat och Dubrovnik, vet ej några andra öar där i den delen. Men Cavtat är ju en trevlig liten ort, så kanske ni kan ta en tur med övernattning i Dubrovnik någon natt, för Dubrovnik kan man gott stanna i ett par dagar, där utanför finns också många små öar som är mysiga att besöka för bad och dylikt.

På min reseblogg har jag många fler tips om Dubrovnik om du vill titta här http://www.desires.se/#post102