Tips om Boston

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Blogginlägg om Boston
Boston 2008-01-21
Jag åker in till stan till Faneuil Hall för att lyssna på "civil rights legend" reverend Dr. C. T. Vivian som är huvudtalare idag på Martin Luther King Jr. Day (helgdag i USA). King bodde i Boston en tid, studerade vid Boston University och träffade sin fru här. Vivian var en god vän och var också med i början av medborgarrättsrörelsen, och var med i Washington 1963 när King höll "I have a dream"-talet vid Lincoln Memorial. Efter inledning, bön, nationalsång samt Black anthem håller mayor Thomas M. Menino tal samt en från mayour's youth council. Sedan musik med Greater Love Tabernacle Church Choir ... jag kan ju citera vad mistress of ceremonies sa efteråt: "... nothing wrong with a little of Sunday on Monday!". Ett jäkla drag med andra ord. Gospel-soul-jag-vet-inte-vad. C. T. Vivian håller tal. Han är en mycket bra retoriker, i klass med King själv, och precis som King är han ju också en van preacher ... Han behandlar förstås King, USA, svarta och vita och medborgarrättsrörelsen. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/95125 Bild: Civil rights legend, reverend Dr. C. T. Vivian. Byggnaden Faneuil Hall är ett historiskt landmärke sig. Den stod klar 1742. Samuel Adams m fl har hållit tal här. Jag går till Old State House, platsen för Boston Massacre, som nu har en T-banenedgång. Grön linje måste vara det äldsta t-banetåg jag sett för övrigt. De ser ut som spårvagnar och spåren är också på marknivå, d v s du går upp på tåget precis som på en buss, fast tågen går under jorden. Hur som helst, jag åker till Prudential Center. Jag åker upp till "skywalk" på 50:e våningen och tar en clam chowder och en BLT på restaurangen på 52:a våningen.
av Gullnas 22 jan. 2008
Boston 2008-01-17--20
Jag har tagit det lugnt de senaste dagarna. Inte rört mig mycket, suttit på nätet, kopplat av. Inte många gäster på det här vandrarhemmet heller och lugnt och tyst i området. Idag var det soligt, men rejält kallt och blåsigt. Jag gick genom Charlestown ner till fregatten USS Constitution. Fartyget byggdes samtidigt som flera andra då president George Washington ville bygga upp en flotta. USS Constitution blev klar 1797 och har inte förlorat ett enda sjöslag av 33. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/94853 13 % av fartyget är original. Det restaurerades 1997 för en världsomsegling, men ser gammalt ut till det yttre. Roligt att se, man får alltså gå ombord (gratis för övrigt) och gå ner till gun deck som är utrustat med kanoner samt en berth deck där det finns hängmattor.
av Gullnas 21 jan. 2008
Boston 2008-01-15--16
Igår stannade jag inne i stort förutom en promenad här i Everett efter frukost. Idag åkte jag in till city och gick omkring. Blå himmel, kallt. Jag snubblade över Granary Cemetery. Här ligger begravda tre av de som skrev under Declaration of independence 4:e juli 1776, bland annat Samuel Adams. En av händelse som ledde till den amerikanska revolutionen mot det brittiska styret var "Boston tea party" 1773, då en grupp män ledda av Samuel Adams bordade tre brittiska skepp i Bostons hamn och dumpade de 45 ton te som de var lastade med. En annan händelse var Boston-massakern 1770 då brittiska soldater sköt ihjäl fem personer i en upprorisk folkmassa utanför Old State House. De ligger också begravda här. I parkerna ligger det kvar fallna grenar lite här och där, på grund av snön i förrgår. I Boston Common Park finns en isrink och föräldrar och barn åker pulka. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/94103 Jag letar på Cheers, puben på Beacon Street som valdes för exteriör för TV-serien. Även delar av interiören kopierades, t ex indianskulpturen i entrén, och den står kvar fortfarande. Puben hette då Bull & Finch. De bytte namn till Cheers för att inte förvirra besökande fans ...
av Gullnas 17 jan. 2008
Boston 2008-01-14
20 cm snö damp ner under natten och morgonen. I västra Massachusetts fick de 35 cm. I morgon ska det bli varmare och på fredag ska det komma snö igen. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/93515 Jag går ut efter nio och fotograferar och äter frukost. Jag har sedan suttit på vandrarhemmet och skrivit och laddat upp fotografier i huvudsak från New York, och ätit Gott & Blandat som jag fick av Karoline.
av Gullnas 15 jan. 2008

Boston Massachusetts, Nordamerika

1 / 2
USS Constitution
2 / 2