Upptäck "barfotaön" Isla de Holbox

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Shutterstock
Foto: linae, medlem sedan 2012
Foto: TUI
Foto: TUI
Foto: TUI
Isla de Holbox är en paradisö i Mexiko med välbevarad natur och rikt fågelliv. Här bor du på hotell nära stranden och njuter av lugn och ro. Vi guidar dig till Mexikos bäst bevarade hemlighet!
Publicerad 6 augusti 2019

Kritvit strand, en hammock vid vattenbrynet och palmer som svajar lätt i den rosa solnedgången. Ännu en dag är till ända på denna vackra ö i Mexiko. Isla de Holbox ligger på den norra delen av halvön Yucatan och här bor du både bra och billigt. Oavsett när på året som du besöker ön så ligger temperaturen på runt 30 grader. Här har vi samlat några av höjdpunkterna från detta paradis.

Orörd natur och bilfritt

På Isla de Holbox står naturen i fokus där en större del av ön fortfarande är helt orörd för att skydda det rika fågellivet. Mer än 150 olika fågelarter har registrerats på ön, många fågelarter finns här på grund av lagunen Yalahau. Det är inte ovanligt att beskåda både pelikaner eller rosa flamingor. För att bevara det rika djurlivet så har öborna gemensamt bestämt att bilar inte har en plats på ön, så runt tar du dig bäst till fots eller med golfbil.

Avslappnat strandhäng

Stränderna på Isla de Holbox är ofta långgrunda och du kan enklet hitta din alldeles egna strand att sola på. Det är ingen slump att Isla de Holbox kallas för en barfotadröm – släng av dig skorna och strosa runt med vit och len sand mellan tårna. Njut i en härlig hängmatta eller plocka de vackraste snäckorna. Ibland kan vattnet dock vara lite grumligt då ingen krattar bort tången. Vattentemperaturen ligger på behagliga 25 till 28 grader året om.

Pastellfärgade hus och gator av sand

På den fyra mil breda ön finns det bara en stad. I den lilla byn ligger öns restauranger, små butiker och pittoreska pastellfärgade hus. Gatorna består av hårt packad sand och det finns nästan inga gatuskyltar. På menyerna finns det mycket fisk, eftersom det är något som merparten av invånarna försörjer sig på.

Upplevelser och aktiviteter

Det finns mycket att uppleva om du vill vara aktiv eller utforska ön. Isla de Holbox är bla känt för sina valhajar och många väljer att komma hit mellan maj och september då dessa vackra djur passerar ön. Många väljer även att komma närmare dessa djur genom att simma bland dom men om detta känns för vågat kan du även välja att hålla dig till delfinerna som även de samlas här under samma period av året som valhajarna. Tänk vilken upplevelse för livet! Lite lugnare är nog kajakpaddling i mangroveträsken eller snorkling vid Cabo Catotche. Du kan även ta turer till fastlandet för att uppleva mayatempelet vid Chichen Itza och Ek Balam.

Tre populära hotell för charterresan

Är du sugen på att semestra på Isla de Holbox så har TUI charterresor hit och vid skrivande stund finns det 11 olika hotell att välja mellan. Kolla vad som passar dig bäst, lägenhetshotell, familjehotell, romantiska parhotell eller står träningen i fokus? Här tipsar vi dig om de 3 mest populära hotellen.

Villas Flamingos

Villas Flamingos är byggt som en egen liten by vid strandvägen strax utanför Holbox centrum. På behagligt promenasavstånd når du små hantverksbutiker och några restauranger. Bor gör du i din egen bungalow med tak av palmblad, alternativt i låga tvåvåningsbyggnader byggda i samma stil.

Villas Palapas del Mar

Nybyggt hotell med fint läge nära den långgrunda stranden och med gångavstång till öns centrum. Precis utanför sträcker sig den kilometerlång sandstranden. Hotellets juniorsviter är designade i ljusa toner från naturnära material. Välj mellan all inclusive eller halvpension med middagsbuffé.

Villas Paraiso del Mar

På Villas Paraiso del Mar bor du mysigt i fint inredda suiter på stranden. Som övriga två hotell har du även här gångavstånd in till centrum, Spendera dagarna med att svalka dig i havet och torka i skuggan under en palm eller njut vid poolen som ligger i hotellträdgården. Fyra stjärnor har tilldelats hotellet och du kan välja mellan halvpension eller all inclusive.

Så kommer du till Isla de Holbox

Du landar på Canúns flygplats och transfer tar sedan cirka tre timmar med buss och färja. Hit reser man med reguljärflyg och restiden beror på avreseort och vilken avgång du väljer.

Här hittar du din resa till Mexiko:

Charter till Isla de Holbox
Charter till Mexiko
Charter med all inclusive till Mexiko


Charter till Isla de Holbox