Barnmat till florida genom tullen?

28 jan. 2014 23:41
Visningar: 2137
Hej sökt lite på nätet och får olika intryck.

Barnmat får man ta med sig i glasburk men inte med kött eller fågel i. Men folk har ändå fått ta in med kött tex även när tullen kollat maten! Vad gäller?

Förstått att barnmaten i USA inte är sådär smaklik vår typ.

När man ska deklarera på planet är det bara fylla i allt man har med sig då Välling (som inte finns i usa) och gröt (som finns) och barnmaten på burk även med kött sen är det bara så att om man inte får ha det med sig in så tar tullen i USA det bara?? Läste på floridasidan att man inte skulle skriva under tulldeklerationen direkt.

Gör jag en höna av en fjäder? Hur ska man gå till väga? Vill ju inte få böter ;)
Av Peter_o
29 jan. 2014 00:01
Har du det incheckat så spelar det väl ingen roll om det är glasburk, det kan ju endast bli problem om det är med i handbagaget. Det som du har i handbagaget bör ju vara för att äta upp på planet, och då kan det ju innehålla vad som helst. Men du vill ju ta med för senare behov.
Jag har uppfattat det så att bara man deklarerar tydligt vad man har med sig så är det värsta som kan hända att tullen tar hand om det de inte vill ha in. Jag tror det är skillnad på rått och tillagat kött, så jag tror inte du ska vara alltför orolig för barnmaten.
Varför man inte skulle skriva under tullhandlingen begriper jag inte. Den ska man lämna till första instans, dvs passpolisen. Han stämplar den och du får tillbaka den för att sedan lämna den när du går ut med allt bagage. Har du den inte underskriven tror jag de blir sura på dig, och det är garanterat något man vill undvika.

/PeterO
Av Hawaii
29 jan. 2014 05:03
Du behöver bara kryssa för att du har mat med dig (utan någon speciell förklaring), och sedan kommer de (troligen) att fråga dig vad för sorts mat du har, och de förväntar sig INTE en lång förklaring. Räcker med t.ex. "food for an infant in sealed containers but no meat products". Kommer troligen att vara helt tillräckligt för att de skall bli nöjda. Och du skriver definitivt under tulldeklaratikonen.
29 jan. 2014 07:33
Precis som Hawaii skriver är det ett kryss man sätter om man har mat med, sen tittar de på det (om de vill) i kontrollen.
Det har betydelse om det är glasburk, om den är förseglad, om det är konservbork o.s.v.

Det jag skriver är inte att man inte ska skriva under. Jag skriver att om man inte klarar att fylla i blanketten så ska man hellre vänta att skriva under tills man fått förklarat för sig eftersom det är ett juridiskt bindande dokument man skriver under. DEt finns även länk på hemsidan till blanketten så att Du kan se exakt hur en ser ut så Du kan förbereda dig.

Vad jag hört brukar man få ta med sig barnmat, men som sagt, låt tullarna avgöra.
29 jan. 2014 08:17
Jag mena med det attt inte skriva på var ju för att man skiäulle fråga tulltjänstemannen vad som va ok eller inte mest så man inte åkte på böter, vet ju inte hur hårda dom är.

Nog kollat lite förmycket på ett tv program om australiska tullen dom är ju lite hårdare ;)

Jag förstod vad du mena floridasidan på din sida bara jag som inte förklara tydligt nog
Av Hawaii
29 jan. 2014 09:43
Böter är otroligt långsökt. Det mest troliga OM de hittar något som de anser vara förbjudet är helt enkelt att de beslagtar det. Men även det är långsökt. Jag har alltid med mig mat från Sverige (bröd, kaviar i tuber etc.) och för det mesta tittar de inte ens i baggaget. Och jag kryssar alltid för att jag har mat med mig.
29 jan. 2014 09:57
Citerat från Gurra101:
Jag mena med det attt inte skriva på var ju för att man skiäulle fråga tulltjänstemannen vad som va ok eller inte mest så man inte åkte på böter, vet ju inte hur hårda dom är.

Nog kollat lite förmycket på ett tv program om australiska tullen dom är ju lite hårdare ;)

Jag förstod vad du mena floridasidan på din sida bara jag som inte förklara tydligt nog
Du får aldrig böter om Du anger att Du har mat med dig, det värsta som kan hända är att de beslagtar varorna men som sagt är risken för det extremt liten om det är konserver, barnmat o.s.v.

Riskera böter gör man bara om man försöker smuggla in något otillåtet, alltså t.ex. inte deklarerar att man har mat trots att man har det, i det läget beror det på om tullaren har en bra eller dålig dag, vad det är för mat och hur allvarligt de bedömer tilltaget. Man får inte böter för att man har något otillåtet så länge man deklarerar att man har det.
Att försöka gömma frukt och kött i bagaget och inte tala om det ses så klart som allvarligare än att man glömmer en Risifrutti som man tänkt äta på planet ;-)

Detta är absolut inget att oroa sig över :-)
Av Peter_o
29 jan. 2014 11:33
Det jag inte förstår det är hur man kan vänta med att skriva under tullhandlingen tills man fått den förklarad för sig. Kan man be passpolisen i första instans förklara, eller kommer han att släppa igenom en icke påskriven blankett?

/PeterO
29 jan. 2014 12:25
Citerat från Peter_o:
Det jag inte förstår det är hur man kan vänta med att skriva under tullhandlingen tills man fått den förklarad för sig. Kan man be passpolisen i första instans förklara, eller kommer han att släppa igenom en icke påskriven blankett?

/PeterO
Har aldrig provat och de allra flesta klarar säkert av att fylla i den men förstår man inte den och inte klarar av att fylla i den ska man självklart inte skriva under förrän man vet vad man skriver under, man skriver under på att man förstått och har lämnat riktiga uppgifter, att lämna felaktiga uppgifter är straffbart så jag skulle aldrig råda någon att skriva under i ett sådant läge.

Man kan ju alltid ta hjälp av grannen på flyget eller någon i besättningen, skulle det inte räcka tror jag säkert att man får hjälp vid CBP.
Vet inte men det är inte helt omöjligt att det finns info på olika språk?

Enligt följande sida finns blanketten på 17 språk, dock inte svenska, man har även översättare tillgängliga över telefon om det skulle behövas. Detta är så klart ingenting som är aktuellt för gemene man utan om någon inte förstår engelska, spanska eller något annat språk tjänstemännen talar och blir intagen på förhör. http://www.dhs.gov/xlibrary/assets/crcl/crcl-dhs-language-access-plan.pdf

Nu har vi spårat ut lite från ämnet kanske, detta lär ju inte bli aktuellt för många resenärer, är man osäker så tiitar man så klart på detta hemma, skrev t.ex. själv ut en mall till svärfar som han tog med och skrev av på planet.