Florida - Vägtullar och bilhyra

Av Hille_b
7 aug. 2013 11:58
Visningar: 10432
Vi ska till Florida i november och kommer att hyra en bil och åka runt lite. Än så länge är Miami, Key West och Orlando inplanerat. Vi är 2 vuxna utan barn.

Jag har försökt läsa på om det här med att hyra bil och om vägtullarna, men känner att jag inte riktigt förstår mig på det.

För det första:
Det verkar vara väldigt vanligt att biluthyraren försöker lura på turisten större och dyrare bilar när man ska hämta ut dem. Hur ska vi skydda oss mot det? Jag har läst att det är viktigt att läsa på och ha med en bekräftelse på exakt vad man har beställt, men det verkar ändå svårt att skydda sig.
Jag har också läst skräckexempel där turisten har åkt på att betala skador som inte fanns på bilen när den lämnades tillbaka. Hur skyddar man sig mot det? Kontrollera och ta kort på bilen innan man hämtar ut den och innan man lämnar tillbaka den, men hjälper det? Är det samma risk hos alla uthyrare eller finns det några som inte sysslar med dessa fulknep?

För det andra:
Det här med vägtullar och Sunpass. Det är rena grekiskan för mig, jag kan inte reda ut vad som är billigast/säkrast då det är olika bud om alla sätt.
Som jag förstått det kan vägtullavgift ingå hos vissa uthyrare och hos andra får man betala straffavgift om man inte köper till detta osv. Sunpass kan bli billigare om man kör mycket genom vägtullar, men inte annars. Har ni några erfarenheter att dela med er av?

Tanken med vår semester är en kombo av slappa på stranden och resa runt och se saker. Vi kommer bara vara där i 2 veckor så några större utsvävningar hinner vi inte med.
Vi tänkte strandliv/slapp och shopping/uppleva i Miami (ska vi bo på South Beach?), Strand och slappa på Key West, se Everglades och sedan Orlandos stads- och nöjesparksliv under några dagar. Ej bestämt ordning och antal dagar på varje ställe än.
Verkar det rimligt?
Något vi borde byta ut, inte missa, tänka på?

Tacksam för hjälp då jag blivit förvirrad och ganska uppskrämd i den här biluthyrning och vägtullsdjungeln. :)
7 aug. 2013 12:58
Hej!

Ja detta med hyrbil är ganska komplicerat. Tar dina frågor så gott jag kan först.

Att skydda sig mot att de debiterar för skador är just att kolla bilen noga, fota ut och in, däck och gärna under.... fota även mätarställning och bränslemätaren det händer att bilen inte är fulltankad när den lämnas ut så det kan man påpeka risken är annars att de gnäller om man lämnar bilen med lika mycket bränsle som det var när man hämtade. (olika regler finns angående full, halvfull 3/4 full, tom o.s.v.
Skulle man hitta skador bör man försöka får dem att föra in dem i protokollet. Det förekommer att de debiterar för skador som en vanlig lekman knappast kan upptäcka. Skulle det hända att de försöker debitera något man inte gjort ska man bestrida, då kan fotona vara till hjälp. Spara även bensinkvitton så Du kan bevisa att Du tankat strax innan återlämnandet och upprepa fotoproceduren även vid återlämnandet. De kan ha som rutin att om en skada upptäcks, skickar de brev till de 5 senaste som haft bilen och frågar om de orsakat skadan, neka om Du är oskyldig.

Tyvärr förekommer det klagomål hos alla uthyrare när det gäller sådant här. Själv tycker jag bäst om Sixt och Avis, där har vi inte haft några problem (men andra har säkert).

Mot försök att sälja på uppgraderingar, försäkringar mm. så tycker jag att det hjälper om man bokar direkt av uthyrarna och då helst som medlem i deras kundklubb, vi har inte haft några problem då och allt går smidigare. Då vi bokat genom agenter så har vi oftast råkat ut för problem på något vis, skrotbil, påtvingade extrakostnader, försök att tvinga på oss försäkringar, lögner om vad som ingår i det vi betalt o.s.v.

Jag har skrivit en hel del om detta på min hemsida, även Sunpass som är en riktigt komplicerad historia har jag försökt förklara där, orkar tyvärr inte ta allt igen här men återkom om Du inte hittar det Du söker! Kort kan jag säga att om ni inte kör väldigt mycket kan ni lika bra ta biluthyrarens lösning för vägtullar.

http://www.floridasidan.se/FlTra.php http://www.floridasidan.se/TestArra.php http://www.floridasidan.se/AlamoWarning.php http://www.floridasidan.se/BokaResa.php

Om ni kan så kan det vara idé att kolla om ni kan flyga t.ex. till Key West och hem ifrån Orlando, spar tid och körning. Annars är det väl rimligt, ta Everglades som utfärd från Miami Beach eller på vägen mellan K.W och Miami Beach om ni vill till den sydligaste delen av Nationalparken.
Av Hille_b
7 aug. 2013 13:11
Tack för bra svar Floridasidan! Jag har kollat på din hemsida och tycker den är väldigt bra. Jag har hittat mycket matnyttigt där.

Sixt och Avis - det ska jag lägga på minnet! Det känns alltid skönt att få lite andras åsikter, det är annars lätt att man stirrar sig blind på vad man läser på respektive företags hemsida och de vill ju inte gärna skylta med deras dåliga sidor.

Vi har redan bokat flygbiljetterna ToR Miami, så vi har tänkt att spendera några dagar i Miami när vi kommer och sedan innan vi åker. Däremellan är det än så länge fritt fram.
2 nätter i Key West är det tillräckligt?

Jag tror inte att vi kommer spendera massor med tid i bilen så då kanske vi ska kolla med biluthyraren vilka alternativ de har för vägtullar.

Tack för bra svar!
7 aug. 2013 13:47
Citerat från Hille_b:

Vi har redan bokat flygbiljetterna ToR Miami, så vi har tänkt att spendera några dagar i Miami när vi kommer och sedan innan vi åker. Däremellan är det än så länge fritt fram.
2 nätter i Key West är det tillräckligt?

Jag tror inte att vi kommer spendera massor med tid i bilen så då kanske vi ska kolla med biluthyraren vilka alternativ de har för vägtullar.

Tack för bra svar!
2 nätter = en dag och lite till, man hinner se en del och uppleva känslan men man hinner inte allt.

Ett bra ställe att få en uppfattning om de olika biluthyrarna är i detta forum http://www.flyertalk.com/forum/car-rental-programs-partners-392/ man kan läsa folks klagomål och se vad de får för respons.

Vilka alternativ biluthyrarna har, står på min hemsida och via länken: https://www.sunpass.com/rentalcarhttps://www.sunpass.com/rentalcar

Skaffa i alla fall någon typ av Sunpass/E-toll, det finns vägar som man inte kan köra utan nu och det blir fler. Dolphin Expressway är på gång t.ex. Det är bekvämt och blir inte så dyrt faktiskt.
Edit: Det skiljer mycket på uthyrarna som man ser på Sunpass hemsida. Vissa tar en ganska hög avgift per vecka där tullar ingår, där kan det helt klart vara lönt att istället köpa en egen Sunpass.
Av Annl
10 aug. 2013 12:27
Floridasidan har redan svarat så bra angående bilfärjan så den hoppar jag - med ett tillägg; glöm inte att hyra GPS. USA är enormt stort och det är näst intill omöjligt att hitta utan GPS; vi har till och med kört fel när vi haft GPS eftersom det kan vara många parallella avfarter.

Ja, ni bör absolut bo på South Beach - där är riktigt trevligt. Och se gärna om ni kan hitta ett boende med diretaccess till havet.

