Mellanlandning

Av Danblo
16 maj 2023 07:59
Visningar: 70
Hej!
Vi har bokat en resa till Vietnam i sommar och på resan ner så flyger vi med SAS till Heathrow och sedan vidare till Vietnam med Vietnam airlines, problemet är att tiden mellan flygen endast är 50 minuter!, räcker detta?
Vad jag har kunnat läsa mig till på Heathrows hemsida så tar bara resan mellan terminalerna 20 minuter, sen ska man ju gå lite och hitta rätt med. Behöver jag vara orolig??
Av M4sta86
16 maj 2023 08:55
50 min hade jag inte vågat chansa med. När vi åkte till Thailand via Heathrow hade vi också transit mellan terminalerna (buss). Tog nog närmare 30 min iallafall att ta sig mellan de 2 terminalerna. Och då var det inte ens särskilt mycket folk
Av M4sta86
16 maj 2023 09:27
lägg därtill att om ni är försenade kan ni missa flyget.. är hela resan bokad med SAS? Isåfall måste de lösa ett annat flyg men kanske drygt och behöva vänta i London till dagen efter eller liknande.
16 maj 2023 11:05
Jag kan inte avgöra om du hinner eller ej, men du har ju redan bokat. Går det ens att boka om? Om det inte gör det så kan du ju inte göra något åt det utöver att försöka nå ditt flyg när du väl är där.
Av Hawaii
16 maj 2023 16:10
SAS är i Terminal 2 och Vietnam Airlines i T4 och enbart det faktum innebär ju extra tid. I september ankom jag Heathrow med United och flög vidare med SAS, båda i T2. Jag hade exakt två timmar och det var nätt och jämnt att jag hann med SAS flyget (kom till gaten 5 minuter innan boarding). Security kan var mycket långsam och vad jag vet går man alltid genom security vid transit på Heathrow.
Av Reine82
16 maj 2023 21:56
Det kan du tyvärr glömma🥲
Av Evoline
17 maj 2023 13:53
Bokade flyg hos Lufthansa och skulle ha en mellanlandning på 50min i Frankfurt för 2 veckor sedan (flög till Afrika).
När flyget i Sverige var försenat 5min kom meddelande i sms och Lufthansa-appen att de har "misconnected" flyget och man behöver kontakta de för nytt flyg ifrån Frankfurt.
Varför ska man inte hinna tänkte man, landar och flyger från samma terminal ju, efter flugit genom Frankfurt ett antal gånger nu på kort tid så vet man.
Det tar alltid ca 10min från att planet står parkerad tills man ska in i bussen som står utanför, sen tar det ca 10min att åka in till terminalen (ja, det stämmer, det är långt), sen är det 5min att gå till säkerhetskontrollen som tar tid, samt passkontroll för att man ska flyga utanför EU.
Blir några minuter att gå till gaten och 10min buss igen till flyget.
Totalt blir det ca 40min från man går ut från planet tills man är igenom passkontrollen.
Tänk på att gaten stänger innan flyger avgår.

Kommer aldrig mer boka flyg som har mindre än 1.5h mellanlandning när man ska flyga utanför EU eller om det är stora flygplatser som i London, vill ha minst 2h mellanlandning.

Missade flyget så klart, Lufthansa bokade om oss till nästa flyg, men kunde ha undvikit stressen om man tänkt efter att inte bokat med kort mellanlandning.

En annan gång hade jag en kort mellanlandning i Köpenhamn, inte lika stor flygplats så man hann ju, men bagaget kom inte med och kom dagen därpå.

Visst, det är olika hur långt tid det tar i olika flygplatser, flygbolag och om man behöver åka buss, osv.