Att hämta ut hyrbil i USA

Av Heca
6 apr. 2019 10:48
Visningar: 250
Hej! Jag undrar lite rent praktiskt hur det går till när man hyr bil i USA. Själva bilkörandet är jag inte särskilt orolig över, men jag är en rookie när det kommer till att hyra bil över huvud taget och då även i USA. Vad behöver jag tänka på? Jag har aldrig hyrt bil ens i Sverige, eftersom jag äger egen bil, så jag vet inte vad jag särskilt ska tänka på eller titta efter.

Jag har läst mig till att jag bör boka bilen redan i Sverige eftersom det då ingår de flesta försäkringar som jag behöver och jag kommer att betala med ett kreditkort som har självriskeliminering för hyrbil.

Vad händer från det att jag kliver in på biluthyrningsfirman till det att jag lämnar tillbaka den (förutom själva körandet), vad ska jag tänka på? Tacksam för all information jag kan få.

Sen har jag lite funderingar på tankning av bilen också. Jag har förstått att det inte alltid går att betala med svenska kort i automaterna, hur fungerar det då med att betala i förskott och vad händer om jag inte tankar upp hela summan som jag har betalat inne på stationen? Om det inte är en dieselbil, vilken bensinkategori ska jag tanka? Det finns ju alla möjliga bensinalternativ att välja på.

Tack på förhand!
Av Birgere
6 apr. 2019 11:14 (redigerad)
Vanligast är att du går till hyrbilsfirmans disk i ankomsthallen och ställer dig i kön o när du kommer fram får du visa upp din bokning och dom registrera dig o ger dig nycklarna. Smidigare är om du bokar med tex Avis eller Hertz och är medlem i deras klubbar, då går du direkt till garaget och antingen så står det på en bildskärm vilken bil du ska ta eller så får du fråga i deras garagekontor. Kan spara en timmes väntande.
Självriskeliminering ingår i USA till skillnad från i Europa.
Innan du kör iväg, gå runt o inspektera bilen och fota ev repor.
Vid återlämning, tanka fullt nära flygplatsen och spar kvittot.
Tanka regular bensin (lägsta oktanhalten) och om du går in o förbetalar tex $30 och du enbart tankar för $25 så dras enbart $25 från ditt kort. Kan ändå vara bra att gå tillbaka så du får ditt kvitto.
Ha en trevlig resa.
Sedan finns ytterligare faktorer man ska tänka på som tex extraförare och om man hyr i tex Florida men även andra ställen så måsta man fundera i förväg på hur man ska hantera vägtullarna.
Av Heca
6 apr. 2019 18:17
Tack för svaret! Naturligtvis dyker det upp lite följdfrågor. Vad händer om jag hittar repor på bilen, bör jag rapportera dem till uthyrningsstället innan jag åker iväg med bilen eller räcker det med att jag har dokumenterat dem på bild? Skiljer sig sättet att rapportera felen på bilen om man står i kö vid disken eller om man använder självservicestationerna?
Jag blir lite nyfiken på vad du menar med hur man ska hantera vägtullar. Är det inte bara att köra igenom betalstationen och betala tullavgiften och behålla kvittot?
Av Birgere
6 apr. 2019 18:48
Alla uthyrningsfirmor har personal i garaget så är det något strul så pratar du med dom i vilket fall.
Smårepor fotar jag bara o eftersom man slipper självrisk så ska inte detta leda till problem, har däremot sagt till om ett sprucket blinkersglas en gång o då fick jag en annan bil.
När det gäller vägtullar så varierar det mellan olika delstater och vilken uthyrningsfirma du använder, hur länge du ska hyra, hur långt du ska köra osv, så det finns inga generella svar. Men möjligheten att betala vid tullstationen finns inte på alla ställen.
Av Heca
10 apr. 2019 10:23
Tack för svaret!
Av Heca
14 apr. 2019 16:01
Hej, nu är jag här igen med lite mer frågor. Jag kommer att anlända med inrikesflyg och incheckat bagage till flygplatsen där jag behöver hämta hyrbilen och nu undrar jag vilken tid jag ska ange som upphämtningstid? Hur lång marginal är rimlig från det att flyget landar, och hur noga är det att man är på plats vid upphämtningen på den tid som har angetts? Vad händer t ex om flyget är försenat och man har angett en tid för upphämtning av bilen? Samma med när den returneras, behöver man vara där den tid man har angett eller kan man komma någon timme eller så tidigare (jag planerar inte att lämna tillbaka bilen senare än angiven tid)? Tack för all hjälp!
15 apr. 2019 09:00
Ange med vilket flyg ni kommer landa med samt estimerad ankomsttid då kan biluthyraren själv ha koll.
Att ni lämnar tillbaka bilen några timmar tidigare än planerat lär inte stöta på motstånd :)
När ni anländer på flygplatsen står de fullt av folk som tar emot hyrbilarna. Bara att ta ut bagaget och promenera till incheckningen
Hyra bil och kredit/betalkort
USA Gizmoquack, 1 apr. 2016
Updaterad av Birgere för 14 veckor sedan
15
Hej! SKa åka till Californien i början av juni och har bokat (och betalat) en hyrbil. Nu har jag tjafsat i över en månads tid om vad för typ av kort som krävs för att hämta ut hyrbilen. Jag har ett bankkort som är utfärdat av en stor svensk bank. Jag har ingen möjlighet att kunna skaffa ett ...
Bra hyrbilssiter
USA Brycecanyon, 27 juni 2016
Updaterad av Brycecanyon för 1 år sedan
20
Det finns många frågor om hyrbilar, en del tycker om att vända sig direkt till de stora bolagen men jag har under mina 10 års USA resor alltid använt mäklarsiter och efter att nu bokat både i Las Vegas och Florida vill jag tipsa om den site som var billigast: http://www.economycarrentals.com/ Där ...
Hyra bil!
USA Sebbelonn, 25 juni 2017
Updaterad av Sebbelonn för 2 år sedan
22
Tja! Behöver råd om hur jag ska hyra bil i Kalifornien. Vissa säger "hyr via rentalcars.com, då ingår alla försäkringar och det är bara att hämta ut bilen och sen köra, skit i alla försäkringar de vill sälja på dig på plats". Andra säger "köp direkt via uthyraren". Jag planerar att hyra en ...
Kalifornien, hyrbil med AVIS
USA Sirshamanix, 27 aug. 2015
Updaterad av Floridasidan för 2 år sedan
18
Ny här, men jag har försökt söka igenom forumet efter min fråga, men är fortfarande lite undrande över några saker. Jag och min fästmö åker till Kalifornien 20 april till 4 maj nästa år (San Francisco -> Las Vegas -> Los Angeles). Resan är bokad och nu tänkte vi boka en hyrbil också, så att det ...
Hyra bil i South Beach
USA Jovan, 16 okt. 2015
Updaterad av Marcus_p för 3 år sedan
2
Vi åker snart till Florida och tänker stanna 3 nätter i South Beach (Villas at Shelborne på Collins Avenue/18 gatan) till att börja med, för att sedan åka till Orlando och vidare till västkusten, innan vi flyger hem från Miami. Tanken är att ta en taxi eller ev buss till hotellet på kvällen. Som vi ...
Hyrbil
USA P8ntmaster, 24 sep. 2015
Updaterad av Fiablomkvist för 3 år sedan
5
Hejsan Vi ska till Orlando nu i oktober. Vi har hyrt en Bil på Dollars car rental men d här med försäkringar o deposition är rena grekiskan för mig skulle någon kunna hjälpa till o reda ut d här för oss? För ett par kompisar e där nere nu o dom hade hyrt på samma ställe men dom fick betala 500$ ...

