Snälla! - Hjälp att hitta bra sandstränder och hotell i Puglia

Av Lang
6 maj 2013 20:39
Visningar: 4362
Hej,

Jag och min fru planerar en 7-10 dagar lång bad- och solsemester i Puglia.Vi tänker flyga till Bari eller Brindisi och hyra bil där. Vi skulle gärna vilja få förslag om: bra badställen (fin sandstrand och rent vatten, ej klippor) där man har tillgång till solstolar och parasoller och övriga bekvämligheter; bra hotell gärna med privat strand; ett trevligt, genuint samhälle längst kusten för vår vistelse som även skulle vara bas för våra utflykter.
Vi tar gärna emot tips om att hyra bil i Italien, finns det något särskilt man behöver vara uppmärksam på?

Vi passar på och önskar alla som läser detta inlägg en trevlig sommar.

14 maj 2013 12:09
Jag var i Apulien förra veckan och kom hem i fredags. Vi besökte Monopoli och Polignano a Mare och båda städerna hade sandstrand men tyvärr verkar det som de flesta stränder i södra Italien är lite av "self service"-stränder där man får ta med sig saker själv.

Stränderna var gratis så de innehåller varken solstolar/parasoll eller anslutande barer/restaurang. Kanske att det finns större "all inclusive" stränder med anslutande hotell utanför städerna, men jag kan absolut rekommendera stranden i Monopoli då det finns både fin sandstrand och precis brevid kan man sola på klippor om man känner så. Vattnet var kristallklart. Även i Polignano a Mare var det mycket klart turkost vatten och där solar/badar man i en liten inhängnad eller vad man ska kalla det. Absolut värt besöket iallafall då det är ett mycket vackert ställe. Sök på Google efter bilder på Polignano a Mare och Monopoli så dyker det upp bilder på stränderna.

Ska ni resa runt i 7-10 dagar går det ju att absolut att besöka Monopoli och Polignano a Mare under samma dag då de ligger väldigt nära varandra. Jag tyckte det var jätteskönt att sola och bada i Monopoli eftersom det var en ganska liten strand med väldigt få besökare, de flesta solade på klipporna. Kändes lite som en privatstrand även fast den låg i centrum.
23 juni 2013 12:33
Ska själv till Apulien i sommar och en bra sida att besöka är Italienska statens turistbyrå. Vi har hittat bra info där. Vi ska besöka Otranto och Gallipoli som ser ut att ha fina stränder och gamla genuina statskärnor. Givetvis kommer vi att göra utflykter till andra städer också. Ett givet utflyktsmål är ju trullistaden Alberobello. :-). Annars har jag hittat den mesta infon genom att googla mej fram. Hotell hittar man på Booking.com, Hotels.com, Expedia.se, Venere.com.... Ja, det finns en uppsjö med sökmotorer för hotell.Tripadvisor.se är också bra.
Av Pilotta
10 juni 2016 14:38
Det finns 860 km kust i Puglia, allt från dramatiska Klippor till långa vita stränder som påminner om Maldiverna. I puglia är det aldrig långt till en strand. Om ni vill ha stränder med service åk på skyltar som det står Lido på. Havet hittar ni om ni följer bruna skyltar det stårMare på. Vill ni ha tomma stränder undvik augusti. Ofta ligger stränderna på östkusten ( Adriatiska havet) nedsänkta så det är svårt att se från vägen. Sätt er med google earth en stund och upptäck Puglia. Eller sök på beach Puglia, i bildsök på google. Lite reserach lönar sig om man vill hitta smultronen. Är det badsemester som gäller föreslår jag Salento (södra delen av Puglia) .