Tips om Burgaskusten

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Populäraste bilderna från Burgaskusten
Blogginlägg om Burgaskusten
Sunny Beach 2009
Har precis kommit hem från senaste Bulgarienresan som återigen gick till Sunny Beach. **Varför åka nån annanstans när man kan ha det perfekt där? Denna gång bodde vi på Majestic Hotell. Helt fantastiskt ställe med otroligt välfylld frukost, stora pooler, gratis solstolar + badhandukar. Rent o snyggt o trevlig personal. Hur mysigt som helst. Ingen tvekan om vart vi reser även nästa år. Kan varmt rekomenderas. Perfekt både för barnfamiljer och par. Nåt som däremot lovade mer än vad det höll var marknaden i Kableschkovo som ligger 1,3 mil utanför SB och som är varje torsdag varje vecka. Hade inte mycket som inte våra vanliga marknader i Sverige har. Mitt tips.....lägg dom pengarna det kostar att åka dit på nåt annat!!
av Sussiarvid 27 aug. 2009
Sol,bad och skönt massage i Obzor
Hej En solig och lugn vecka i Bozor, som ligger ca 55 km från Varna i Bulgarien. Relativt liten by, men många hotell är på gång. Det verkade dock inte vara några byggjobbare på alla dessa byggen. Bodde på spahotell Casablanka och fick hittills den bästa massagen där. Först 15 min i bastu, sedan skrubb från topp till tå, sedan skumtvätt och slutligen oljemassage för hela kroppen. Kalaset tog 2,5 timme och kostade ca 340 kr. Gick även till frissa, 50 kr och på fotvård 125 kr. I byn fanns det några restauranger och flera souveniraffärer, dvs inte så mycket att titta på eller köpa om man har varit i Bulgarien förut. Nu var min resa enbart för att koppla av och lindra min tinnitus och det var skönt. 34-36 grader varmt som generade härlig solbränna och bra boende men riklig frukost. Ha det bra, bilder kommer så småningom. Marjo
av Make 20 sep. 2008

Burgaskusten Bulgarien, Europa

Bulgarien och Burgaskusten är ett resmål inom räckhåll med mycket att erbjuda. Beläget vid Svarta havet finner du här bland annat långa vackra sandstränder och populära Sunny Beach.

Bulgarien är nog mest känt för Sunny Beach och sitt heta nattliv men har mycket mer att erbjuda. Bo till exempel i medeltidsstaden Nessebar, vandra längs ringmurar och gränder med anor från 1700-talet och njut av färska skaldjur och goda, lokalproducerade viner. Apollontemplets ruiner och Johannes Döparens kyrka har anor från 1000-talet. Även Sozopol är en vacker stad med sina historiska trähus, trånga kullerstensgränder och havet runt omkring. Staden ligger på en halvö och erbjuder lokala restauranger, kaféer och barer.
Med Burgakustens längsta sandstrand lockar Obzor turister från hela Europa. Här finns gott om kulinariska läckerheter och närproducerade viner, och att besöka ruinstaden Byala är väl spenderad tid. SlăntjevBrjag, också känt som Sunny Beach, är Bulgariens största turistort. Den är belägen precis intill Svarta havet med en 7 kilometer lång sandstrand och erbjuder mängder med nattklubbar, prisvärd shopping, barer och restauranger längs hela strandpromenaden. Orten är prisad för sitt rena badvatten och sin välstädade strand.
En lugnare och mer familjeorienterad ort är Albena. Här badar du vid den långgrunda sandstranden, shoppar på den lilla huvudgatan och strosar längs den fina strandpromenaden. Besöka gärna Kaliakrauddens röda kalkstensklippor för att eventuellt få se delfiner simma förbi. Längre söderut ligger den mysiga orten Tsarevo. Hit åker du för att få lugn och ro, umgås med lokalbefolkningen och för att njuta av atmosfären i den pittoreska fiskehamnen. Orten har två fina sandstränder och möjlighet finns att vandra i bergen, fiska i någon av floderna samt att besöka vattenparken som ligger ett stenkast därifrån.

Bulgarien. Old Nessebar Town
1 / 1