Åker till thailand 26 Nov - 12 Dec. Bara regn?

16 nov. 2011 22:41
Visningar: 2510
Hej! Jag och min flickvän har bokat resa till Thailand och anländer den 26november. Vi hade planerat att åka ner till koh lipe för att sedan röra oss uppåt och kanske spendera några nätter på koh lanta eller koh phi phi. Nu när man kollar på väderprognosen så står det bara regn regn och regn alla veckor som man kan se framöver... Vi funderar nu på om man skulle åka till några andra öar men verkar ju som om det regnar överallt även när man kollar på tex phuket... Om det är någon som har erfarenheter eller befinner sig nere på öarna idag.. Är det verkligen så mycket regn eller ljuger väderprognosen? Någon som har ett tips på andra resmål i Thailand som kan vara mer Solsäkert? Vi har inte bokat något boende så äör väldigt flexibla vart vi åker.

Tacksam för svar!

/Erik
17 nov. 2011 11:38
Hej,

När vi var i Thailand 2005 så var det regn eller mulet nästan varje dag pga försenad regnperiod (iaf på fastlandet)... Men det gör inte så mycket. Det regnar ju inte hela dagarna. Korta regnskurar är ju mest skönt (fast i bland höll det ju i sig)...
Oftast regnar det ju inte hela dagarna.

Vill man ha mer solsäkert vid denna tid skulle jag kolla vädret lite mer norr, ex. Koh Chang är ju riktigt fint. Vädret skiljer sig ju en del beroende på vart i Thailand man är. Sedan är det ju oftast bättre ute på öarna :-) Ni kan ju bestämma er på plats och isf boka ett flyg eller liknande där nere :-) Det blir nog inga problem.

Hoppas ni får en toppen resa!
Av Macho
17 nov. 2011 12:04
Hej.
Jag såg på en annan tråd här på RG att det tydligen är bra väder på
Koh Phangan just nu. Om det är bra väder där så gäller det säkert också
Koh Samui.

MVH Macho
21 nov. 2011 08:59
Hej,

Förstår din oro.. Vi var iväg 4 veckor förra julen och åkte i början av december. Våra 2 första veckor var vi på Lipe och vädret var både och. Men det var inte bättre längre upp längs kusten. Tyvärr tror jag att regn perioden har flyttat lite på sig och gärna håller sig kvar en bit in i dec.
Vi hade en del regn, men mestadels mulet och sedan några helt fantastiska dagar. Dock var det ju varmt och skönt, och man få helt enkelt gilla läget. Det är ju sällan det är dåligt väder en hel dag, utan vi pratar några timmar, sen kommer den underbara solen fram:)

Jag vet att det var ostadigt i många delar av Thailand förra jul och nyår men hörde att Koh Chang hade haft fint hela tiden.

Sedan ska man veta att de där väderprognoserna inte alltid stämmer, för oftast är det finare väder ute på öarna än på fastlandet.

Vi tillbrinagde 4 dagar ute på Similan och vi hade vi fint väder, men vet att det var sämre inne i khao Lak vid samma tidpunkt.

Åk utan att boka boende, så kan ni flytta på er om ni behöver.Ni kommer att få det helt underbart oavsett..

Om ni åker till Koh Lipe så måste ni besöka Mr Gong på Sunrise beach. Han har en liten mysig restaurang nere vid stranden, där han lagar suergod mat såväl frukost som middag, och till bra pris.

Ha en trevlig resa.
/ Cecilia