Key West är kul och i vart fall två nätter behövs där så att du inte missar hela kommersen på kvällen med solnedgången och Mallory Square. Och tänk på att det är långt att köra - 20 mil från Miami låter ju inte mycket i sig men kan ta upp till sex timmar om man har otur; smala vägar med låg hastighet, svårt att köra om och mycket trafik. Men en sagolikt vacker tur.

Everglades får inte heller missas.

Och du skrev att ni ska till Orlando och då säger jag bara Seaworld - det är ett fantastiskt ställe och showerna mycket imponerande.

Trevlig resa!
Av Hille_b
12 aug. 2013 09:05
Tack för bra tips!

2 nätter på Key West känns OK, med andra ord. :)
20 mil borde man kunna avverka rätt snabbt, men som du skriver så kan trafik och småvägar ställa till med stora avvikelser i tidsplanen. Ska ha det i åtanke. Bättre att åka mot Keys tidigt på morgonen så att man inte kommer fram sent på kvällen stressad efter en lång bilfärd.

Är Sea World värt pengarna om man inte har barn? Har läst om långa köer och dyr och inte så jättebra mat. Jag är ju sugen på att bada med delfinerna, men vet inte om det är värt pengarna.

Hur ska vi tänka vid bokande av hotell? Jag har läst någonstans att standarden på hotell i USA är lägre än vad vi är vana vid? Att 4 stjärnor motsvarar 3 stjärnor med "våra mått" mätt. Stämmer det?
12 aug. 2013 09:31
Räkna med att det går långsamt! Kör så tidigt ni bara orkar så har ni chansen att slippa den värsta trafiken och kan i lugn och ro stanna och ta en glass eller fika när ni ser något mysigt ställe. 2 nätter räcker som sagt för att se en del av Key West.

SeaWorld är fantastiskt även för vuxna, gillar man karuseller så är deras bergbanor en extra bonus, ett par av de allra bästa finns där :-)
Sen antar jag att Du menar Discovery Cove, har inte varit där, funderar som Du på om det är värt pengarna. Säkert en upplevelse för livet men inte gratis. Frågan är om allt runtomkring själva delfinsimningen är värt de extra pengarna. Man kan ju annars simma med delfiner t.ex. nere i "the Keys" eller på Miami Seaquarium.

Stjärnorna på hotellen är inget jag någonsin funderar på, vi tittar på om hotellet ligger bra, har det vi är ute efter och får bra omdömen i förhållande till pris. Vi har bott på många 2-3 stjärniga hotell som varit fantastiskt bra, de där stjärnorna betyder ju i regel bara att de har olika saker tillgängliga som vi inte ens är intresserade av, behöver ju inte alls vara bra eller trevligt för det.... Hur stjärnorna värderas på olika håll vet jag inte men det finns säkert någon lista på Wikipedia :-)
Av Hille_b
12 aug. 2013 11:15
Tidig avfärd mot Keys - check! Men då gäller väl samma princip när man ska från Keys och det får mig att fundera på om man inte ska ta 3 nätter där istället så att vi åtminstone får 2 hela dagar där.

Min man vill gå på Kennedy space center och jag vill nog gå på Sea World så det får bli minst 4-5 dagar i Orlando för att få se parkerna och även staden. Simma med delfiner i Keys? Låter som ett jättebra alternativ till Discovery Cove. Har du några tips på var/hur/pris?

Stjärnorna var inget jag tänkt på innan heller förrän jag hörde om detta "fenomen", men det stämmer nog det du säger. Det är individuellt och beror på vilka förväntningar man har. Jag försöker kolla runt på Tripadvisor för att hitta bra hotell enligt mina mått mätt - rent, fräscht, bra service, tillgång till parkering och inga stölder. Sen om det är 2 eller 5 stjärnor spelar mindre roll. Kan man räkna med att alla hotell har kassaskåp på rummet?
Haha Wikipedia! Ja, det borde finnas där, men det är nog inget jag skulle lita på alls :)
12 aug. 2013 12:06
Citerat från Hille_b:
Tidig avfärd mot Keys - check! Men då gäller väl samma princip när man ska från Keys och det får mig att fundera på om man inte ska ta 3 nätter där istället så att vi åtminstone får 2 hela dagar där.

Min man vill gå på Kennedy space center och jag vill nog gå på Sea World så det får bli minst 4-5 dagar i Orlando för att få se parkerna och även staden. Simma med delfiner i Keys? Låter som ett jättebra alternativ till Discovery Cove. Har du några tips på var/hur/pris?

Stjärnorna var inget jag tänkt på innan heller förrän jag hörde om detta "fenomen", men det stämmer nog det du säger. Det är individuellt och beror på vilka förväntningar man har. Jag försöker kolla runt på Tripadvisor för att hitta bra hotell enligt mina mått mätt - rent, fräscht, bra service, tillgång till parkering och inga stölder. Sen om det är 2 eller 5 stjärnor spelar mindre roll. Kan man räkna med att alla hotell har kassaskåp på rummet?
Haha Wikipedia! Ja, det borde finnas där, men det är nog inget jag skulle lita på alls :)
De flesta kör nog från Key West på kvällen, kör man mitt på dagen är det antagligen mindre trafik men tre nätter är så klart inte fel det heller. Lite inspiration om vad som finns att se i Key West, http://www.tripadvisor.com/Attractions-g34345-Activities-Key_West_Florida_Keys_Florida.html#TtD

http://www.dolphins.org/ är ett ställe som jag tror är seriöst och bra, ni skulle kunna lägga in det (eller annat ställe) på vägen till eller från K.W.

Man kan inte räkna med att det finns safety box, det får man kolla upp, oftast finns det men vi har varit med om några hotell som inte haft.

Wikipedia brukar faktiskt ha ganska korrekt information då folk hjälps åt att få saker rätt där ;-)
12 aug. 2013 12:21
Vill bara tillägga om GPS:
Har ni egen GPS? Om inte, köp en enkel modell (eller hur dyr ni vill:). Ladda ned en karta över sydöstra USA. Att hyra är rätt dyrt, räkna med 12 US$ om dagen plus skatt. Vi har använt vår gamla (från 2009) enkla TomTom vid två tillfällen, dessutom har brorsan lånat den vid tre tillfällen. Skall dit igen till jul. Med andra ord har den betalat sig många ggr om.
12 aug. 2013 23:50
Citerat från Hille_b:

Är Sea World värt pengarna om man inte har barn? Har läst om långa köer och dyr och inte så jättebra mat. >Jag är ju sugen på att bada med delfinerna, men vet inte om det är värt pengarna.
Alla tycker vi olika och jag tycker själv att SW är den sämsta parken om man bortser från showerna (som vi aldrig såg). Om man inte vill se en show tycker jag att man hellre skall välja en annan park. OM det nu inte är så att man föredrar åkattraktionerna i SW - det där måste ni själva kolla upp innan vad ni vill åka. Manta är en av de bästa i USA i sin klass. Men åker ni inget så ta en annan park.

Vad gäller maten.
Jag vet att många tycker Underwater grill i SW är så bra - men själv tycker jag den är dyr (och jag har inga som helst problem med dyra restauranger om maten lever upp till priset) och inte alls värt det om man inte får sitta nära akvariet. Maten och servicen var inget att skriva hem om (jag var där 2012).

