Apulien/Puglia

11 feb. 2017 16:19
Visningar: 1995
Hejsan!
Kommer ha nöjet att semestra i Puglia och vill ha era alla tips på vad som inte får missas.
Undra bla hur man bäst/snabbast tar sig från flygplatsen i Brindisi till Polegnano a Mare..
Vi är intresserade av mat, vin, bad och mysiga småställen.
Vi är +50 i ålder så inget discohäng för oss :)
Alla tips mottages tacksamt då det är första gången i södra Italien.
Hälsningar
Anette
12 feb. 2017 18:32
Hej! Vi var i Apulien i somras och vi bodde då en vecka i Monopoli och en vecka i Trani. Monopoli ligger bara ca. 5 minuters tågresa från Polignano-a-Mare och är en jättemysig liten stad. Trani ligger norr om Bari och är något större än Monopoli men också väldigt mysig. Lecce är värt ett besök också. Vi var i Apulien för några år sedan också och då bodde vi i Otranto som är en riktig pärla och Gallipoli. Båda supermysiga. Alla städerna som jag nämnt har gamla stadskärnor där det är mysigt att flaner på kvällarna.
Självklart ska ni åka till Alberobello också. Det är ju en väldigt speciell stad med sina trullihus. Grottorna kan man ta på vägen dit då de ligger i närheten liksom staden Ostuni. Bästa stränderna hittar man på salentohalvön. Alltså söderut från Lecce.
Ett tips är att inte bo i samma stad hela tiden utan 2-3 nätter på olika ställen. Städerna är rätt små och man har hunnit med det mesta på ett par dagar. Att ta tåget är ett väldigt smidigt sätt att ta sig runt på. Tågbiljetter köper man enkelt i automater som finns på varje station. Eller så hyr man bil. 😊 Hoppas ni får en trevlig resa! Mvh, Karin
13 feb. 2017 08:29
Åh tack för svar!! Vi kommer att cykla i Puglia och alla boenden är redan bokade så där har vi inte några valmöjligheter. Men vi ska titta på era förslag och inväntar fler.
Speciella ställen att besöka när det gäller mat?
Finaste baden?
/Anette
5 mars 2017 21:32
Hej igen! Maten är ganska likartad på de olika ställena tycker jag... Konstigt nog inte mycket pasta faktiskt. i Monopoli finns en restaurang nere vid stranden som heter "Gallo Nero" med bra mat. Familjen som äger den var också ägare till lägenheten vi bodde i när vi var där. Till Monopoli tar man sig på fem minuter med tåg från Polignano-a-Mare.
I Polignano finns en liten sandstrand men mest är det klippor. vill man ha sandstrand får man bege sig söderut från Monopoli. Det finns tre mindre stränder i Monopoli men det är mycket folk där.