Äntligen Thailand för första gången

8 apr. 2012 00:06
Visningar: 905
Hejsan, i januari så bär det av till Thailand för första gången och vi tänkte vara där i 3 veckor!
Nu är det så att vi inte vet någonting men jag hoppas att ni som är erfarna kan göra oss lite klokare!

Vi är två som åker jag och min sambo (24och 29 år) utan barn.
Vi vill åka till något ställe som inte är helt dött utan har lite barer med underhållning/livemusik på kvällarna och även lite shopping, vi vill lätt kunna ta oss in till patong om man känner för att festa loss lite "hårdare"
Det jag har kunnat googla mig fram till är karon beach, låter detta som rätt ställe!

Sen undrar vi också hur det egentligen är med bara flygstol?
Vågar man bara boka 3-4 nätter när man kommer och sen ha is i magen och hoppas på att man hittar något mer boende där nere, jag är livrädd för att det inte ska finnas något ledigt (skräckscenarie: uteliggare i thailand) eller finns det ALLTID boende trots att man åker vid högsäsong? vi vill ju inte beteala allt för mycket för boende heller, hur är det med priser om man bokar när man väl är nere? Är det dyrare då?
Vi räknar med max 400/natten är vi för snåla eller kan man få något hyffsat för den summan?

Vi vore jätte glada om någon skulle vilja ta sig lite tid och hjälpa oss!
8 apr. 2012 01:20
Men oj, det var snabba bud:)
Vi har inte bokat biljetterna än men vi räknar nog med det, något bättre förslag?
Citerat från tubbe:
Hej

Nattugglan här.
Landar ni i Phuket ?

/ R
Av Tubbe
8 apr. 2012 09:19
Hej

Här är ett förslag som bygger på att ni landar i Bangkok.Phuket området är inte min favorit "ö"
På 3 veckor så hinner ni mer än ett ställe,men kanske inte tre.

Jag hade börjat i Koh chang, en turistort som det inte blir jätte mycket folk på
pga boytan är begränsad. Där finns även väldigt olika form av boende och många olika stränder inom en mindre yta. Från fiske orten längs söderut till turistiska Whith Sand Beach längst norr ut.

Sen finns två trevliga alternativ. Lite mer "vilt" är att dra iväg söderut till Kambodja,ett fantastiskt kulturland.
Men finns även stränder längst söderut som det är minimalt med folk på,typ vykortsbilder.
Finns lite bilder från min hemsida www.happysuitcase.com

Eller så kör ni den säkra linjen och drar er mot Bangkok och Ban Phe. Då blir det inte så många turister utan
mer lokala Thailand men med bra stränder ändå och hyfsad shopping. Kustområdet vid Ban Phe är ganska
lång så är det av intresse så kan jag gå lite djupare i min beskrivning.

Angående boka hotel inan avresa så håller jag med förgående inlägg. Boka två dagar sen löser ni resten på plats. Blir billigare och ni vet exakt vad ni får.Många bra hotel som inte ligger med på de stora och vanliga
sökmotorerna som vi använder. Iof så blir det troligen inte så många skandinaver på hotelet.fördel eller nackdel är upp till betraktaren.

Är dt så att ni kan undvara stränder så finns andra alternativ oxå.

Må gott / Rickard
1 maj 2012 23:11
Jag och min kille bodde diamond cottage, 5 min till karon och 15 till Kata. Vi var där under lågsäson.
Karon är lugnare än patong, men patong är väldigt skitigt, stranden är inte alls fin. Mitt tips är att hyra en moppe av hotellet, vilket är billigt, kör till patong själva det tar cirka 15 min :) om ni tänker bo på diamond cottage så finns det ett jätte mysigt och otroligt billigt ställe att käka frukost på. Sväng till höger nerför backen när ni lämnar hotellet, gå cirka 200 meter ner för gatan. Tror att det hette kata villa, kan ha fel. för 100 bath får du välja 5 saker på menyn...så du blir mätt! :D
Av Hille2
2 maj 2012 18:15
Nja, lite rätt får man nog ge Tubbe. För om man reser till Kambodja från Koh Chang så reser man nog oftast via Trat och sedan söderut innan man passerar gränsen vid Haad Lek. Även om Kambodja ligger öster om Thailand.
Vb Phuket vs Koh Chang så väljer jag Koh Chang alla dagar. Inte bara att det är trevligare, speciellt under högsäsong, priserna är också lägre. Man smaken är ju olika.
11 juni 2012 13:29
Jenkan88.
Har man inte varit i Thailand är det så lätt att tänka "Phuket" som ett enda ställe, men det finns många olika ställen att besöka längs kusten! Även Khao Lak är väldigt fint att åka till. Ligger inte mer än ett par timmar från Phuket så man kan lätt kombinera dessa platser. Även kring Krabi och Ao Nang är det lätt att hitta en passande resrutt för 3 veckor som inkluderar öarna i Krabis skärgård.
Om du inte hittar förslag på resrutter här på forumet som du känner passar för er, så kan du även kolla på thailandforum som är enbart för Thailandsresenärer.

Om ni ska boka allt boende i förväg eller om ni ska ta det allt eftersom beror lite på när ni åker i januari. Kring nyår och den första veckan i januari brukar mycket vara uppbokat, men det beror ju såklart på vilka krav på boendet ni har också!

Ni kan ju också göra så att ni tar en flygstol med hotell första nätterna (eller första och sista) via ett charterbolag. Fundera också på om ni vill till Bangkok eller tänker er ner till Phuket alt Krabi direkt . Kan vara värt att kolla vilket som är billigast - att boka flyg till Bangkok och sedan inrikesflyg eller en flygstol hos ett charterbolag direkt till Phuket eller Krabi.

Lycka till med både reseletandet och själva resan:)
29 dec. 2012 06:34
Jag vill bara tacka alla för att ni delade med er av era erfarenheter, nu är det bara 27 dagar kvar tills vi åker till Thailand för första gången och nI har hjälpt oss otroligt mycket på vägen:)