Ang delfinerna som, precis som florida skriver, simmar i DC - kolla filmer på youtube så får du se hur mycket simma det är. Du får tillsammans med andra stå i vattnet och klappa dem i några minuter. Jag har själv varit sugen på DC men utan delfinner - tycker sjäva parken är intressant. Det går ju att köpa paketbiljett med DC, SW, aquatica och Busch garden (alla fyra eller några av dem).
Av Amluma
13 aug. 2013 00:38
Hej !
Precis nästan hemkomna från en fantastisk resa i Florida.
Jag bokade bil via Budget det blev en stor lyxig Chevrolet Malibu lt. Vi var två vuxna & två barn. Dom försökte att vi skulle ta en stor lyxbil enligt dom en volvo för 10 dollar mer per dag. Vi tackade nej.....efter en del diskussioner blev vi "lurade" med försäkring ..... Det slutade med att vi betalade 290 dollar extra för detta. Vi o barnen var trötta efter den långa resan, vi kom fram mitt i natten svensk tid och ville bara hitta till hotellet så vi gick på det. Var bestämda med ert nej tack. Vi hade inte sunpass - jättedyrt blir det. Vi hade toll by plates. Kostade oss inte många dollar för 24 dagar. Den kopplas till bilens reg nr, bara till att köra rakt igenom tullarna. Summan dras sen när bilen lämnats tillbaka. Vi var jätte nöjda !!!! Lycka till ! Florida är underbart !
13 aug. 2013 07:20
Citerat från Amluma:
Hej !
Precis nästan hemkomna från en fantastisk resa i Florida.
Jag bokade bil via Budget det blev en stor lyxig Chevrolet Malibu lt. Vi var två vuxna & två barn. Dom försökte att vi skulle ta en stor lyxbil enligt dom en volvo för 10 dollar mer per dag. Vi tackade nej.....efter en del diskussioner blev vi "lurade" med försäkring ..... Det slutade med att vi betalade 290 dollar extra för detta. Vi o barnen var trötta efter den långa resan, vi kom fram mitt i natten svensk tid och ville bara hitta till hotellet så vi gick på det. Var bestämda med ert nej tack. Vi hade inte sunpass - jättedyrt blir det. Vi hade toll by plates. Kostade oss inte många dollar för 24 dagar. Den kopplas till bilens reg nr, bara till att köra rakt igenom tullarna. Summan dras sen när bilen lämnats tillbaka. Vi var jätte nöjda !!!! Lycka till ! Florida är underbart !
Varför skulle Sunpass bli "jättedyrt"? Budget tar 14.75 + tullarna utan rabatt. En Sunpass kan man köpa för $5 eller 25 + tullarna med rabatt. Det är inga stora pengar vilken man än väljer av dessa, Budget/Avis lösning är ju dock smidig och bra.

Budget har ju samma lösning som Avis enligt Sunpass hemsida, hade de inte en dosa i bilen där man kunde välja om man ville använda "eToll" (som de kallar det) genom att stänga av den med en liten spak?

Tråkigt med ännu en som blivit "lurad" på försäkringar av uthyraren :-(

(Väljer man bort hyrbilsfirmans lösning för vägtullar och sen ändå kör i en "Toll By Plate/Sunpass/eToll" fil (utan att ha skaffat en egen Sunpass) så blir det dyrare, då kommer det en räkning med straffavgift från uthyraren så småningom.)
13 aug. 2013 13:21
Jag säger som florida - det blir inte jättedyrt att aktivera SunPass i bilen. Dessutom beror ju allt på om man vill köra snabba highways eller ta mindre vägar. Hille_b - kolla upp på google maps vilka vägar ni vill ta och om ni behöver pass.

Varför måste alltid allting vara det billigaste alternativet? Det kan vara väl värt att betala även om man tycker det är "jättedyrt" - frågan är ju alltid vad man prioriterar.
Av Hille_b
13 aug. 2013 14:34
Hej alla!
Nej vi har ingen egen GPS, men det verkar som att vi får köpa en. Har ju ändå varit planen ett tag så lika bra att göra det.
Jag har kollat på Dolphin Research center och tycker att det verkar som ett bra alternative.
Sea World är inte spikat så det får vi nog bestämma på plats om vi har tid och tycker det är värt det. Det verkar finnas massor av annat man kan göra i Orlando så vi lär nog fylla våra dagar ändå. :)
Några tips på vart man bör bo i Orlando och vart man inte bör bo?

Jag ska läsa på mer om toll by plates och sunpass sen får vi se vad som passar bäst. Vi har ju inte ens bestämt vilken hyrbilsfirma vi ska ha än.

Tack för alla bra tips!
13 aug. 2013 14:49
Citerat från Hille_b:
Hej alla!
Nej vi har ingen egen GPS, men det verkar som att vi får köpa en. Har ju ändå varit planen ett tag så lika bra att göra det.
Jag har kollat på Dolphin Research center och tycker att det verkar som ett bra alternative.
Sea World är inte spikat så det får vi nog bestämma på plats om vi har tid och tycker det är värt det. Det verkar finnas massor av annat man kan göra i Orlando så vi lär nog fylla våra dagar ändå. :)
Några tips på vart man bör bo i Orlando och vart man inte bör bo?

Jag ska läsa på mer om toll by plates och sunpass sen får vi se vad som passar bäst. Vi har ju inte ens bestämt vilken hyrbilsfirma vi ska ha än.

Tack för alla bra tips!
Enda nackdelen med att köpa GPS (som även finns om man hyr) är ju att man inte hinner vänja sig vid apparaten i förväg, har man använt GPS tidigare kan det vara smart att köpa samma märke så man slipper lära allt för mycket nytt ;-)
Köper man i Sverige är det väldigt sällan som USA kartor ingår och de kostar ju lite att köpa till (kolla bara så det går att lägga in fler kartor).

I Orlando området kan man i princip bo var som helst, det går snabbt att ta sig överallt med bil, men det kan ju vara bra att i alla fall se till att det finns något i restaurang och affärsväg i närheten så man slipper köra hela tiden.

Vi har själv bokat en stuga till nästa resa. Vet inte om vi behåller den bokningen men det verkar bra och ligger alldeles intill Old Town Kissimmee där det finns en massa restauranger och nöjen. Boende är billigt i Orlandoområdet :-) http://sv.hotels.com/hotel/details.html?hotelId=135164&tab=description

Återkom gärna om råd angående Sunpass mm. när bilbokandet är aktuellt om det är några oklarheter kvar då ;-) Det går bra att PMa eller mejla mig också om Du vill det.
Av Amluma
13 aug. 2013 15:15
Hej igen.....
Vi körde med toll by plates på highway vägarna. Enligt Budget kostade det 20 dollar/ dag att aktivera sunpassen i bilen. 20 dollar per dag i 22 dagar blir en del pengar.... detta blev mkt billigare för oss ialla fall. Ja,det fanns en dosa som dom satte i off läge till oss. Det var deras rekomendation med att köra som vi gjorde. Det var bara att köra rakt igenom tullarna så skötte det sig själv.
GPS hade vi med hemifrån.

Vad gäller parker köpte vi Orlando flexticket biljetter. Vi var supernöjda med det. Betalade hemifrån & hämtade ut på deras kontor. Biljetterna gäller i 14 dagar komma hur mycket du vill. Vi var på Seaworld,Aquatica, Island of Adventure, Universal studios & wet 'n wild. Vi hade inte kunnat föreställa oss denna värme,hetta & fuktighet nu i juni/juli. Det var ooooolidligt att köa med två barn i uppemot 2h till vissa attraktioner. Seaworld var den enda park vi såg & gjorde allt i & besökte 2 ggr.......jätte kul att ha sett & upplevt,inget vi gör om haha förutom vattenparkerna kanske ;)

I Orlando bodde vi på som vi var nöjda med Fairfield inn and suites orlando at Seaworld därifrån var det nära till de parker vi valt,mat & shopping. Vi åkte även till Clearwater beach som var FANTASTISKT fint !
I Miami var vi på Zoo Miami,det gillade våra barn !
13 aug. 2013 15:42
Citerat från Amluma:
Hej igen.....
Vi körde med toll by plates på highway vägarna. Enligt Budget kostade det 20 dollar/ dag att aktivera sunpassen i bilen. 20 dollar per dag i 22 dagar blir en del pengar.... detta blev mkt billigare för oss ialla fall. Ja,det fanns en dosa som dom satte i off läge till oss. Det var deras rekomendation med att köra som vi gjorde. Det var bara att köra rakt igenom tullarna så skötte det sig själv.
GPS hade vi med hemifrån.

