Sicilien eller Apulien ?

7 mars 2018 17:40
Visningar: 423
Våren -17 bilade vi runt på Sicilien, och vi tyckte oerhört mycket om denna ö !! Vi hann givetvis inte med allt och har därför funderat på att åka tillbaka till hösten (har tyvärr ingen möjlighet att åka på våren i år - annars var April en ljuvlig tid !!).
Hur som helst - Nu har vi hört mkt positivt om Apulien också - så nu börjar vi fundera på att välja den delen istället. Ni som besökt båda delarna av Italien: vad tycker ni är fördelarna hos respektive ?
9 mars 2018 13:44
Jag tycket att båda är bra, tycker ni om nya upplevelser så skulle jag ta Puglia, Lecce är fantastiskt, Södra Italiens Florens brukar den kallas. Missa inte heller den gamla staden Matera (Europa kulturhuvudstad 2019) även om det hör till Basilicata så är det inte långt. Ostuni, den vita staden är värt ett besök och Albellobello med trullihusen är också jätte fint.
Hösten är också underbar. September o början av oktober brukar man kunna bada fortfarande och slutet på oktober börjar olivplockningen.
9 mars 2018 19:28
Tack för tipsen !! Vi får fundera vidare på vad vi ska välja....
15 mars 2018 22:23
Hej!
Jag har också varit både på Sicilien och i Apulien.. Båda har sina fördelar men eftersom ni inte har varit i Apulien så skulle jag föreslå att ni åker dit denna gång. ☺️ Det finns mycket att se och om ni har bil så har ni ju verkligen möjlighet att plocka russinen i kakan. Trani, Monopoli, Gallipoli och Otranto är alla jättemysiga små orter vid kusten och väl värda att besöka. Alberobello får man ju inte heller missa med sina trullihus. Håller med om Sassi di Matera. Verkligen en speciell plats som inte liknar något annat jag sett. Längst ner på klacken är stränderna vita och breda. Det är inte för inte det kallas Italiens Maldiverna.
16 mars 2018 05:04
Tack för tipsen !! Vi funderar vidare !!