Aldrig varit i Thailand

Av Nurina
19 jan. 2014 16:59
Visningar: 545
Jag och min väninna ska åka till paradiset Thailand nu i år , i dec 2014. Har varit min drömresa sen många år tillbaka, men nu har hon och jag bestämt oss att vi ska åka. Men vi vet inte vart?! Funderar på Kata Beach eller Karon beach eller krabi.. Vilket är bäst, ?? vill ha fina stränder, bra utbud av restauranger och shopping.
Av Tipp1
19 jan. 2014 18:05
Allt är bättre än Pathong :) där ligger man som sillar och inhägnat område i vattnet för att inte bli överkörd av jettskis mm. Jag åker gärna tillbaka till Kau Lak underbara stränder och inte alls som nere i patong och dom stränderna som är neråt. Ha en toppen resa
Av Marilcj
19 jan. 2014 18:43
Håller nog med Tipp1 där, varför ta de utav alla ställen som är översållade av folk ( o svenskar) när det finns så många vackrare platser
Av Nurina
19 jan. 2014 19:03
Är jätte tacksam för er svar. Får kanske tänka om och åka till krabi i stället. Och strunta i dom översållade stränderna där det bara är en massa svenskar.. finns där båtar som tar en till kho Lanta från krabi? Vet ni det?
Av Hille2
19 jan. 2014 19:10
Det är mycket turister och svenskar i Krabi också, särskilt i december. Tänk på att ni måste åka båt för att kunna bada då stranden i Krabi inte är mycket att ha. Men visst är det väldigt vackert där, med klipporna som sticker upp ur havet. Ja, ni kan åka båt eller taxi/minibuss från Krabi till Lanta. Ett förslag är dock, om ni bestämt er för detta område, att åka till Koh Lanta eller någon annan ö och ha semester där samt tillbringa de sista dagarna i Phuket för att kunna shoppa.
Av Marilcj
20 jan. 2014 06:36
Ja hela den delen av landet har gott om turister just i jul o nyårstid och vill man ha bra boende till bra priser gäller det och boka det så snart som möjligt.
Bangkok har absolut bästa shoppingen m bästa priserna men eftersom ni vill söder över är det ju inte så aktuellt
20 jan. 2014 13:36
En halvtimmes båtfärd utanför Phuket ligger Koh Yao. Där finns inga stora hotell eller många turister, om det är det ni är ute efter. Dock är stränderna inte de finaste. Koh Lanta kallas ju även svenskön, men söder om Koh Lanta ligger flera vackra öar (Koh Kradan, Koh, Hai Koh Ngai). Ska ni vara två veckor tycker jag att ni startar och slutar med ett par dagar i Phuket för shopping och att komma in i stämningen. Sen kan ni ta en båt till någon av det fina paradisöarna i närheten. Eller någon av de lugnare stränderna som Nai Harn eller Nai Yang. Det är väldigt enkelt att resa runt i Thailand, men under julen måste man nog boka i förväg. Jag var i Kata två dagar förra året, USCH! vilket slöseri med tid. Är ni unga och vill ha lite party är det Phi Phi ni borde åka till, vackert men mycket folk. Krabi är vackert också, bo vid någon av stränderna där bara, fast mycket folk.
Av Nurina
20 jan. 2014 16:05
Såå tacksam för alla svar.. vi är 46 och 48 så inga ungdomar precis, som vill ha hålligång hela dagar och nätter.Som det ser ut nu , lutar det mot Krabi. tänkte ta flyget till Krabi, sen boka hotell i Ao Nagn. Och utgår därifrån ,ta långbåtar till olika öar, då bl.a. Kho Lanta. Och Phi Phi . Vilket bolag är bäst att flyga med. Är det Thai Air.? Någon som vet.? Och boka boende, var ska jag söka på. .?Någon som har bra erfarenhet om det?
Av Hille2
20 jan. 2014 16:26
Nja, longtail till Phi Phi och Koh Lanta skulle jag nog skippa. Skulle tro att det tar minst 60 minuter med speedboat till Phi-Phi så det är en lång resa och det skulle nog vara obehagligt om det är sjögång att åka med en longtail. Till Koh Lanta likaså, det tar ett par timmar med färjan. Besök de öar som ligger nära Ao Nang i stället om ni ska göra dagsutflykter.
Av Tipp1
20 jan. 2014 18:05
Hej vi har åkt med Thai å kanon bra allt ingår trevlig personal bra säten och god mat:) >Citerat från Nurina:
Såå tacksam för alla svar.. vi är 46 och 48 så inga ungdomar precis, som vill ha hålligång hela dagar och nätter.Som det ser ut nu , lutar det mot Krabi. tänkte ta flyget till Krabi, sen boka hotell i Ao Nagn. Och utgår därifrån ,ta långbåtar till olika öar, då bl.a. Kho Lanta. Och Phi Phi . Vilket bolag är bäst att flyga med. Är det Thai Air.? Någon som vet.? Och boka boende, var ska jag söka på. .?Någon som har bra erfarenhet om det?
Av Marilcj
21 jan. 2014 09:44
Emirate o Qatar har outstanding service på sina flyg till Asien och nyare plan, bla Dreamlinen.
Så länge ni inte bokar flyg m ryska o forna ryska länder så är de flesta bra och om ni kollar på Norweigan så glöm ej att bagage, mat o dryck tillkommer.
Av Annkan
21 jan. 2014 11:07
Hej, vi åker till Thailand nu på torsdag & flyger med Thai air till Bangkok & byter där till Bangkok air för vidare transport ner till Krabi fvb till Ao Nang :) vi har även åkt med Turkish air & det var helt ok, när ni letar boende så tycker jag att ni ska gå in & jämföra på flera sigter,
Sawadee , Booking.com + agoda är några.

Hoppas ni hittar det ni söker :)

//Anka
Av Nurina
21 jan. 2014 11:23
Nu har jag fått svar mina frågor , nu är det bara till att sätta sig ner en dag och kolla runt på olika flyg och boende. Har ju längtat till ThailandI i många år, men har haft tsunamin i mina tankar och inte riktigt vågat åka dit, har då istället valt andra länder som tex USA Italien Grekland Cypern .. MEN. nu känner jag mig redo för att åka dit som alla pratar om.. Och du som skulle åka på Tor.. Ha det riktigt härligt och njut av värmen där nere..
Av Marilcj
21 jan. 2014 12:07
Naturkatastrofer händer överallt, vi har vänner som var mitt i smeten när det hände och som varit tillbaka till Thailand många gånger, ena paret åker tillbaka vart år till samma ställe fast nytt hotell, de andra familjerna har valt bort den delen av Thailand o istället valt insidan Siam bukten som anses säkrare när det gäller tsunami.
Tror du kommer få en underbar semester.
Flygstolen är bra att boka fly med, lätta att få kontakt m om det är nått och booking.com när det är boende, man betalar först på plats o kan boka av gratis fram till 24 tim in, ifall man hittar annat