Boende i Boston

4 jan. 2018 21:14
Visningar: 1378
Vi ska besöka Boston i 6 dagar och tar tacksamt emot på tips i vilka områden det är trevligt / mindre trevligt att bo i ?
Tips på vad vi ska se och uppleva?
Finns det andra ställen i närheten vi bör besöka ?
<3 Tack
7 jan. 2018 17:40
Några tankar även om jag bara varit där ett par gånger. Lite beroende på syftet med resan förstås, men generellt skulle jag ändå säga att det är bäst att bo centralt, då når man det mesta gåendes (även om tunnelbana också funkar bra). Vi har bott vid Public Garden och därifrån är det nära till Beacon Hill, North End, Back Bay och Downtown mm. Nu är ju centrala Boston inte jättestort så man hinner med fler områden på samma dag. Har egentligen ingen uppfattning om var man inte ska bo.

En trevlig utflykt är att ta tåget ut till Cambridge och Harvard, och strosa runt. Annars tycker jag Freedom Trail är ett trevligt sätt att se historiska platser och få en orientering i stan. Beacon Hill är supermysigt och det finns många bra restauranger (t ex The Paramount för frukost!). North End är ju ett annat "måste" som man nog inte missar, men kan tipsa om Mikes Pastry för fikabröd. Rör ni er i närheten lär ni iofs inte missa den heller, då det är omåttligt populärt.
Är ni shoppingsugna så finns det bra utbud på Boylston Street och Newbury Street mfl. Om man vill ha mer kan man ju bränna ut till outleten i Wrentham, tar en timme med bil ungefär, och det går att åka buss dit också om man inte har bil.
Av Sasv100
10 jan. 2018 22:51
Jag har bara varit 1 gång i Boston. Då bodde jag i Cambridge eftersom jag inte ville betala de priser som hotellen i centrala Boston hade.
Hotellet jag valde låg ca 5-10 min från en t-banestation. Från den var det 4.5 stationer till centrala Boston. En resa på 10-15 min.

Jag gjorde en Whale watch-tour (http://www.bostonharborcruises.com/whale-watch/) som jag tyckte var väldigt intressant. Dock inget för den som blir lätt sjösjuk. Enligt guiden var det vågor på ca 1 meter på min tur och det var väldigt många som fick användning av påsarna som tillhandahölls