Åka till Thailand 26 december 2010, tips på boende, flyg etc.

26 feb. 2010 10:26
Visningar: 1502
Hej!

Jag och min familj är sugna på att åka till Thailand direkt efter jul. Jag har tittat på charterresor och dom ligger ju runt 80-90 000 för en familj på 4 personer. Två vuxna och två barn på 6 och 3 år.

Vad finns det för alternativ? Hyra hus? Boka reguljärflyg och boka boende själv? Alla tips mottages gärna.

Alternativet om det blir alltför dyrt är att åka i februari men då är det ju alltid lite knepigare med att ta semester.

/Kakan
26 feb. 2010 14:06
De billigaste flygbiljetterna har nog redan sålts inför julen 2010 men är du flexibel när det gäller både avresedatum och hemresa kan du säkert hitta något prisvärt!

Jobbarkompisen åker med Turkish Airlines den 21:e december till Bangkok för 8.000,- (mellanlandning i Istanbul) vilket är ett mycket bra pris under högsäsong.

Vi åker helst reguljärt med SAS, Lufthansa eller Thai - dock dyrare än ovan nämnda alternativ. Dina barn får 25% rabatt på flygbiljetten + skatt.

De flesta hotell tillåter ett barn i extrasäng alternativt att du letar efter hotell med familjerum eller hyr ett hus.

Det är hyfsat höga priser i februari också eftersom det fortfarande är högsäsong.

Vår favorit är "svensk ön" Koh Lanta - här finns flera som hyr ut hus och ex Royal Lanta har familjebungalows www.royallanta.com

Läs mer här www.lanta.se och www.lantadiver.com - de sistnämnda hjälper också till att boka boende och transfer. Annars hjälper hotellet med att boka transfer åt er!

Billigast är att boka via www.sawadee.com
26 feb. 2010 15:34
Hej

Vi brukar alltid boka flygstol själva, oftast via worldtravelteam.se.
Dom är jättebra att ha o göra med, ring o prata med Chris eller Jennie.
Du kan ju även prenumerera på deras nyhetsbrev, så får du info om kampanjer o erbjudanden när dom kommer ut på marknaden.

Sen om boende så brukar vi oxså boka via sawadee.com som är en mycket bra sida, med snabba svar och med bra priser.
Tänk på att priset ni ser är för hela rummet, ej per person.

Vart i Thailand funderar ni att åka?

Ev kan jag tipsa om bra boenden, från mina egna resor...

Mvh/Siam
Av Chilli
26 feb. 2010 15:38
Hej Kakan, låter lite väl dyrt (i mina ögon), vi åkte över julen 08 med Fritidsresor Blue Comfort för 6200:- , det blev 8100:- pp inkl boende 4 vuxna 1 barn, vi hyrde själv lägenheter via blocket. nästa gång hyr vi ett hus med pool, finns också att hitta på blocket eller http://www.phuketandamanrealestate.com.
1 mars 2010 16:04
Vi har precis kommit hem efter 18dagar i thailand och malaysia vi flög med Turkish airlines och jag kan varm rekonedera dom vi köpte biljetterna i sommras och betalde 16,500 för tre personer.nya plan och skärmar i varje säte.dom har faktisk fyra sjärnor jämfört med sas som har tre.absolut prisvärt.