Vad gäller parker köpte vi Orlando flexticket biljetter. Vi var supernöjda med det. Betalade hemifrån & hämtade ut på deras kontor. Biljetterna gäller i 14 dagar komma hur mycket du vill. Vi var på Seaworld,Aquatica, Island of Adventure, Universal studios & wet 'n wild. Vi hade inte kunnat föreställa oss denna värme,hetta & fuktighet nu i juni/juli. Det var ooooolidligt att köa med två barn i uppemot 2h till vissa attraktioner. Seaworld var den enda park vi såg & gjorde allt i & besökte 2 ggr.......jätte kul att ha sett & upplevt,inget vi gör om haha förutom vattenparkerna kanske ;)

I Orlando bodde vi på som vi var nöjda med Fairfield inn and suites orlando at Seaworld därifrån var det nära till de parker vi valt,mat & shopping. Vi åkte även till Clearwater beach som var FANTASTISKT fint !
I Miami var vi på Zoo Miami,det gillade våra barn !
Det låter extremt konstigt, de har antagligen blåst er på något vis :-( Tog de någon avgift för den tjänst ni hade då?
Budget har nämligen $14,75 som maxavgift under 30 dagar. Det kan alltså aldrig kosta mer än 14.75 plus vägtullarna på en hyra som är upp till 30 dagar lång. $20/dag låter som något de dragit till med för att lura er att ta något de tjänar bättre på !? Det finns ingen uthyrare som tar en sådan avgift.

Vad slutade kostnaden på för er? Vi körde på några ganska dyra broar och en del på Turnpiken mm. ($0.40 - $3 / tull) och det slutade på $36.70 inkl. Avis avgift (samma som Budgets, det är ju samma företagsgrupp).
13 aug. 2013 15:46
Fast vare sig man köper en ny GPS eller hyr en på plats hinner man ju inte vänja sig vid den (som du sjölv skriver)
Skrev inte att det var gratis att ladda ned. Fast man räknar snabbt hem kostnaden för en inköpt GPS istället för att hyra.
Boende i Orlando: Ni är två vuxna, du är 27 år, din man i samma ålder. Sikta på International Drive. Från adress 7200 och nedåt till Wet and Wild. Kolla google maps. Nära till Universal.
13 aug. 2013 15:55
Precis som florida säger är det max 14.75 för 30 dagar hos Budget och även hos AVIS.
Så antingen har de sagt fel (med flit eller misstag) eller så har ni missförstått. Och det är ju lätt att missförstå, precis som med alla olika tilläggsförsäkringar som folk står som frågetecken inför.

Hille_b -
Om ni har smart phone eller surfplatta kan ni använda den som GPS. Den som inte kör får ju då hålla koll, för precis som AnnL skriver kan man köra fel även MED GPS. Det gäller att inte bara förlita sig på vad den säger, det händer att "sväng till höger" kommer sekunden för sent eller för tidigt ;) (för att inte tala om avstängda avfarter och vägar).

Vi hade ipad och tog ner en app som diskuteras i en annan tråd. Kartor laddar man ner i förväg och man kan vänja sig vid GPSen (precis som florida skriver) i lugn och ro. Det kan vara lite halvjobbigt att sätta sig med en okänd GPS och lära sig på några minuter.
Av Amluma
13 aug. 2013 16:00
Citerat från Floridasidan:
Citerat från Amluma:
Hej igen.....
Vi körde med toll by plates på highway vägarna. Enligt Budget kostade det 20 dollar/ dag att aktivera sunpassen i bilen. 20 dollar per dag i 22 dagar blir en del pengar.... detta blev mkt billigare för oss ialla fall. Ja,det fanns en dosa som dom satte i off läge till oss. Det var deras rekomendation med att köra som vi gjorde. Det var bara att köra rakt igenom tullarna så skötte det sig själv.
GPS hade vi med hemifrån.

Vad gäller parker köpte vi Orlando flexticket biljetter. Vi var supernöjda med det. Betalade hemifrån & hämtade ut på deras kontor. Biljetterna gäller i 14 dagar komma hur mycket du vill. Vi var på Seaworld,Aquatica, Island of Adventure, Universal studios & wet 'n wild. Vi hade inte kunnat föreställa oss denna värme,hetta & fuktighet nu i juni/juli. Det var ooooolidligt att köa med två barn i uppemot 2h till vissa hattraktioner. Seaworld var den enda park vi såg & gjorde allt i & besökte 2 ggr.......jätte kul att ha sett & upplevt,inget vi gör om haha förutom vattenparkerna kanske ;)

I Orlando bodde vi på som vi var nöjda med Fairfield inn and suites orlando at Seaworld därifrån var det nära till de parker vi valt,mat & shopping. Vi åkte även till Clearwater beach som var FANTASTISKT fint !
I Miami var vi på Zoo Miami,det gillade våra barn !
Det låter extremt konstigt, de har antagligen blåst er på något vis :-( Tog de någon avgift för den tjänst ni hade då?
Budget har nämligen $14,75 som maxavgift under 30 dagar. Det kan alltså aldrig kosta mer än 14.75 plus vägtullarna på en hyra som är upp till 30 dagar lång. $20/dag låter som något de dragit till med för att lura er att ta något de tjänar bättre på !? Det finns ingen uthyrare som tar en sådan avgift.

Vad slutade kostnaden på för er? Vi körde på några ganska dyra broar och en del på Turnpiken mm. ($0.40 - $3 / tull) och det slutade på $36.70 inkl. Avis avgift (samma som Budgets, det är ju samma företagsgrupp).
Hej !
Har tittat en gång till nu på mitt kontoutdrag och dom drog 30 dollar för det vi kört med toll by plates. Då har vi varit på turnpike ett antal ggr till Miami, clear water beach mm Vi körde på turnpike från Orlando till Fort LauderdaleDet var vårt första besök i usa så vi var nog lätta att " lura" när vi kom fram. Vi & barnen var helt slut efter flygresan och ville bara komma till hotellet. Han tjatade o tjatade om de där 10 extra dollarna för en större bil. Vi sa NEJ. Sen började han dividera om försäkringarna då blev lite osäkra o betalade för " full insuren " som han sa. Jag tyckte det var lite märkligt.....nu vet vi bättre till nästa gång !! Annars var vi jättenöjda med Budget. 4300kr för 22 dagar. Både min man o jag kunde köra. Tycker du vi gjort fel som valde toll by plates som dom rekomenderade?
13 aug. 2013 16:24
Citerat från Amluma:
Citerat från Floridasidan:
Citerat från Amluma:
Hej igen.....
Vi körde med toll by plates på highway vägarna. Enligt Budget kostade det 20 dollar/ dag att aktivera sunpassen i bilen. 20 dollar per dag i 22 dagar blir en del pengar.... detta blev mkt billigare för oss ialla fall. Ja,det fanns en dosa som dom satte i off läge till oss. Det var deras rekomendation med att köra som vi gjorde. Det var bara att köra rakt igenom tullarna så skötte det sig själv.
GPS hade vi med hemifrån.

