Att hämta ut hyrbil i USA

Av Heca
6 apr. 2019 10:48
Visningar: 391
Hej! Jag undrar lite rent praktiskt hur det går till när man hyr bil i USA. Själva bilkörandet är jag inte särskilt orolig över, men jag är en rookie när det kommer till att hyra bil över huvud taget och då även i USA. Vad behöver jag tänka på? Jag har aldrig hyrt bil ens i Sverige, eftersom jag äger egen bil, så jag vet inte vad jag särskilt ska tänka på eller titta efter.

Jag har läst mig till att jag bör boka bilen redan i Sverige eftersom det då ingår de flesta försäkringar som jag behöver och jag kommer att betala med ett kreditkort som har självriskeliminering för hyrbil.

Vad händer från det att jag kliver in på biluthyrningsfirman till det att jag lämnar tillbaka den (förutom själva körandet), vad ska jag tänka på? Tacksam för all information jag kan få.

Sen har jag lite funderingar på tankning av bilen också. Jag har förstått att det inte alltid går att betala med svenska kort i automaterna, hur fungerar det då med att betala i förskott och vad händer om jag inte tankar upp hela summan som jag har betalat inne på stationen? Om det inte är en dieselbil, vilken bensinkategori ska jag tanka? Det finns ju alla möjliga bensinalternativ att välja på.

Tack på förhand!
Av Birgere
6 apr. 2019 11:14 (redigerad)
Vanligast är att du går till hyrbilsfirmans disk i ankomsthallen och ställer dig i kön o när du kommer fram får du visa upp din bokning och dom registrera dig o ger dig nycklarna. Smidigare är om du bokar med tex Avis eller Hertz och är medlem i deras klubbar, då går du direkt till garaget och antingen så står det på en bildskärm vilken bil du ska ta eller så får du fråga i deras garagekontor. Kan spara en timmes väntande.
Självriskeliminering ingår i USA till skillnad från i Europa.
Innan du kör iväg, gå runt o inspektera bilen och fota ev repor.
Vid återlämning, tanka fullt nära flygplatsen och spar kvittot.
Tanka regular bensin (lägsta oktanhalten) och om du går in o förbetalar tex $30 och du enbart tankar för $25 så dras enbart $25 från ditt kort. Kan ändå vara bra att gå tillbaka så du får ditt kvitto.
Ha en trevlig resa.
Sedan finns ytterligare faktorer man ska tänka på som tex extraförare och om man hyr i tex Florida men även andra ställen så måsta man fundera i förväg på hur man ska hantera vägtullarna.
Av Heca
6 apr. 2019 18:17
Tack för svaret! Naturligtvis dyker det upp lite följdfrågor. Vad händer om jag hittar repor på bilen, bör jag rapportera dem till uthyrningsstället innan jag åker iväg med bilen eller räcker det med att jag har dokumenterat dem på bild? Skiljer sig sättet att rapportera felen på bilen om man står i kö vid disken eller om man använder självservicestationerna?
Jag blir lite nyfiken på vad du menar med hur man ska hantera vägtullar. Är det inte bara att köra igenom betalstationen och betala tullavgiften och behålla kvittot?
Av Birgere
6 apr. 2019 18:48
Alla uthyrningsfirmor har personal i garaget så är det något strul så pratar du med dom i vilket fall.
Smårepor fotar jag bara o eftersom man slipper självrisk så ska inte detta leda till problem, har däremot sagt till om ett sprucket blinkersglas en gång o då fick jag en annan bil.
När det gäller vägtullar så varierar det mellan olika delstater och vilken uthyrningsfirma du använder, hur länge du ska hyra, hur långt du ska köra osv, så det finns inga generella svar. Men möjligheten att betala vid tullstationen finns inte på alla ställen.
Av Heca
10 apr. 2019 10:23
Tack för svaret!
Av Heca
14 apr. 2019 16:01
Hej, nu är jag här igen med lite mer frågor. Jag kommer att anlända med inrikesflyg och incheckat bagage till flygplatsen där jag behöver hämta hyrbilen och nu undrar jag vilken tid jag ska ange som upphämtningstid? Hur lång marginal är rimlig från det att flyget landar, och hur noga är det att man är på plats vid upphämtningen på den tid som har angetts? Vad händer t ex om flyget är försenat och man har angett en tid för upphämtning av bilen? Samma med när den returneras, behöver man vara där den tid man har angett eller kan man komma någon timme eller så tidigare (jag planerar inte att lämna tillbaka bilen senare än angiven tid)? Tack för all hjälp!
15 apr. 2019 09:00
Ange med vilket flyg ni kommer landa med samt estimerad ankomsttid då kan biluthyraren själv ha koll.
Att ni lämnar tillbaka bilen några timmar tidigare än planerat lär inte stöta på motstånd :)
När ni anländer på flygplatsen står de fullt av folk som tar emot hyrbilarna. Bara att ta ut bagaget och promenera till incheckningen