Tips om Istanbul

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Istanbul i norra Turkiet är en metropol där öst möter väst i en exotisk mix. Här finns vackra moskéer och palats, myllrande basarer och ett spännande folkliv. Staden delas av vattenleden Bosporen som är populärt för en båttur.
Blogginlägg om Istanbul
Turkish airlines: Review av Business class
https://utochspring.com/2018/01/17/turkish-airlines/
av Pilla85 17 jan. 2018
Ataturk airport.
Istanbuls internationella är som tidigare konstaterats inte så mycket att skriva hem om. Mest bara stor och otymplig. Vi hittade oss dock en bar, som jag kände igen från förr, där vi fick i oss varsin turkisk ölsort. Hoppade sedan på det plan som skulle ta somliga av oss till Kigali i Rwanda och resterande passagerare till Entebbe i Uganda. Lång flygning..........omkring sju timmar. Mitt i det hela hann det också bli ett nytt år......och det skålade vi naturligtvis för. Conny
av Gubbar_pa_drift 1 jan. 2017 Resealbum: Bland silverryggar och annat löst folk.
Flygplansbyte i Istanbul
Resan hit gick jättebra. Men med trötta och uppspelta barn som smågnabbas kändes det som att 3 h 20 min skulle bli en väldigt låååång tid. Men hittade i en ödslig del av flygplatsen ett gångband med en folktom bar utanför. Så medan mamman och pappan firade in semestern åkte barnen på bandet, tappade räkningen men säkert runt 15-20 gånger iallafall. Vem behöver Liseberg liksom? ;) Nu ska vi snart boarda nästa plan som tar oss den sista 9h biten. https://www.reseguiden.se/forum/bilder/istanbul-turkiet-509824 https://www.reseguiden.se/forum/bilder/istanbul-turkiet-509823
av Naglarp4 16 dec. 2016 Resealbum: Vietnam 2016
istanbul
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/istanbul-turkiet-466706 Efter 3 timmars flygning har vi nu 2 timmar att knäcka i Istanbul innan planet mot Ho chi Minh lyfter. Helt klart en fördel med tidsskillnad, vi vann just en timme. Får tänka positivt nu när tröttheten smyger sig på, ja så är hasse rätt snygg också.
av Sandraolofsson 19 dec. 2013

Om Istanbul Turkiet

Arkitektur
Historia
Kultur
Nattliv
Shopping
Storstad
Weekend

I Istanbul möts Europa och Asien. Bosporensundet är det enda som skiljer de två världsdelarna åt och sundet binder ihop Medelhavet med Svarta havet. Istanbul, forna Konstantinopel, har mycket historia, varma människor och fantastisk mat från världens alla hörn.

En båttur på Bosporensundet rekommenderas varmt, upplev staden från vattnet och se hur enorm staden faktiskt är. Stanna till vid någon restaurang vid vattnet och njut av färsk fisk eller varför inte lokal kebab? Avsluta med en klassisk turkisk dessert, de är fenomenala på att göra små bakverk med pistagenötter och annat gott. Även du som egentligen inte är förtjust i sötsaker kan njuta av dessa vackert skapta bakverk.

Hagia Sofia, denna enorma kyrka som är lika vacker på utsidan som insidan, är väl värt ett besök. Den stora kupolen syns på långt håll och gör ett mäktigt intryck. Vill du uppleva en lugnare del av Istanbul kan du besöka Prinsöarna som består av nio olika korallöar belägna i Marmasjön – här finner du bland annat stränder och häst och vagn istället för taxibilar.

Många besöker Istanbul för shoppingen. Ska du till exempel sy upp klänningar och kostymer inför ett bröllop eller annan fest kan du passa på att göra detta till bra priser i Istanbul.

Utsikt över Bosporen från en "rooftop bar"
1 / 34
22 miljonersstaden
2 / 34
Blå Moskén i solnedgång.
3 / 34
På promenad vid Marmarasjön
5 / 34
Miniaturk - Aspendos Amphitheatre, Antalya
7 / 34
Istanbul i solnedgång
10 / 34
kryddstarkt!
11 / 34
Miniaturk - Rock Houses of Mardin, Mardin
16 / 34
Te på Pierre Loti kafé
17 / 34
På Bosporenturen
19 / 34
Vackert visade varor
20 / 34
en annan vy på tvätten
22 / 34
På väg till Agia Yorgi kyrkan
26 / 34
Månljus över Bosporen
27 / 34
Vyn från Topkapi palatset
28 / 34
Båttur på Bosporen - nära Svarta Havet
32 / 34
En välkänd vy - vi anländer till Eminönühamnen
33 / 34