Om USA Nordamerika

USA är möjligheternas land och landet som tillåter dig att drömma stort. Den enorma kontinenten erbjuder allt och lite till med stränder, storstadsliv, vacker natur, öken, snö och oändligt med upplevelser.

En resa till USA behöver noggrann planering för här finns mycket att hinna med. Ta flyget till västkusten och uppförsbackarna i San Francisco, hyr en bil och åk längs Highway 1 till Los Angeles och Hollywood, de underbara stränderna i Venice, sväng förbi Las Vegas och spela bort lite pengar, åk helikopter över Grand Canyon och avsluta med en veckas strandhäng i San Diego.

Nöjesfälten Six Flags och Universal Studios är också värda ett besök. På östkusten kan du andas in strandkänslan och besöka de otroligt charmiga hamnarna i Miami, spana på alligatorer i Everglades och se kändisar vid Star Island. Upplev äkta storstadskänsla och de gula taxibilarna i New York, shoppa upp dina pengar på Manhattan, titta på utsikten från Empire State Building, besök Frihetsgudinnan och ta en promenad i Central Park. Du som är skidåkare bör besöka någon av de kända skidorterna i Seattle, Colorado och Denver.

USA är landet där du kan äta allt, göra allt och uppleva allt. Du får ett äventyr oavsett vart du åker.

Monument Valley
1 / 30
Surfing Hawaii/Oahu/North Shore
2 / 30
Vägen ovanför molnen!
8 / 30
Grand Canyon grandview trail
10 / 30
Högst upp på Empire State Building
11 / 30
Avkoppling på Waikuloa Resort, Big Island, Hawaii
12 / 30
Waikiki beach Honolulu
13 / 30
Utsikt längs med Highway 1
14 / 30
New York New York i Las Vegas
15 / 30
Kärleken i Brooklyn
18 / 30
Zions friska grönska och klara källa
22 / 30
Upper Antelope Canyon
23 / 30
Monument Valley i skymningen
24 / 30
Nära John Ford´s Point i Monument Valley
25 / 30
Santa Monica Sunset
26 / 30
Stars and stripes
28 / 30
Venice Beach efter solnedgång
29 / 30