Vad gäller parker köpte vi Orlando flexticket biljetter. Vi var supernöjda med det. Betalade hemifrån & hämtade ut på deras kontor. Biljetterna gäller i 14 dagar komma hur mycket du vill. Vi var på Seaworld,Aquatica, Island of Adventure, Universal studios & wet 'n wild. Vi hade inte kunnat föreställa oss denna värme,hetta & fuktighet nu i juni/juli. Det var ooooolidligt att köa med två barn i uppemot 2h till vissa hattraktioner. Seaworld var den enda park vi såg & gjorde allt i & besökte 2 ggr.......jätte kul att ha sett & upplevt,inget vi gör om haha förutom vattenparkerna kanske ;)

I Orlando bodde vi på som vi var nöjda med Fairfield inn and suites orlando at Seaworld därifrån var det nära till de parker vi valt,mat & shopping. Vi åkte även till Clearwater beach som var FANTASTISKT fint !
I Miami var vi på Zoo Miami,det gillade våra barn !
Det låter extremt konstigt, de har antagligen blåst er på något vis :-( Tog de någon avgift för den tjänst ni hade då?
Budget har nämligen $14,75 som maxavgift under 30 dagar. Det kan alltså aldrig kosta mer än 14.75 plus vägtullarna på en hyra som är upp till 30 dagar lång. $20/dag låter som något de dragit till med för att lura er att ta något de tjänar bättre på !? Det finns ingen uthyrare som tar en sådan avgift.

Vad slutade kostnaden på för er? Vi körde på några ganska dyra broar och en del på Turnpiken mm. ($0.40 - $3 / tull) och det slutade på $36.70 inkl. Avis avgift (samma som Budgets, det är ju samma företagsgrupp).
Hej !
Har tittat en gång till nu på mitt kontoutdrag och dom drog 30 dollar för det vi kört med toll by plates. Då har vi varit på turnpike ett antal ggr till Miami, clear water beach mm Vi körde på turnpike från Orlando till Fort LauderdaleDet var vårt första besök i usa så vi var nog lätta att " lura" när vi kom fram. Vi & barnen var helt slut efter flygresan och ville bara komma till hotellet. Han tjatade o tjatade om de där 10 extra dollarna för en större bil. Vi sa NEJ. Sen började han dividera om försäkringarna då blev lite osäkra o betalade för " full insuren " som han sa. Jag tyckte det var lite märkligt.....nu vet vi bättre till nästa gång !! Annars var vi jättenöjda med Budget. 4300kr för 22 dagar. Både min man o jag kunde köra. Tycker du vi gjort fel som valde toll by plates som dom rekomenderade?
Fick ni betala 30 dollar totalt så var det ju inte fel (om de verkligen inte tagit någon annan avgift någon annanstans, det är ju inte lätt att tyda deras kontrakt).

Det är fruktansvärt att det ska vara såhär, det är hela tiden samma berättelser om extra saker som man fått betala, de vet ju precis som Du säger att man kommer trött, vill till hotellet och kanske inte är så van vid att hyra bil. Ibland kan det kanske vara ren okunskap från deras sida men det tycker jag kvittar, då får de utbilda personalen bättre....
Vi har inte själv klarat oss från sådant, vi har i princip blivit påtvingade uppgradering då de totalvägrade att ge oss en bil som motsvarade det vi betalt för (det var Alamo på LAX)

Hyr man direkt av uthyrarna så kan man bli medlem i deras kundklubbar, då går allt smidigare och när vi hyrt så, har vi aldrig råkat ut för några försök att lura på oss saker.

Ska man resa flera gånger till Florida kan jag nog säga att man lika bra kan köpa en Sunpass själv och helt skippa hyrbilsföretagens lösningar annars får man se på vad de tar, vissa tar ju upp emot 50 dollar per vecka och då lönar sig definitivt en egen Sunpass för de flesta, man kan köpa den billiga etikettvarianten om det bara är för en resa ($5).

Hade vi köpt etiketten hade vi sparat drygt $10 på förra resan, hade vi köpt en dosa för bara den resan hade det blivit knappt $10 dyrare. Hade vi hyrt bil av Dollar/Thrifty och använt deras lösning hade det kostat oss ca. $90 mer (tror att Sixt också har en liknande, dyrare lösning med ett fast pris)

Nu provade vi som sagt Avis lösning (funkade bra och var inte dyrt). Vi köpte också en dosa med oss hem för kommande resor så vi kommer prova hur det funkar nästa gång (i Mars).

Jag har som sagt skrivit en del om detta på min hemsida, länkarna finns i andra inlägget i denna tråd...
Av Hille_b
22 aug. 2013 09:33
Vi funderar på att hyra en GPS här i Sverige från hyrgps.se eller liknande sidor. Där länkas även till floridasidan.se - har du någon erfarenhet av detta företag?

Alternativet är ju att köra via telefonen eller paddan, men finns det inte risk att det kostar en massa pengar då (tänker på datatrafik)? Vi fick det inte heller att fungera riktigt när vi testade hemma.

Är inte jätteorolig att vi inte ska förstå oss på GPS:en, de flesta är ganska logiska.

Är fortfarande inte klok på om vi ska ta hyrbilsalternativet eller Sun Pass, men tror att det blir klarare när vi väl kollar på hyrbilar.

International Drive i Orlando och South beach i Miami ska jag titta efter boende.

Inser att tiden flyger iväg och det är första gången jag verkligen längtar till hösten :)
Tack för all hjälp!
22 aug. 2013 09:52
Citerat från Hille_b:
Vi funderar på att hyra en GPS här i Sverige från hyrgps.se eller liknande sidor. Där länkas även till floridasidan.se - har du någon erfarenhet av detta företag?

Alternativet är ju att köra via telefonen eller paddan, men finns det inte risk att det kostar en massa pengar då (tänker på datatrafik)? Vi fick det inte heller att fungera riktigt när vi testade hemma.

Är inte jätteorolig att vi inte ska förstå oss på GPS:en, de flesta är ganska logiska.

Är fortfarande inte klok på om vi ska ta hyrbilsalternativet eller Sun Pass, men tror att det blir klarare när vi väl kollar på hyrbilar.

International Drive i Orlando och South beach i Miami ska jag titta efter boende.

Inser att tiden flyger iväg och det är första gången jag verkligen längtar till hösten :)
Tack för all hjälp!
Hej igen!

Jag har inte någon erfarenhet av hyrgps.se. De mejlade mig och frågade om jag vill lägga in upplysnig om att de finns, de verkar trevliga och seriösa så det gjorde jag. De lade tydligen en länk till min sida också, i övrigt vet jag inget om dem, jag har varken hört något positivt eller negativt om dem så jämför priset helt enkelt, det kan ju klart vara praktiskt att ha GPSen redan hemma men å andra sidan kanske det kostar lika mycket som att köpa en, har inte kollat deras sida på ett tag nu.

GPS i mobilen som en del föreslår har jag inte själv så bra erfarenhet av, man ska kunna ladda ner kartor i förväg o.s.v. men själv har jag inte fått samma funktionalitet som med en riktig GPS. Kanske funkar bättre om man satsar på en betalapp av känd leverantör, och helst ska man nog ha en telefon med stor skärm för att det ska närma sig en riktig GPS, sen verkar själva GPSmottagaren i olika telefoner fungera väldigt olika bra, min gamla telefon var hopplös, den tog evigheter om den ens kunde få kontakt med några sateliter, den jag har nu är väldigt snabb och bra på det, men inte som den riktiga GPSen ändå. Ska tillägga att jag pratar Samsung med Android, Iphone och övrigt har jag ingen erfarenhet av alls.

