Bada i sydvästra USA juni/juli

10 aug. 2015 16:40
Visningar: 241
Hej,

Hur är det med badmöjligheter i Kalifornien, Nevada, Arizona och Utah i juni och början av juli?

Har förstått det som att San Diego är nästan enda stället det går att bada på om man vill vara i havet? Eller är det möjligt att bada i LA eller någon ort mellan LA och SD?

Hur ser det ut med sjöar i dessa delstater? Har hört att många är smutsiga alternativt fullt med amerikaner och deras vattenskotrar, vattenskidor, motorbåtar etc.

Kom med tips bara! :)
Av Hawaii
10 aug. 2015 17:34
Det går visst att bada i havet i LA och SD området i juni, och samtiga platser däremellan, men räkna med "svenska" temperaturer - runt 18 till 20 grader Celsius. Coronado, Ocean Beach, Mission Beach och Pacific Beach i SD har samtliga mycket långa och breda stränder. Huntington Beach längre norrut och många av de andra orterna också. Har ingen erfarenhet av sjöar.
31 aug. 2015 11:10
Tack så mycket för ditt svar, Hawaii.

Vart hade du helst bott i SD om du vill ha nära till strand och samtidigt vill bo billigt?
Av Hawaii
31 aug. 2015 18:10
Mission Beach eller Pacific Beach området (de ligger precis intill varandra). Däremot blir det rent generellt dyrare ju närmare stranden man hyr. Ett par kvarter inåt landet normalt billigare. Beror givetvis också på andra faktorer (storlek på det man hyr, ålder/kvalitet). Ocean Beach en annan möjlighet (söder om Mission Beach) men troligen inte lika mycket att välja mellan. Coronado definitivt dyrare.
18 sep. 2015 14:34
Fortsätter om boende, hur är det att bo i centrala SD? Tänker främst på Little Italy och Gaslamp District.
Av Hawaii
18 sep. 2015 17:35
Citerat från Garmonbozia:
Fortsätter om boende, hur är det att bo i centrala SD? Tänker främst på Little Italy och Gaslamp District.
Om du vill ha "stadsboende" så går det ju bra givetvis. D.v.s. gångavstånd till restauranger men med ganska mycket trafik. Blir en helt annan upplevelse jämfört med att bo 5-10 km därifrån (t.ex. i MB/PB området). Little Italy är lite mera avsides medan Gaslamp är mera centralt och du kan faktiskt (om du inte har något emot att gå) lätt promenera till Seaport Village och alla restaurangerna där och längre bort längs kajen.