Akut fråga om pass

Av Mellep
15 dec. 2013 15:13
Visningar: 925
Hej, Åker till Tanzania på tisdag. Upptäcket precis att mitt pass går ut i maj 2014 det vill säga mindre än 6månader ifrån hemresedatum.

Läste på någon sida att provisoriska pass inte gäller för inresa i Tanzania. Hittar dock inga uppgifter om provisoriska pass och inresa i Tanzania på Tanzanias ambassads hemsida.
Är det någon som rest till Tanzania med ett provisoriskt pass nyligen som kan råda mig vad jag skall ta mig till. Hustrun och barnen är i upplösningstillstånd.

Såg att någon hade en liknande fråga 2012 här på forumet. Men det var ju då det..
Mvh
Melker
Av Mellep
15 dec. 2013 16:30
Hej,
Tack Canada 2000. Har dock redan läst informationen du länkade till. Tolkar det som generell information som förmodligen finns på alla svenska ambassaders Hemsidor efter som de hänvisar till att man skall kolla upp vad som gäller i respektive land. Gränspolisen på Arlanda kan inte heller hjälpa. Alla hänvisar till ambassaden som öppnar först imorgon. Har tom försökt få prata med någon som har hand om incheckningen på Arlanda med flygbolaget vi skall flyga med. De måste ju veta eftersom de inte får släppa ombord passagerare utan giltiga resedokument. Verkar dock vara omöjligt att komma över direktnummer till incheckningsdiskar. Blir bara kopplad till callcenters hela tiden och de vet ingenting….
/Melker
15 dec. 2013 17:28
Ja då får du ringa det första i gör i morgon och höra med ambassaden och sen om de säger att provisoriskt pass funkar så bege er direkt till passpolisen:

For more details, please contact the visa section of the Embassy of Tanzania, Stockholm or the Consulate in Denmark.
Embassy of Tanzania
Näsby Allé 6
183 55 Täby
Stockholm
Sweden

Phone: (08) 732 24 30/31 Fax No. (08) 732 24 32
E-Mail: (Logga in för att se e-postadress) Website: www.tanemb.se

Mvh
Av Mellep
15 jan. 2014 18:11
Precis hemkommen ifrån Tanzania. Det gick bra med provisoriskt pass. Fick tag i Ambassaden dagen innan vi skulle åka som svarade att jag inte kunde åka på mitt pass som går ut i maj2014 men med ett provisoriskt med 6månaders giltighets tid . Det roliga är vi mailade administrationen i Tanzania men hann inte få svar innan vi åkte. Svaret kom medan vi var borta. Jag fick svaret att det inte gick att åka på ett provisoriskt pass. Min Hustru ringde och pratade med någon på något departement i Tanzania innan vi åkte också de sade att jag inte behövde något provisoriskt pass det löser vi på plats……. Vilken banan republik. Jag tror jag kunnat åka utan problem med mitt gamla pass och sparat 980kr.