Hör gärna av dig när ni bestämt vem ni ska hyera bil av om Sunpassfrågan behöver redas ut, det skiljer ju mycket mellan uthyrarna när det gäller det.

Du kan mycket väl leta boende i Kissimmee (längs Irlo Bronson Memorial Hwy (192an) det är en enormt lång väg så det finns mycket varierande områden) och däromkring också, själv tycker jag att det är minst lika bra som International Drive.

(South Beach ligger i Miami Beach , inte Miami om man ska vara petig, och det ska man ju ;-)

Själv får vi vänta till slutet av Mars vilket känns väldigt långt borta just nu.....
Av Hille_b
22 aug. 2013 11:39
Jag ska googla runt lite och jämföra priser på hyra gps vs köpa. Vi har tillgång till en GPS som tyvärr är lite opålitlig, men med en uppdatering av mjukvaran kanske det är värt det.
Ska kolla runt priser på nedladdning av karta och var det är bäst att göra det.

Återkommer angående hyrbil och sunpass.

Året går fortare än vad man tror, snart är det mars :)
Av Katrinl
22 aug. 2013 19:18
Lång tråd men ett litet svar från mig ändå.
Vi hyrde av Budget. Inga som helst problem. Blev erbjudna större bil och försäkring. Tackade konsekvent men trevligt nej. Inga på tryckningar. Hade inte sunpass utan betalade genom bilfirman, inte mycket pengar efter tre veckor och smidigt. Om man hyr via budget ingår extra förare utan kostnad. Men det står bara i deras finstilta. Se bara till att visa bådas körkort när ni hämtar ut bilen så registreras båda.
Simma med delfiner på Discovery cove- JA den bästa dagen på resan :):) Har skrivit om detta här tidigare. I priset ingår allt, det är all inclusive så du behöver inte ens äta frukost innan, förutom om man vill ha bilder. Dessutom ingår entre till en annan av deras systerparker, i 14 dagar....ingen vill vara på tex sea world i 14 dagar men man kanske vill fördela det på två. Sea world var jättemysig och showen med sjölejonen riktigt kul.
Lycka till och ha en bra resa.
Av Katrinl
22 aug. 2013 19:24
Ps nu läste jag lite i tråden..
Jag gjorde en jämförelse på att Discovery cove och att simma nere i Keys. Om man räknar in att man får entre till sea world i priset så blev det inte dyrare. Det andra som man kan göra på discovery är att man kan snorkla med alla slags fiskar och med coola rockor. Så nära och häftigt. Man kan simma i en stor ström och där inne är mängder av exotiska fåglar.
22 aug. 2013 20:09
Katrinl - Vi har funderat på DC men inte för att simma med delfinerna för de filmer jag sett imponerar inte, nej vi har varit mer intresserade av de där andra firrarna och att snorkla. Jag tror att den upplevelsen bara den, är väl värd inträdet på DC (tar man bort delfinerna blir det billigare). Vad säger du?
22 aug. 2013 21:08
Citerat från Nisse2ears:
Katrinl - Vi har funderat på DC men inte för att simma med delfinerna för de filmer jag sett imponerar inte, nej vi har varit mer intresserade av de där andra firrarna och att snorkla. Jag tror att den upplevelsen bara den, är väl värd inträdet på DC (tar man bort delfinerna blir det billigare). Vad säger du?
Hej. Vi var sex st i sällskapet varav två valde att inte simma med delfiner. De hade ändå en riktigt trevlig dag.Delfinerna är bara en halvtimme i vattnet plus instruktionen före.Resten av dagen plaskade vi runt och slappade.
Vi betalade 250 USD ink skatt per person. Priset kan vid en första anblick te sig skrämmande men man har all-inclusive hela dagen. Frukost, lunch samt dricka, snacks och vad som finns i baren, öl och vin (tror vin). Dessutom ingår Busch eller seaworld. Lade man till 50 USD så ingick det ett antal parker utöver. Kommer inte ihåg vilka just nu. Bara inträde på Seaworld kostar väl drygt 80-85 dollar nuförtiden.
22 aug. 2013 21:20
Tack nisse, det får bli DC nästa gång vi är i Orlando (dröjer dock ett tag).
Skönt med någon som har varit där och tycker att det var bra och inte bara de som INTE har varit där och tycker att det är dyrt och FÖRMODAR att det inte är värt det.
8 sep. 2013 20:17
Hej! Jag snubblade in här och tänkte ge min syn på hyrbilar. Vi åker i November till Florida oxå.
Eftersom vi har gjort det i många år och alltid hyrt på samma ställe och aldrig blivit lurade.
Vi hyr altid via holidayautos.se. Allt du betalar för står på svenska. Försäkringarna ingår. Glöm inte att boka till en extra förare bara.

När du kommer till flygplatsen så kommer de alltid att vilja sälja på dig mer försäkringar. Tacka Nej! Du har redan betalat för allt. Efter det kommer de vilja sälja på dig en större bil. Tacka Nej. De kan komma att fortsätta och då kan du få väldigt mycket bättre pris mot om du hade bokat en sådan bil direkt på nätet.

Vi tar alltid med oss våran egen GPS. Du kommer behöva en GPS, man irrar bara omkring annars..
Hyrbilsföretagen tar ut väldigt mycket pengar i hyra så det är nästan billigare att köpa på Wallmart annars.

Tullarna har aldrig varit ett problem för oss. Vi betalar dem alltid kontant. Trots att vi bor Madeira beach så åker vi väldigt mycket runt omkring. Tullarna kostar mellan 0,50-1,50 dollar det brukar aldrig bli mycket ur våran reskassa.

Detta år ska vi faktiskt ner till The Keys och jag har kollat att simma med delfiner på Dolphin plus. Jag tycker det verkar bra, men har som sagt inte testat det än.

Ha en bäst resa!
8 sep. 2013 22:54
Ett par saker att tänka på bara.
Som jag och andra påpekat i andra trådar så finns inte Holiday Autos längre. Ett annat företag har tagit över varumärket men all svensk verksamhet, kundservice mm. är nedlagt, se t.ex. deras facebooksida https://www.facebook.com/holidayautos.se

GPS har man alltid klarat sig utan och det kan man så klart fortfarande bara man har en karta och gärna någon som håller koll på var man är och vägskyltar, det är relativt lätt att hitta i USA och jag tror nog att vi kört fel mer med GPS än utan faktiskt. GPS är till mycket hjälp men man ska inte lita på den för mycket och som sagt ,det funkar även utan om man inte har allt för svårt för kartor :-)

Det finns vägar där man inte kan betala kontant, inte många nu men det blir ganska säkert fler i framtiden, redan är flera på gång och om inte allmänhetens protester sätter stopp så kommer det nog bli många fler (ganska mycket pengar att spara antagligen).
Av Katrinl
10 sep. 2013 15:32
Hej,
Vi hade en fantastisk dag och att simma med delfinerna är en liten del av dagen. Men ändå, jag älskade känslan att vara så nära ett så fantastiskt djur. Hålla fast i fenan, bara åka med och känna musklerna och kraften. Nä, jag skulle inte välja bort den biten. Men för mig har det har varit en dröm sen barnsben och blev min 40 års present. Och ja parken har som sagt mer att erbjuda.
Av Hille_b
11 sep. 2013 12:08
Citerat från Katrinl:
Hej,
Vi hade en fantastisk dag och att simma med delfinerna är en liten del av dagen. Men ändå, jag älskade känslan att vara så nära ett så fantastiskt djur. Hålla fast i fenan, bara åka med och känna musklerna och kraften. Nä, jag skulle inte välja bort den biten. Men för mig har det har varit en dröm sen barnsben och blev min 40 års present. Och ja parken har som sagt mer att erbjuda.
Dröm för mig också så på något vis ska jag nog se till att få in det på vår resa :) Vi får så vilket ställe det blir bara. Blir nog go with the flow när vi väl är där :)
14 sep. 2013 21:01
Floridassidan vet du hur sixt har det med vägtullsqvgift om man bara kör igenom om man inte tar deras sun pass eller vad det heter? För den sidan du länka till där det står om dom olika biluthyrqrna står inte sixt med.

