Publicerad 18 januari 2010

Vi har fått en liten pratstund med medlemmen Chriholm som snart ska packa flyttlasset för att spendera ett år utomlands.

Flytt till surfparadis och nybörjartips för fotografer

I april bär det av till Bali tillsammans med pojkvännen för ett år av upplevelser, surfing och såklart fotografering.

– Jag åker för att ha semester och bli en duktig surfare, vilket jag förhoppningsvis kommer vara efter ett helt år på Bali, säger Christine. Men jag åker också dit för att göra en fotobok och uppleva och möta en ny kultur, fortsätter hon.

Surfskola i nya favoritlandet Costa Rica
Förra vintern besökte Christine Costa Rica där hon gick i surfskola. Hon gillade landet så mycket att det blev en ny favorit.

– Eftersom jag inte är någon duktig vågsurfare än, så passade de snälla vågorna där mig väldigt bra, säger hon. Här finns även Surfakademins surfskola, där man bor på en stor ranch med duktiga lärare. Det är ett underbart ställe fullt av energi, där alla är välkomna oavsett ålder, berättar Christine.

Hur väcktes ditt stora fotointresse?
– Mitt fotointresse startade redan som liten, då jag tyckte att bilder var mycket mer intressant än text. När jag väl började media-gymnasiet tog mitt fotointresse fart på riktigt och därefter har det bara växt.

Har du några tips till nybörjarfotografen?
– Ett vanligt nybörjarfel är att ha för mycket “luft” i bilden. Många kapar exempelvis fötterna på den de fotograferar, men fyller resterande 80 procent av bilden med tom luft. Därför är det alltid bra att tänka “Vad vill jag ha med på bilden?” Är det där runt omkring föremålet eller människan viktigt för bilden, tillför det något?

Titta gärna närmare på Christines snygga bilder.
Surfa in på Christine – Chriholms egen sida på Reseguiden.