Asien resa

4 okt. 2014 00:42
Visningar: 336
Hej!
Vi behöver er hjälp!

Vi planerar att resa runt i 4 länder i Asien 6 månader och har massor av frågor.

Vi vill besöka Thailand, ( 3 månader) Indien ( 1 månad) och Kina ( Peking) samt Japan ( Tokyo)
Vi vill börja i Thailand men sedan vet vi inte vilken ordning vi ska göra resan?

Vi undrar hur det blir med visum? Hur ansöker man och ska vi ansöka om visum till alla länder hemifrån innan vi åker?
Vilket är det enklaste sättet att ordna visum genom? och hur länge får man stanna? Det är rena djungeln och vi känner oss helt förvirrade.

Har försökt läsa lite men får inte ihop vårt upplägg på resan då det känns lite förvirrande med visumen.

Tacksam för all hjälp!!!

MVH Tina och Jesper
Av Bibby
4 okt. 2014 01:42
Det är alltid enklast att ansöka om visum i hemlandet, i Sverige alltså i ditt fall.
Ambassader/konsulat har oftast ingen skyldighet att utfärda visum till andra medborgare än i de landet där de befinner sig.Det är ändå en inkomst för dem och har de tid (och lust) så kan du nog få visumet ändå, men räkna inte kallt med att de kommer att göra det.
Problemet här kan ju vara om visumet bara gäller i tre månader och då är det oftast från utfärdandedatumet, så ta det i beaktande, då kan det kanske vara värt att ansöka om ett double entry som gäller i sex månader, och nu talar jag om Kina, Indien och Thailand kan jag inget om,.
Läs på deras hemsidor, Kina har ambassad i Stockholm och konsulat i Göteborg som utfärdar visum, de har bra hemsidor med all nödvändig info.

Hur ni ska resa tycker jag delvis beror på vädret, det blir riktigt kallt i Beijing på vintern, Tokyo är inte särskilt varmt heller.
Sen kolla flygpriser och rutter, se vad som passar bäst, inklusive visumen. Försök få det som en rundresa ist.f flera returresor.
Eller så har ni T som bas och åker till de andra länderna efter en månad för då slipper ni ansöka om visum där, eller är det kanske 60 dagar nu?
4 okt. 2014 02:21
Hej och tack för ditt svar!

Har suttit och kollat upp lite nu med visum och det verkar kunna bli såhär:

Thailand 3 månader ( Tourist visa double entry) Då får vi först 60 dagar- sen ansöka om ytterligare 30 dagar på immigration office sen lämna landet om så bara för en helg för att sedan få nya 60 dagar + 30 om vi går till immigration office. På så vis kan vi stanna max 6 månader där och vi vill hellre vara på den säkra sidan så tar nog double visa istället för single

Sen Indien 2 månader ( Turistvisum som är giltigt i 6 månader) har inte fått dram hur länge man får stanna vid varje inresa men någon kanske vet?¨

Sen Kina ( Double entry som du skrev) För då kan vi resa in innan 6 månader har gått eftersom det var giltighetstid 6 månader på visumet sóm vi söker hemifrån. Vad jag får det till är att vi reser in till Kina under vår sjätte månad vilket är innan 6 månader har gått.
Tänker jag rätt?

Sen avsluta med Tokyo för där behövs inget visum om man stannar mindre än 3 månader =)

Kanske lite rörigt men någon som förstår och ´kan säga om jag tänker rätt?

/ Tina
4 okt. 2014 02:22
En fråga till: Måste vi besöka en ambassad för att få visum till något av Thailand, Indien,och Kina eller vi kan söka via mejl/post?
Känns ju lite onödigt att behöva åka enda till Stockholm.
Av Hille2
4 okt. 2014 08:13
Ni kan söka visum till Thailand via ombud, t.ex. http://www.allavisum.se/. Det kostar lite extra jämfört med att köpa det på ambassaden men man slipper ju resa dit istället. För ett dubbelt entry måste ni göra båda inresorna inom 180 dagar och ni ska skicka med kopia på alla ut och in biljetter vid ansökan.

Skulle tro att det blir svårt att söka visum så långt i förväg till de andra länderna. Visum är en färskvara med ett sista datum för inresa och ni ska ju stanna i Thailand i sex månader. Är dock inte riktigt säker på hur länge ett visum till Kina eller Indien är giltigt: Det bästa är att höra med deras ambassader. Det går att söka visum till de flesta länder på respektive ambassader i Thailand, men specifika regler för Kina och Indien känner jag tyvärr inte till.