Mvh
15 sep. 2013 07:15
Sixt har ett system som använder Toll By Plate. Man betalar en fast avgift där tullarna ingår. Kostar $6.99/dag max $36.99/ vecka. Blir nog något dyrare än andra lösningar för de flesta. Möjligtvis om man kör Turnpiken fram och tillbaka plus en hel del till, kan Sixt lösning löna sig. Bekvämt är det ju förståss och några stora pengar rör det sig fortfarande inte om.

Kör man, utan att ha köpt deras tjänst eller egen Sunpass, genom tullar i filer för automatisk betalning så blir det ganska dyrt, tullen plus en avgift på $5 för VARJE tull man passerar.

Läs mer här:
http://www.sixtblog.com/travel-advice/florida-toll-roads/
15 sep. 2013 11:15
Nu är det så att vi ska vara i orlandondom 2 veckorna vi ska vara där och köra park racet i lungt tempo då vi har en bebis med och parkerna är för tjejerna 10 och 13 år. Vi ska mest köra typ till och från parkerna och ta en utflykt kanske till Clearwater beach jag har varit där en gång innan eller prova på helt andra sidan och kusten där? Åker dit i februari så bada kanske inte är aktuell men vi är ju svenskar så lite kallt i vattnet gör ju inget :) och sen när man kör runt parkerna så vet jag inte hur lätt det är att undvika tullar? Och första dagen när vi kör från flygplatsen i Orlando till hotellet som ligger mellan downtown Disney och tvärs över gatan/motorväg vid en premium outlet då kanske man måste köra genom en tull?
15 sep. 2013 11:54
Jag minns inga tullar i närheten av parkerna, det är mest i utkanten va Orlando på några motorvägar. Vi Clearwater var det någon bro med tull om jag minns rätt (inte helt säker) kolla Google Maps där märks avgiftsbelagda vägar ut. Låter som ni klarar er bra med att betala kontant om ni inte ska köra mer, se bara till att inte köra i fel fil då det kostar lite extra som sagt.

Ett tips om man kan tänka sig lite omvägar ibland och inte har så bråttom är att ställa GPSen på att undvika avgiftsbelagd väg, funkar inte alltid (broar t.ex.) men ofta är det inga större omvägar att köra en gratisväg istället (om man nu vill snåla riktigt eller inte orkar stanna och betala ;-)
18 sep. 2013 12:00
Hur är det med sunpass, som jag fattat så är det bara i Florida som det gäller?
Vad är bästa alternativet om man som vi ska åka längs hela östkusten, genom flera stater?
18 sep. 2013 12:45
Citerat från Andersa78:
Hur är det med sunpass, som jag fattat så är det bara i Florida som det gäller?
Vad är bästa alternativet om man som vi ska åka längs hela östkusten, genom flera stater?
Det är ett meck med dessa vägtullar...

Sunpass gäller på någon väg i North Carolina, norrut (norr om North Carolina används E-Z Pass i North Carolina och South Carolina är det några få vägar med tull. Se alla vägar här http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_toll_roads_in_the_United_States och ett annat system. NC Quick Pass heter något....

Känner inte till om det finns vägar längre norrut som inte går att betala kontant (det finns några i Florida), annars är ju nog det smidigaste att antingen undvika dessa vägar i Florida och bara köra allt med kontant betalning eller skaffa sunpass eller biluthyraens lösning och köra på det där det går och betala kontant resten.

Olika uthyrare har ju olika lösningar, kolla upp dem allihop och se om någon fungerar i alla system eller om en bil hyrd i Florida bara fungerar där.

Vi körde i våras Miami - Nashville via New Orleans och Memphis mm. och efter att vi lämnat Florida stötte vi inte på någon vägtull men antar att det är vanligare uppe i Nordost.

Ledsen att jag inte kan hjälpa mer men googla på delstaterna + toll roads samt de olika namnen jag nämt så går det nog att luska ut om man klarar sig med kontantbetalningar. Ett alternativ är alltid att undvika avgiftsbelagda vägar så gott det går....
6 okt. 2013 21:22
Jag har inte hittat någon information om vart man kan köpa sunpass med kvittot t.ex.? Någon som vet?

Själv har jag bokat bil med economy rentals (dollar) och det låter ju onekligen som att man kommer få förbereda sig på att bli blåst på extra kostnader för tullavgifter om man inte har en annan lösning klar.
6 okt. 2013 22:34
Vet inte vad Du menar med "med kvittot"?
Annars kan man köpa Sunpass hos Publix som är en dagligvarukedja som finns överallt i Florida.

Har ingen erfarenhet av "economy carrentals" men Dollar har vi hämtat bil hos för många år sen, enda jag minns är att vi fick en Japanare i USA :-(

Dollar har en lösning som kostar $7,99/dag max $41,99 per vecka, i priset ingår obegränsade tullavgifter. Det är förhållandevis dyr lösning om man inte kör genom väldigt mycket tullar.

Lösningen är att köra från flygplatsen utan att köra genom de kontantlösa filerna (alltså betala kontant eller undvika betalvägar) och sen så fort som möjligt köpa en egen Sunpass på Publix.
Jag har skrivit en del om Sunpass här http://www.floridasidan.se/TestArra.php och här http://www.floridasidan.se/FlTra.php#Vägavgifter:
7 okt. 2013 08:20
"Kvittot" var olyckligt ordval, jag läste det du skrev på Floridasidan och var ute efter pappersvarianten man klistrade på rutan, dvs budgetalternativet.

Jag läste någonstans att det var i princip omöjligt att köra ut från flygplatsen utan att passera tullväg och då känns det ju relevant var man kan få tag i själva sunpasset.

Utifrån det ni skriver så känns det ju värt besväret att inte gå på hyrbilsföretagets dyra lösning utan fixa en egen även om det tar en extra timme att hitta någonstans att köpa prylen.
Av Daytona
7 okt. 2013 08:35
Ta reda på i förväg (googla) var ni har första bästa Publix så går det nog fortare. Det är inga stora summor ni måste betala i tullarna från flygplatsen. Jag tror det är typ $1,50 om inte minnet sviker helt.....Men dyrt är det inte.
7 okt. 2013 09:16
Citerat från Marcurious:
"Kvittot" var olyckligt ordval, jag läste det du skrev på Floridasidan och var ute efter pappersvarianten man klistrade på rutan, dvs budgetalternativet.

Jag läste någonstans att det var i princip omöjligt att köra ut från flygplatsen utan att passera tullväg och då känns det ju relevant var man kan få tag i själva sunpasset.

Utifrån det ni skriver så känns det ju värt besväret att inte gå på hyrbilsföretagets dyra lösning utan fixa en egen även om det tar en extra timme att hitta någonstans att köpa prylen.
De säljer båda varianterna på Publix. Klistervarianten ska enligt uppgift gå att tejpa fast, köp lite maskeringstejp som är lätt att ta av igen, på det sättet slipper man problemet med att få bort ettiketten som lär sitta rejält fast på rutan om man klistrar dit den, man kan då också återanvända den (har inte testat ettiketten själv).

