Var är det varmt i maj?

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
Är du sugen på att åka till värmen i maj? Maj är månaden innan sommarsäsongen drar igång, men ändå en populär månad att åka iväg på. Här guidar vi till vilka destinationer som är bäst, både nära och lite längre bort.
Publicerad 8 februari 2022

I maj råder lugnet före stormen på många platser runt om i världen då de traditionella ”semestrarna” brukar ha sin topp under juni till augusti. Maj är dock en av de bästa månaderna att uppleva södra Europa, då temperaturen är behaglig för aktiviteter och naturen och växtlivet är som vackrast. Dessutom är prisläget för charterresor mycket gynnsamt med stora möjligheter att fynda. Har du funderingar på att resa i maj och vill uppleva värme på land och i vattnet så ger vi här tips på destinationer med olika temperaturer i maj.

Ganska varmt i maj – upp till 22 grader

I maj är det lätt att hitta resmål med behaglig värme på nära håll. Om du ändå vill resa lite längre bort finns det flera alternativ på andra sidan jordklotet också.

Malta

Malta hittar du Medelhavet klaraste dykvatten, unika sevärdheter i forma av grottor, katedraler och katakomber. I den populära orten St Julians är det hög puls och det finns gott om restauranger, barer och klubbar. I barnvänliga Mellieha bay på nordvästsidan finns en långgrund och fin sandstrand med solstolar och parasoller. I maj är det 22 grader varmt och i vattnet är det 18 grader.

Alla charter- och paketresor till Malta i maj

Barcelona

I Barcelona får du en skön mix av en storstads utbud och sköna sandstränder. I maj månad ligger medeltemperaturen på 21 grader men kan variera en del. I havet är det runt 17 grader så om du vill bada gäller det att du inte är en badkruka. Vill du strosa runt och upptäcka Barcelonas utbud är maj en perfekt månad för det. Inte för varmt och inte mängder med turister.

Alla paketresor till Barcelona i maj

Los Angeles

Vädret i Los Angeles kan variera en hel del. Dock är det som varmast i juni - augusti. I maj månad ligger medeltemperaturen på 22 grader. I havet är det betydligt svalare då Stilla Havets kalla strömmar påverkar, temperaturen håller sig runt 16 grader. En skön månad att besöka Kalifornien i, det blir däremot varmare temperaturer ju längre söder ut du tar dig.

Alla paketresor till Los Angeles i maj

Kapstaden

Kapstaden är ett av Sydafrikas mest populära resmål. I maj är en av landets vintermånader och dagstemperaturen ligger runt 20 grader. Kvällarna kan bli ganska kyliga, neråt 9 grader. För äventyr och upplevelser är maj en bra månad för att resa till Kapstaden. Temperaturen kan varia en del och det kan komma en och annan regnskur under den här perioden.

Alla flygresor till Kapstaden

Mallorca

Mallorca är ett skönt resmål med milslånga stränder och fina badorter. Populäraste resmålen är Alcudia, Magaluf, Palma Nova, Illetas och Cala d'Or. Palma stad är dessutom ett hett weekendresmål med bra shopping, trevliga restauranger och mysiga omgivningar. I maj är det 22 grader varmt på dagen och i vattnet är det upp till 17 grader.

Alla charter- och paketresor till Mallorca i maj

Varmt i maj – 22 till 28 grader

Här är resmålen som ger dig snäppet varmare väder än här hemma i maj. I alla fall i normala fall. Du behöver inte åka så långt, runt Medelhavet är det redan sköna temperaturer.

Rhodos

Grekland är sommarens absolut hetaste resmål. Rhodos är en av Greklands mest älskade semesteröar och en perfekt destination om du älskar att sola och bada. I juni - augusti är det riktigt hett här så söker du lite mer lagom värme är maj en perfekt månad. Medeltemperaturen i maj ligger på 24 grader och i vattnet cirka 20 grader. Rhodos är den ö som har flest soldagar av alla grekiska öar.

Alla charter- och paketresor till Rhodos i maj

Turkiet

Turkiet har blivit en av de mest populära destinationerna, speciellt bland barnfamiljer som vill åka till sol och bad på en destination med bra prisnivå. Här finns dessutom många bra all inclusive-hotell. Populäraste orterna är Alanya, Side, Belek, Antalaya och Bodrum. I maj ligger temperaturen upp till 26 grader och i vattnet upp till 20 grader. Alltså perfekt för barnfamiljer och dig som inte vill ha alldeles för hett.

Alla charter- och paketresor till Turkiet i maj

Hett i maj – minst 28 grader

Om du vill ha det ritkigt varmt och skönt i maj, som en försmak till sommaren är det till dem här resmålen du ska åka. Många resmål kräver en lite längre flygresa eller så väljer du Cypern som är först med den riktiga värmen av resmålen på lite närmare håll.

Florida

Florida är ett av USA:s mest populära resmål och det är inte så svårt att förstå. Här skiner solen för det mesta, det finns kilometerlånga stränder, palmer, shopping, över 800 golfbanor och ett rikt nöjesliv. Populära orter är Miami, Fort Lauderdale, Orlando och Key West. I maj ligger medeltemperaturen på 30 grader och i vattnet 27 härliga grader.

Alla paketresor till Florida i maj

Bali

Bali är en indonesisk drömdestination ur flera aspekter för här bjuds det inte bara på en exotisk miljö och fantastiska stränder, det är faktiskt relativt billigt här jämfört med många andra exotiska platser i världen. I maj ligger medeltemperaturen på sköna 31 grader och i vattnet 28. Du kan alltså packa lätt och njuta av en rejäl sommarvärme redan i maj!

Alla flygresor till Bali

Cypern

Cypern är den ö i Europa dit värmen når först. Här är det högsommarvärme redan i maj. Dagstemperaturen ligger på 28 grader och havet är 21 grader varmt. Skillnaden mot mitt i sommaren är att nattemperaturen är lägre, räkna med en temperatur på cirka 15 grader så ta med en tröja.

Alla charter- och paketresor till Cypern i maj

Se resor till alla resmål på Reseguiden

Alla charter- och paketresor i maj
Sista minuten-resor


Charter till solenSista minuten-resor