Bästa sättet att resa i Vietnam?

Av Suggles
1 okt. 2011 19:32
Visningar: 10484
Hej! Vi ska åka till Vietnam i januari och funderar lite på om man ska boka hotell och inrikesflyg innan man åker eller om det är billigare och lättare på plats? Någon som kan rekomendera en bra resebyrå på plats?
:)
Av My53
1 okt. 2011 20:44
Inrikesflyg är billigt o ju tidigare man bokar desto billigare. Vi bokade på deras (Vietnam airlines)hemsida.Fast då måste man ju veta när o vart man ska åka.Härligt land att resa i!
Av Suggles
2 okt. 2011 18:15
Tack för svaret! :) Hur gjorde ni med hotell bokningar? Bokade ni även det innan? Jag har en känsla av att det är lite dyrare att bokan innan? Jag tar gärna emot tips på trevliga hotell! :D
Av Suggles
2 okt. 2011 18:26
Vi ska vara borta en månad och börjar i Ho Chi Minh med utflykte till bla Mekong deltat. Där efter tar vi oss vidare med flyg till Hanoi och Halong Bay. Efter det blir det HoiAn och tillslut Phu Quoc innan vi åker hem från Ho Chi Minh.

Vi tar gärna emot alla tips om spännande och barnvänliga utflykter!!

Tack på förhand!
Av Anna__
2 okt. 2011 22:07
Inrikesflyg: Bokade Hanoi - Hoi An - Hanoi på Vietnam Airlines kontor när vi väl var i Hanoi. Finns ett oändligt antal resebyårer också i Hanoi. Funkade fint det också. Men om du vet vilken dag du vill åka kan man säkert lika gärna boka hemifrån.

Hotell: Ni kan ju boka de första nätterna hemifrån. Är det ett bra hotell så boka framåt också, är det dåligt är det ju bara att byta. Finns väldigt väldigt många, men kolla rummen först om ni är mögelkänsliga (kan vara extremt mycket).

Gå in till någon resebyrå när ni är i Hanoi och Hoi An, finns som sagt överallt, och där kan ni välja på olika utflykter. Gå runt och jämför priser och villkor bara. Halong Bay verkar ni redan ha spanat in, det är trevligt. Finns ju väldigt mycket tempel i Hanoi också om ni är intresserade av sånt. Missa inte att gå runt Hoan Kiem Lake (sköldpaddssjön) mitt i Hanoi en tidig morgon och titta på all morgongymnastik!
Av Suggles
3 okt. 2011 18:40
Tack för svaret!

Är det någon som har prövat att åka tåg i Vietnam och hur fungerar det med barn?

Tack!
Av Trea
9 okt. 2011 14:12
Vietnam är ett fint land att resa i, och de flesta människor är vänliga och hjälpsamma. Trafiken är hysterisk (ingen vet vad trafikregler är) så jag skulle nog helst undvika att resa för mycket med buss och liknande. Moppe hyrde vi faktiskt, men det kändes inte helt ofarligt... Vi flög inrikes, och det var enkelt och smidigt. Efteråt ångrade vi ändå att vi inte tog tåget, eftersom man ju får se lite mer då.

Vi har inte åkt tåg i Vietnam, men i en hel del andra länder, t.ex. Kina, Ryssland, Ukraina, Afrika osv. Vår allmänna erfarenhet är att tåg fungerar bra. Oftast finns det ju billigare och dyrare biljetter, och om man väljer första klass och tar en kupé brukar standarden vara utmärkt, eller åtminstone helt ok. Jag har svårt att tro att det skulle vara några problem att åka tåg med barn i Vietnam.
27 okt. 2011 09:34
Hej,
Du kan boka hotel / flygsbiljett hemmafrån.

En sak måste du ha koll på:
jan -feb är de månader som är jättesvårt för att boka flyg/tåg biljett inom vietnam (domestis destinations). för denna tid är vietnamesiska nytt år. Alla åker hem från stora städerna (Saigon, Hanoi, DaNang)... Kanske hotelet oxå. Vi hade det jobbigt förra Jan!
Av Annl
30 okt. 2011 13:50
Eftersom ni skall resa med barn är mitt förslag att ni har allt bokat hemifrån -dels är det ju säkrare, dels tar det ju en massa tid från semestern att hålla på och greja med detta. Tänk hur lång tid det tar hemma när man sitter och kollar efter boende m.m. Nä, den biten skulle jag göra klart hemma så att ni kan njuta av och upptäcka Vietnam på plats.
30 okt. 2011 19:23
Hej!

Åkte 5 veckor från norr till söder för något år sedan och hade med en liten bärbar dator och det var hur enkelt som helst att boka hotell. Bestäm vilken stad ni skall till och sök. Finns massor av förslag. Sedan går det även att gå runt samt fråga taxichafförer. Allt funkar. Vi provade det mesta och var det fullt på ett ställe så gå till nästa. En gång i Nah Trang fick vi byta hotell på grund av att det va fullt men de va enda gången.
Funkar inte flyg om det är fullbokat så tog vi nattbussen. Funkar de också men det är jobbigt att sova på bussen då de tutar på allt.
Läs min blogg annars som du kanske kan få lite tips på!

http://www.reseguiden.se/forum/resor/vietnam-2009-2649

Hoppas ni får en fantastisk resa!
Håkan
Av Cissir
13 nov. 2011 11:36
Jag skulle absolut rekomendera att ni bokar flyg i förväg. Vi bokade alla flyg utom ett när vi var där i januari. Det flyget vi hade kvar tog platserna slut och vi fick åka en lång omväg... Vi bokade alla hotell i förväg vilket vi tyckte var skönt och smidigt! Var ska ni åka? Vill ni ha hotell rekomendationer?
Av Suggles
19 nov. 2011 15:13
Tack för alla god råd! Vi har valt bort Mekongdeltat då vaccinationen om man åker dit är mycket dyr. Istället har vi valt att ta några extra dagar på Phu Quoc. Det var redan svårt att hitta både flyg och hotell där pga nyårsfirandet. Men vi lyckades :)

Tack igen för alla goda råd! Det har verkligen hjälpt oss :)
20 nov. 2011 17:28
Det är rätt billigt att åka buss i Vietnam. Visserligen tar det sin lilla tid, men det finns en del rymliga bussar vilket är rätt bekvämt. Är enkelt att hitta boende på plats bara man orkar gå runt och fråga lite. Jag var där med en kompis förra vintern. Vi bodde bl a på ett jättefint hotell i Hoi An för bara några USD per natt. Minns inte vad det heter just nu men det är svårt att missa, jättestort hotell med pool.
Av Suggles
21 nov. 2011 17:31
Någon som har åkt båt/färja mellan Ho Chi Minh och Vung Tau? Är det lätt att köpa biljetter på plats eller ska man boka innan? Finns det flera olika researrangörer som trafikerar sträckan och vilken ska man isåfall välja?

Tacksam för svar :)