Zanzibar till Dar es Salaam -hur? att göra i väntan på flyg hem i DS?

Av Marwa
26 feb. 2018 13:21
Visningar: 1562
Vi är en familj, 4 vuxna som skall åka till och från Dar es Salaam o Zanzibar i juni.

Vi tittar på båt eller flyg, , läst vi att vissa flygbolag ofta ställer in.
Ngn som har erfarenhet av båt eller flyg? olika båt-/flygbolag som är bättre eller sämre?

Vi kommer att åka till Sverige tidig morgon 03:15 så vi behöver åka em/kväll innan till Dar es Salaam från Zanzibar.
-Tips på hur/var man kan fördriva timmarna med sina väskor i väntan på flyget hem där? På flygplatsen? eller tips på ngt ställe i närheten av flygplatsen som man käka och fördriva tid på kvällen?

Tacksam för alla tips! hälsn Maria
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Marwa
28 feb. 2018 11:30
Tackar, låter smidigt med båt.

Får fundera på om vi åker direkt till flygplatsen och väntar efter båten. kommer att ha ca 7 timmar att fördriva fram tills 03:15 på natten där - några förslag på något hotell nära flygplatsen där man kan käka o vara denna tiden, ev ngn liten shopping i närheten?
Av Basta
28 feb. 2018 11:51
Om jag vore du skulle jag i förväg leta upp lämplig restaurang i stan (tripadvisor) och sedan ta taxi till flygplasten.
Medlemmen har tagit bort svaret
28 feb. 2018 15:57
Jag har flygit till Zanzibar från Serengeti med mellanlandning i Arusha och det gick utan problem. På vägen hem flög vi också från Zanzibar med två mellanlandningar hem till Sverige (kommer dock inte ihåg var. Jag tyckte flyg gick smidigt. Dock hade mina föräldrar lite problem på vägen hem då deras plan gick tidigare och vår arrangör inte hade meddelat dem detta. Som tur är gick där ett plan lite senare från Zanzibar till Dar es Salaam som de kunde åka med och personalen var väldigt hjälpsama och guidade dem den snabbaste vägen till deras plan i Dar el Salaam så de hann.

Tyvärr inte själv varit i Dar el Salaam så har inga tips - men då Zanzibar är känt för sina kryddor tyckte jag det var trevligt att göra en utflykt och se hur kryddorna odlades.

Zanzibar är riktigt fint och hoppas ni får en bra resa :)
28 feb. 2018 18:17
Hej, vi har gjort den resan ToR två gånger (familjen = 5 vuxna personer), första gången med flyg och andra gången med båt pga att flyget blev inställt. Jag rekommenderar helt klart flyget, supersmidigt att stanna på flygplatsen!
Båten är väldigt fräsch, men det tar mycket längre tid och är bökigare med taxi, biljetthantering etc. (obs, i hamnen på Zanzibar var enda gången vi har varit tvungna att visa det gula vaccinationskortet. )

Vi har också väntat länge på hemvägen på flygplatsen. Det finns absolut inget att göra där, så jag håller med ett tidigare inlägg. Boka ett bord i förväg någonstans och ta en taxi fram och tillbaka!
Vid vårt senaste besök bodde vi på fastlandet några dagar, så då löste det sig bättre.
Av Asok
2 mars 2018 16:31
När vi flög hem från Arusha flög vi via Zanzibar och hämtade upp passagerare där. Hade gått om tid för transfer MEN säkerhetskontrollen/passkontrollen tog evigheter så när vi väl var igenom där var det bara att springa till gaten och ombord.
Av Marwa
8 mars 2018 16:45
Tack för alla tips och svar

En fråga till, någon som har erfarenhet av Nungwi eller Kendwa beach- vilken strand är att föredra?
15 maj 2018 12:44
Vi flög oxå hem ifrån Dar es Salaam mitt i natten efter att varit på Zanzibar. Vi stannade på Villa Dahl i Kigamboni som det tar ca 20 min att nå ifrån Zanzibar färjan i Dar. Villa Dahl är ett litet mysigt boutique hotell på stranden i Kigamboni.

Sista dagen erbjöd de oss dagrum och transport till flygplatsen, så för oss var det kanon att sista dagen i Dar es Salaam blev så lyckad. De har bra Internet, trevlig trädgård som slutar direkt i Indiska Oceanen, bar/restaurang och swimming pool. Hotellet drivs av ett svensk tanzaniskt par.

En fördel med att bo i Kigamboni förutom att det ligger nära flygplatsen är att man slipper trafikstockningarna i centrum och all stress som det innebär att nästan missa planet. Kan även rekomendera att bo där när ni kommer till Tanzania, då det ligger så nära flygplatsen. Det är ganska schysst att aklimatisera sig i Tanzania på beachen innan man åker vidare till Zanzibar eller Arusha.

Ha det!