Paradiset Zakynthos

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstock
Här finns allt du behöver för en fantastisk semester i Grekland. Njut av vackra stränder, bländande natur och god mat.
Publicerad 26 maj 2023

Hit reser du för att sola och bada, men också för att upptäcka en av den grekiska skärgårdens vackraste öar.

Nya upplevelser varje dag

Här finns det mycket mer att göra än att ligga på stranden varje dag. Det är en relativt liten ö och går lätt att köra runt ön på en dag utan att stressa. Att hyra en bil är nämligen något av det bästa du kan göra på Zakynthos. På en dag kan du fota den kända och galet fina stranden Shipwreck Beach från klipporna ovanför, besöka vingårdar, shoppa i öns huvudstad och sola på flera av öns vackra stränder.

Missa heller inte att se jättesköldpaddan Caretta Caretta som finns i Laganasbukten. För att möta det uråldriga och fascinerande djuret kan du åka ut med båt eller ta på dig snorkeln och simma ut i bukten.

Många vackra stränder

Kritvita och med perfekt vatten. Det är så stränderna på Zakynthos, oavsett om det är sandstrand eller består av små runda stenar. De flesta orterna och charterhotellen ligger vid bra stränder. Den bästa hittar du i Kalamaki.

Andra favoriter är Gerakas, som ligger längst ut på halvön Vassilikos och Porto Vromi, som är en stenstrand mellan höga klippor. Missa heller inte Porta Roma, som är en underbar sandstrand eller Limnionas, där du badar från klippor och hoppas rakt ner i det turkosa vattnet.

Shopping och restauranger

Huvudstaden, Zakynthos stad, har en lång huvudgata med butiker och små caféer, där du kan göra som grekerna själva – dricka en kall frappé i skuggan. På torget och utmed hamnen hittar du flera fina tavernor. Vill du äta middag med utsikt, så är ett tips att dra till Argassi och välja någon av restaurangerna som ligger nedanför berget ovanför byn.

Laganas har ett stort utbud av snabbmatsrestauranger, samt flera bra tavernor på stranden. Tsilivi har också ett bra utbud av restauranger och caféer, som främst ligger utmed huvudgatan i centrum.

Här bor du

På Zakynthos finns flera områden att välja mellan när du ska boka hotell. Om du vill ha liv och rörelse, så bor du perfekt på huvudgatan i Laganas. Övriga delar i Laganas passar dig som vill ha ett stort utbud av butiker, restauranger och barer samt tillgång till en väldigt bra strand. För dig med små barn så ligger den bästa barnvänliga stranden i Kalamaki. Tsilivi och Argassi är populära bland barnfamiljer som vill sola, bada och äta gott på kvällen. Vill du uppelva det grekiska vardagslivet, så bör du bo i Zakynthos stad.

Så reser du hit

Från Sverige går det charterflyg som tar cirka tre timmar. Från flygplatsen till hotellen är det från cirka tio minuter till en halvtimme, beroende på var du bor.

I Reseguidens sökmotor kan du boka din resa till Zakynthos:

- Charter till Zakynthos
- Hotell på Zakynthos
- Hyrbil på Zakynthos

Charter till Zakynthos

Grekiska semestererbjudanden