Bästa stället i Kroatien?

Av Malle
21 apr. 2006 22:57
Visningar: 57007
Hej

Hade tänkt att åka till Kroatien i Augusti men vet inte vart. Någon som har något tips på vart i Kroatien det finns fina stränder och mycket att se?

Malin
Av Deja
22 apr. 2006 00:08
hej! jag har varit på massa ställen i Kroatien. Vackraste var nog öarna, hvar och Korcula. Där finns det mycket att se och utelivet är bra. Boendet kan dock vara lite dyrt under högsäsongen om man har en lite tunnare reskassa. Annars tycker jag att Pula är väldigt vackert med Gamla staden. Det man absolut inte ska missa Är Dubrovnik. Man kan gå runt på muren (fast gå inte när det är stark sol, runt kl 12-13. det misstaget gjorde jag och höll på att tuppa av) och även köpa hörlurar så att man hör lite historia bakom det hela. Sedan tycker jag att även museet War Photo Limited är värt ett besök. Där har de bilder från inbördeskriget i forna Jugoslavien, fast det är inget för känsliga tittare och barn. Bra stränder, billigt boende och kul uteliv har Makarska fast under Augusti är det vääldigt mycket folk där eftrsom invånarna i Kroatien och Bosnien oftast har sina semestrar då. Kan bli lite jobbigt om man är jäätehungrig och måste gå länge för att hitta plats på restaurang. ett bra sätt att se flera städer under sin vistelse är att ta båten. Det går båtar nästan varje dag från vissa ställen. Bussar finns också, men båten är mkt trevligare tycker jag.
Av Sandram
22 apr. 2006 09:30
Då jag har tillbringat de senaste 30 somrarna i Istrien så rekommenderar jag varmt Pula och Rovinj, billigt boende, god mat och sevärdheter! Åk även till den lilla fiskebyn Fazana ( vill du ha tips på boende så säg till!) och besök Titos tidigare boolats -ön Brioni, numera nationalpark. Dessutom nära till Italien (Venedig med flygbåt) om man vill åka till grannlandet.
Av Alx
22 apr. 2006 11:14
Dubrovnik helt klart! Gamla stan kan man gå runt och kolla i länge! En stadsdel i Dubrovnik heter Lapad, där ska man bo. Det är billegare än gamla stan och en härlig strandpromenad där man kan hitta sitt eget badställe! Man kan även ta båtar ut till öarna utanför Dubrovnik! Cavtat ligger strax norr om Dubrovnik, det är också jättehärligt med fruktträdgårdar och mysiga restauranger!

Hoppas ni får en bra semester!

Alx
Av Holsten
1 juli 2006 01:51
Kom just hem från en 3-veckors semester i Kroatien. Det var helt underbart. Stället jag fastnade mest för var nog Hvar stad på ön Hvar. Härlig liten stad som ändå inte känns för liten (som t.ex. Korcula). De har en jättefin strand på Hvar med helvita halvstora stenar som gav en härligt effekt mot det blå vattnet. Vi besökte Dubrovnik, Korcula, Hvar, Vis, Split, Makarska och vi lyckades även ta oss upp till Nationalparken Plitvice (väl värd ett besök) en dag.

Egentligen finns det mycket att se i hela södra Kroatien, där vi alltså semestrade. Kan inte säga så mycket om norra men det är alldeles säkert fint där också....

Håll koll på mina bilder, lägger snart ut rätt mkt bilder från Kroatien.
Av Lime82
14 juli 2006 07:56
Om du håller dig runt öarna utanför & söder om Split så borde du besöka, stranden i Bol på ön Brac. Det är en stor "tunga" av akvariesten som ligger rakt ut från ön och ser olika ut från dag till dag beroende på hur strömmarna i havet går.

//E.
11 apr. 2008 15:09
Hej! För ca 2 års sedan var jag i Kroatien och på ön Brac. Vi bodde på ett hotell som hette RIU Borak i staden Bol som var alldeles underbart och med ett perfekt läge ut med strandpromenaden . Vi reste med apollo och åkte på deras utflykter därifrån, bl.a till dubrovnik och krk. Från hotellet var det inte långt till den där kända stranden som jag inte kommer ihåg vad den heter just nu, den ser ut som en liten halvö nästan iallafall. Det var en underbar semester och jag rekommenderar apollo, RIU Borak, Bol och Brac.
Av Dioklis
3 juni 2008 17:08
Hej Malle
Att hyra in sig och bo privat är mycket ekonomiskt fördelaktigt, halva priset. Att äta när det passar och där det smakar bäst är också trevligt, man slipper passa tider för hotell maten som smakar inte som maten ska på semester.
Kika på solaris.se så får du flera tips.
Ha en riktigt trevlig semester i Kroatien
Av Gichin
18 juli 2008 09:06
Hej
Har varit på Hvar två gånger och kan värkligen rekomendera denna ö. Så underbart finnt där.
Om du vill ha lite mer att välja på ska du på i Havar stad. Där utgår båtar till otroligt finna sorkel platser.
På Havar badar man från klippor, om du vill ha stränder får du söka dig till fastlandet. Men att bara från klippor
är bara bra, för vattnet blir mycket klarare. Ha en skön semester.
Av Zoca-
18 juli 2008 23:59
Hej Malle!
Nyss kommit hem från 4 veckors semester i Kroatien och vad säger man det var kanon som vanligt ...vad du än väljer du blir inte besviken men jag rekommenderar den här gången Makarska rivijeran dvs staden Makarska,Brela ,Baska voda fina stränder ,vacker natur och mycket att se och lätt ta sig dit från Split(bussar)bra utflykt möjligheter öarna Hvar och Brac ligger utanför och Biokovo berget i bakrunden..Ha trevligt semester..Augusti är hög säsöng så man kan räkna med mycket folk(framförallt Italiienare)
Ha det bra Zoca
Av Maccina
21 juli 2008 00:21
Hej, var Till Kroatien förra året och bodde på en liten ö Ciovo vid Trogir som inte är långt från Split. Vi kom dit mitt i Augusti med två bilar rätt så sent på natten och var 5 personer, efter ca 45 min letande hittade vi boende på en av dom många privata boenden.
Det är rätt så billigt jämfört med hotellpriser så mitt tips är att du tar dig dit ner utan att boka boende i förväg eller att du köper ett paketresa.
Split och Trogir är jättefina och mysiga ställen, vi var dit bara en vecka och ville bara sola och bada. Lite dåligt med sandstränder i Kroatien men det finns gäller bara och leta.
Lycka till.
13 juli 2019 14:09
Citerat från Evas-restips:
Denna tråd är gammal men den kommer högt upp på Google när man söker restips på Kroatien vilket många gör. Här är mina tips:
https://www.evas-restips.se/kroatien/
Håller med om att den är gammal och tyvärr har mycket förändrats. Priserna har gått upp och i år ännu mera för oss med svenska kronor. Att promenera i t.ex. Dubrovnik är numera som att gå i en sardinburk dvs massor av turister.
Men Kroatien är ett väldigt trevligt land och har massor att erbjuda.