Ni skulle ju åka från Miamis flygplats, tänk då på att inte köra Dolphin Expressway (den stora till och frånfartsvägen) där har man slopat kontantbetalning och kör ni där blir det till att betala straffavgift till Dollar! Det går att köra andra vägar, lägg in rutten i Google Maps och kryssa i "Undvik vägtullar".

Passa på att skriva in Publix som sökord i Google Maps så ser Du var deras butiker ligger i förhållande till där ni ska bo. Köp den helst direkt på väg till hotellet så ni hinner mecka med den på kvällen eller låt personalen på Publix hjälpa er, det är inte helt lätt att få till registrering mm.
Av Hille_b
7 okt. 2013 13:44
Vi hyr också bil genom Dollar och deras alternativ för vägtullar är inte av intresse för oss. Vi kommer också skaffa Sunpass (vilket av alternativen har vi inte bestämt än, men det lutar åt "budgetvarianten").

En lite dum fråga, men hur vet man att vägtullarna inte registrerar genomfarten på regnr på bilen även fast man har Sunpass? Vet att man ska registrera sitt regnr på Sunpass, men är det tillräckligt?

Som jag förstår det så kan man inte heller förbereda något i Sverige innan man har både Sunpass-dosan och bilens regnr framför sig. Har jag fattat det rätt?

Ska undersöka var Publix finns redan här hemma så att vi kan köpa Sunpass fortast möjligt när vi anländer.

/Hille
7 okt. 2013 14:23
Citerat från Hille_b:

En lite dum fråga, men hur vet man att vägtullarna inte registrerar genomfarten på regnr på bilen även fast man har Sunpass? Vet att man ska registrera sitt regnr på Sunpass, men är det tillräckligt?

Som jag förstår det så kan man inte heller förbereda något i Sverige innan man har både Sunpass-dosan och bilens regnr framför sig. Har jag fattat det rätt?

Ska undersöka var Publix finns redan här hemma så att vi kan köpa Sunpass fortast möjligt när vi anländer.

/Hille
Det kan man nog tyvärr inte veta. Skulle det bli fel och man blir debiterad av Dollar trots att man har Sunpass så får man bestrida kravet, man får en väldigt detaljerad sammanställning av Sunpass så det bör vara lätt att visa om man betalt redan.

Ja, man måste ha serienumret på Sunpassen för att registrera den och även ett registreringsnummer. Som en parentes så köpte jag en dosa med hem senast (kommer använda den i Mars) den kunde jag registrera på min svenskregistrerade bil vilket var lite förvånande.

Det man kan förbereda är att se hur det fungerar och titta på registreringssidan, skapa ett konto så har man gjort så mycket som går i förväg (man måste sätta in minst $10 på kontot till att börja med). Har man med mobil på resan så laddar man så klart även ner deras app .
https://itunes.apple.com/us/app/id492680525?mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dot.sunpass.mobile&hl=sv

Publix finns som sagt överallt men även CVS säljer Sunpass, deras "apotek" finns i nästan varje kvarter känns det som :-) https://www.sunpass.com/sunPassRetailers
7 okt. 2013 14:30
Verkar klyddigt detta :) inte turist främjande om dom håller på att ta bort att man kan
betala kontant. Hoppas runt orlando att man kan betala kontant fortfarande? Ska bara vara i orlando så det är väl mest den vägen som är vid flygplatsen som är toll väg? Vet någon vad den kostar och om man kan betala kontant? Det ör jämna pengar som gäller?
Av Hille_b
7 okt. 2013 14:31
Tack för dina svar Floridasidan.
Du är alltid snabb med konkreta, genomtänkta och hjälpsamma tips.

Lika bra att fixa ett Sunpass-konto redan nu då. :)
7 okt. 2013 14:42
Citerat från Gurra101:
Verkar klyddigt detta :) inte turist främjande om dom håller på att ta bort att man kan
betala kontant. Hoppas runt orlando att man kan betala kontant fortfarande? Ska bara vara i orlando så det är väl mest den vägen som är vid flygplatsen som är toll väg? Vet någon vad den kostar och om man kan betala kontant? Det ör jämna pengar som gäller?
I Orlando är det främst de stora vägarna som har Tull, (Turnpiken 528an, väg 417), återigen är Google Maps bra, där är markerat om en väg är "Toll Road". Ofta finns fortfarande en eller flera filer där man kan betala till en person, och få växel, kör man i en fil där man slänger i pengarna i en tratt gör det ju inget om man betalar för mycket men man ska se till att ha Quarters ($0,25) i massor ALLTID! Alla tullar är delbara med 0,25 och Quarters används överallt, i läsk/godismaskiner parkeringsautomater o.s.v. så samla alltid på Quarters, ha en hög i bilen men inte synligt, onödigt att få inbrott för några kronor! Jag känner inte till att man skulle ha tagit bort kontantbetalning någonstans i Orlando än i alla fall. Tullarna brukar kosta allt från 0,25 till $3 (på vissa broar), Floridas Turnpike är dyrare om man kör en längre sträcka.
7 okt. 2013 14:43
Citerat från Hille_b:
Tack för dina svar Floridasidan.
Du är alltid snabb med konkreta, genomtänkta och hjälpsamma tips.

Lika bra att fixa ett Sunpass-konto redan nu då. :)
Kul att höra! :-)

Gör det och trevlig resa!
7 okt. 2013 14:50
Ok då blir det kontant för min del :) kanske struntar i det någon gån som jag tolkar det på sixt om man inte tar deras tjänst så får man betala 5 dollar extra om man kör i en snabb fil? Och den dag nör man kommer ner så för att göra det enkelt om man nu inte har quarters så får man ta den lilla summan ;) och håller med alltid bra svar från floridasidan :)
7 okt. 2013 15:56
Tänk bara på att $5 är för varje tull och ibland kan man passera många tullar på kort tid. Sen beror det ju på hur många dagar ni har bilen o.s.v. 2 veckor med Sixt kostar $74 så det är ganska dyrt och ni kommer nog kunna betala kontant för det mesta. Tittar man på Street View i Google Maps och åker västerut från Orlandos flygplats så ser man t.ex. snart en "Toll Plaza", där ser man två filer till vänster som är "EPass Only" (det är Orlandos system för vägtullar som fungerar ihop med Sunpass) resterande fyra filer är "Change Reciepts" alltså där man kan betala, få växel och kvitto.
https://www.google.se/maps/preview#!data=!1m8!1m3!1d3!2d-81.319889!3d28.451553!2m2!1f303.7!2f88.86!4f75!2m7!1e1!2m2!1syIqlkyaPNi7Rtn769fS4JQ!2e0!5m2!1syIqlkyaPNi7Rtn769fS4JQ!2e0&fid=5

Sixt räknar upp vägar utan kontant betalning (för att få en att köpa deras lösning så klart).

Citat från http://www.sixtblog.com/travel-advice/florida-toll-roads/ :

Roads that do not currently accept cash are: the Florida Turnpike from exit 1 to 47, State Road 953, 924, 878, 876, 874, 821, 618, 91, the homestead extension, as well as some portions of I-75 and I-92. Additionally, the I-95 express lanes do not accept cash.

Tack för uppskattningen, alltid roligt om någon har nytta av ens tips! Trevlig resa ni med förresten :-)
Av Amluma
7 okt. 2013 18:06
Hej!
Som jag skrev innan hade vi Toll-by-plates som vi var nöjda med :)