Bäst i Karibien

7 juni 2013 11:49
Visningar: 4043
Hej allihopa!
Jag och min man vill åka till Karibien i vinter. Till ett ställe som har höga vulkanberg, god mat, bra dykning och skön, karibisk stämning. Samtidigt får det gärna vara någorlunda billigt. Just nu funderar jag mellan Jamaica, Grenada, Saint Vincent och Saint Lucia.

Finns det någon där ute med tips på de öar jag väljer mellan eller nya tips vore jag mycket tacksam. Gärna även bra resvägar till resmålet. Jag har fattat att man kan flyga ganska bra från Gatwick till Karibien, spånar på det.

Tack tack!
// Jenny
Av Pelle77
11 juni 2013 18:05
Hej!

Jag var till Grenada och Barados för ett halvår sedan och har gjort varsitt album om dessa resmål. Sök på Grenada här i forumsök så kommer det upp lite som jag skrev om det resmålet (mobilsurfar så bökigt att länka).

Jag gillade Grenada mer än Barbados och det var betydligt billigare där. Grand Anse beach på Grenada och Bottom Bay på Barbados är bland de finaste stränder jag sett.

Marie78 är forumets karibienexpert så pm:a henne.

Trevlig resa!
25 juni 2013 12:58
Hej, beror lite på vad du vill ha. St vincent är inte turistigt, kanske minst av dem du nämner. Men alla öarna har den sköna karibienstämningen. Mest turistigt är nog Barbados.
Vacker natur får du överallt, men Barbados lite plattare, med lite mindre "vild regnskog" som iaf finns på St vincent o St Lucia.. Vad söker ni mer? Ett tips är att vulkanöar inte ger lika bra dykning som icke-vulkanöar. Något grumligare vatten helt enkelt. Inte för att jag tyckte att det var dåligt. Om ni ska dyka på Lucia så är det Anse Chastanet ni ska besöka.
25 juni 2013 14:42
Tack för tipsen!
Jag står och väger mellan Vincent och Lucia fortfarande, det blir nog priset som avgör. Så jag avvaktar lite eftersom vi inte vill åka förrän i januari eller februari.
5 juli 2013 22:18
Själv har jag varit på både Dominikanska republiken och Kuba. Båda är charmiga på sitt sätt. Dock undrar man ju hur det ser ut i de länder/öar som saknar charterförbindelse. Hur är säkerhetsläget där? Hur är stränderna? Maten?

Har fått tips på hotellen kring Grand Anse i Grenada. Någon som varit där?
8 juli 2013 07:32
Jag har besökt alla fyra öarna och tyckte bäst om St Lucia.
10 juli 2013 12:25
Vi var till Turks & Caicos för några år sedan och det var dyrt och tråkigt. Ön var liten och det fanns inget att göra. Annars var det varmt och det fanns fina vatten att snorkla i. Jag tycker Asien är roligare då det finns mer kultur och historia där.
25 juli 2013 10:58
Jag har varit mycket i Asien och Indonesien är mitt absoluta favoritland. Men nu är jag nyfiken på Karibien. Jag har varit i Los Roques, Choroni och Margarita. Men vill se en mer "klassisk" karibisk ö med gröna vulkanberg, stränder, god mat och cool lokalbefolkning. Funderar lite på Jamaica också.
25 juli 2013 11:07
Av öarna du nämner har jag bara varit på Grenada. Det är en vacker ö, men stränderna är finare på andra öar. Grande Anse är dock helt okej, men något turistig. Själv bodde jag på Rex Resorts som låg på gångavstånd från flygplatsen. Om jag inte minns helt fel hade de en shuttle till St George's och Grande Anse. Men vi hyrde också en bil en dag för att ta oss runt.

Gillar du regnskog och grönt är Dominica också ett bra tips.
25 juli 2013 15:10
Personligen gillar jag den karibiska kultur som finns på de gamla brittiska öarna mest. Men, latinokulturen ligger inte långt efter.

Alla är ju olika - själv har jag ett gsnska lågt asiatiskt intresse - men skulle satsa på cricketöarna om det är det man kanske generellt klassar som 'karibiskt'.
25 juli 2013 15:42
Tack för alla svar. Vilka öar är de sk cricketöarna?
25 juli 2013 23:07
Haha... Sorry... De fd brittiska besittningarna. Dvs de där det spelas cricket.