4 juli i Florida?

Av Lindak
7 aug. 2011 11:50
Visningar: 998
Hej!

Insåg att vi tänkte åka hem den 4 juli och insåg att det var den stora dagen. Är detta något som man inte bör missa om man är där eller är det mer för amerikanarna?

/Linda
Av Annl
7 aug. 2011 12:45
Vi har varit två år i USA på 4 juli - i NYC och i Key West.

Det som händer som man som turist ser är att de har stora fyrverkerier på kvällen -maffiga som bara den och det gällde speciellt den på Manhattan där de skjöt av 40 000 fyrverkeripjäser.
7 aug. 2011 22:45
Håller med föregående talare. Var i Portland OR förra 4th of July. Ena dottern var sjuk så vi svävade inte ut för mycket. Vi umgicks med släktingarna; bio och fin restaurang och var och tittade på ett i deras tycke mindre fyrverkeri. Familjer samlades med filtar och picknickkorgar på en stor fotbollsplan. Vi hade varit på Disneyland veckan innan och deras fyrverkeri gick ju inte av för hackor, men det vi bjöds på i Portland var inte alls dumt det heller! Har ni möjlighet så stanna en extra dag och upplev firandet!
/FamFis
23 nov. 2011 02:12
Fourth of July, 4:e Juli, är trots allt Amerikas nationaldag. Det är så mycket mer än bara fyrverkeri och familjedag. Dagen har alltid varit något stort och “mäktigt” i USA. Det är så mycket som händer och varje stad och ort firar denna dag på sitt eget sätt.

Annl nämner fyrverkerite i NYC, det går ej att beskriva i ord, det måste upplevas. Största fyrverkeriet på 4th of July och väster om Mississippi händer just norr om Portland, OR, i en liten stad som heter Vancouver och ligger i Washington staten (ej Vancouver i Canada)

Har ni en chance att stanna kvar en extra dag för att uppleve denna nationaldag så är jag övertygad att ni inte kommer att ångra er. Men, ta reda på vad som försigår i just det området där ni befinner er. Fråga lokalbefolkningen och läs den lokala tidningen. Men, är ni i Orlando skulle jag nog reckommendera att inte besöka någon av de större parkerna. Upplev hellre dagen bland lokalbefolkningen.

Skribentens kvalifikationer: Bott i USA i nästan 35 år.